Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Quran Flash
Google Tagged
Giriş Yap
Kayıt Ol
NurunYolcusu.com Forum “Risale-i Nur’dan yazdığınız ve yazmakta olduğunuz harflerin sayısınca, Allah’ın selamı ve rahmeti ve bereketi üzerinize olsun!”
»
İslami Konular - اسلامي قونولر
»
İslami Genel Konular - اسلامي گنل قونولر
»
İhtişam Her Yerde
»
Ziraat Mühendisi Karıncalar
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Ziraat Mühendisi Karıncalar (Okunma sayısı 365 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
كنج مسلمان
WebMaster
İleti: 6032
Karma: +139/-9
Site emanetçisi
Ziraat Mühendisi Karıncalar
«
:
05 Temmuz 2009, 18:06:29 »
NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler
Allah'ın varlığını ve sonsuz kudretini gözler önüne seren deliller yaşadığımız her ortamda bulunmaktadır. Allah Kuran'da insanları sürekli olarak göklerdeki, yerdeki ve ikisinin arasındaki yaratılış delillerini düşünmeye davet eder.
Şüphesiz, göklerin ve yerin yaratılmasında, gece ile gündüzün ard arda gelişinde, insanlara yararlı şeyler ile denizde yüzen gemilerde, Allah'ın yağdırdığı ve kendisiyle yeryüzünü ölümünden sonra dirilttiği suda, her canlıyı orada üretip-yaymasında, rüzgarları estirmesinde, gökle yer arasında boyun eğdirilmiş bulutları evirip çevirmesinde düşünen bir topluluk için gerçekten ayetler vardır. (Bakara Suresi, 164)
Karıncalar da, Allah'ın yarattığı, kusursuz özelliklere sahip canlılardan bir tanesidir. Karıncalar üzerine pek çok bilimsel araştırma yapılmış, bu araştırmalar neticesinde tarım konusunda bazı yeteneklerinin olduğu keşfedilmiştir. Örneğin; diğer adı “atta” olan yaprak kesici karıncaların, koparttıkları yaprak parçalarını başlarının üstünde yuvalarına taşıyarak, mantar yetiştirmek için kullandıklarını, hayretle keşfetmişlerdir. Bazı karınca türlerinin de, bitkilerin besleyici sularını kullanabilmek için yaprak bitlerini sürü halinde bir arada tuttukları keşfedilmiştir. Son yıllarda yapılan araştırmalar ise, karıncaların bunların da ötesinde bir tarım bilgisine sahip olduklarını göstermiştir.
Amazon yağmur ormanlarında yaşayan Myrmelachista schumanni cinsi karıncaların, yaşadıkları bölgede, sadece tek bir cins ağacın yetişmesine izin verdikleri, farklı cinste ekilen ağaçları, vücutlarında ürettikleri formik asitle zehirleyip, kuruttukları gözlemlenmiştir. Karıncanın ağaç seçmesinin nedeni ise, sadece bu tür ağaçlarda yuva kurmasıdır.
Bilim adamları, Myrmelachista schumanni türü karıncaların, bu şaşırtıcı ağaç seçme yöntemini incelemek için, karıncaların yaşadığı ve içinde sadece Duroia hirsuta cinsi ağacın bulunduğu bölgeye, Amazon sediri fidanları ekilmiştir. Ancak bu fidanların bir kısmı karıncalardan korunacak şekilde, bir kısmı ise herhangi bir koruma olmadan yerleştirilmiştir. Beş gün içinde işçi karıncaların korunmaya alınmayan fidanları, vücutlarında ürettikleri formik asitle zehirleyip, kuruttukları gözlemlenmiştir.( New Scientist Magazine, 24 Eylül 2005) Böylece, yaşadıkları alanı yabancı ağaçlardan temizleyen karıncalar, kendileri için yuva olan Duroia hirsuta ağacının gelişmesi için gerekli alanı sağlamış olmaktadırlar. Karıncanın sanki bir kimyager gibi üstün bir şuurla hareket ederek, formik asidi tarım ilacı olarak kullanması, Allah'ın canlıları yaratmasındaki üstün aklın tecellilerinden bir tanesidir.
Karıncalarla ilgili verilebilecek daha yüzlerce örnek vardır. Ancak sadece bir örnek bile, bu mucizelerin Sahibini tanımamız ve O'nun üstün yaratma gücünü tefekkür etmemiz için yeterlidir. Yüce Rabbimiz Allah, Kuran'da, bunun önemini şöyle bildirmektedir:
Yeri de (nasıl) döşeyip-yaydık? Onda sarsılmaz dağlar bıraktık ve onda 'göz alıcı ve iç açıcı' her çiftten (nice bitkiler) bitirdik. (Bunlar,) 'İçten Allah'a yönelen' her kul için 'hikmetle bakan bir iç göz' ve bir zikirdir. (Kaf Suresi, 7-8)
alıntı
Kayıtlı
Konuyu Paylaş:
www.karatopcularmefrusat.com
www.denizliperdeci.com
,
nur_yolcusu
Ziyaretçi
Ynt: Ziraat Mühendisi Karıncalar
«
Yanıtla #1 :
05 Temmuz 2009, 18:25:26 »
Kayıtlı
rose34
İleti: 391
Karma: +3/-0
Dilim MEVLA'ya MEVLA'ya..
Ynt: Ziraat Mühendisi Karıncalar
«
Yanıtla #2 :
30 Eylül 2009, 17:59:38 »
Kayıtlı
rehnüma
İleti: 1181
Karma: +9/-0
..:: Tuva Vera ::..
Ynt: Ziraat Mühendisi Karıncalar
«
Yanıtla #3 :
30 Eylül 2009, 21:00:51 »
Kayıtlı
مجاهد
İleti: 704
Karma: +14/-0
Ynt: Ziraat Mühendisi Karıncalar
«
Yanıtla #4 :
01 Ekim 2009, 12:39:53 »
Kayıtlı
NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Seo4Smf Tagleri:
NurunYolcusu.com Forum “Risale-i Nur’dan yazdığınız ve yazmakta olduğunuz harflerin sayısınca, Allah’ın selamı ve rahmeti ve bereketi üzerinize olsun!”
»
İslami Konular - اسلامي قونولر
»
İslami Genel Konular - اسلامي گنل قونولر
»
İhtişam Her Yerde
»
Ziraat Mühendisi Karıncalar