Nurunyolcusu.Com Reklam Alanı

Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı
Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin
  NurunYolcusu.com “Risale-i Nur’dan yazdığınız ve yazmakta olduğunuz harflerin sayısınca, Allah’ın selamı ve rahmeti ve bereketi üzerinize olsun!”  > Geleceğe Yatırım > adab-ı muaşeret > Ümmetin çocuklarına en güzel örnek
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ümmetin çocuklarına en güzel örnek  (Okunma Sayısı 40 defa)
08 Ağustos 2008, 19:48:43
muhabbet fedaisi
*

HİÇBİR ZAFERE ÇİÇEKLİ YOLLARDAN GİDİLMEZ!...

Durumum:

« : 08 Ağustos 2008, 19:48:43 »

Ümmetin Çocuklarına En Güzel Örnek..

çocuk annesine dediki :
_Allah nasıl birşeydir?o nu bana anlatırmısın anne?anne çocuğunu kucakladı ,öptü ve :
_Bana sarıl,sımsıkı sarıl yavrum dedi
çocuk kollarını açarak annesine sıkıca sarıldı anne:
_şimdi ne hissediyorsun yavrum ? diye sordu çocuk:
_seni çok sevdiğimi hissediyorum,anne ! diye cevap verdi bunun üzerine anne sözüne devamla :
_yavrum işte Allah cc de böylediro sevilir ,hissedilerek sevilirsevgi ,avuçta değilki onu başkalarına verelim sevgi gönüldedir

Eğer çocuklukta ,bir insanın ruh bahçesinde sevgi tohumu ekilmemişse ,o insanın hem kendi mutsuz yaşayacak hemde başkalarını mutsuz edecektirbu bağlamda eğitim herkese kıvamınca sevgi dağıtmaktırözelde çocuk eğitimi ise sevgi ve şefkatin en yoğun şekilde hissedilerek verildiği bir alandırbu sevgi ve şefkatin en güzel örneği ise resulallahta görmek mümkündürsalat ve selam onun üzerine olsun

Eğitime baktığımız zaman bunu Peygamberlerin var oluş sebebi ve en temel görevleri olduğunu söylememiz mümkünözellikle Efendimizin "en güzel örnek "ve "yüce ahlak üzere olması"eğitim açısından üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir noktadır

Eğitimde "örnek gösterme" en çok başvurulan metodlardan biridirbende asıl vurgulanması ve de örnek alınması gerekenden yani Efendimizden bahsetmek istedim gayret bizden başarı Allahtandır

onlarki:"Ey rabbimiz ,bize zevcelerimizden ve nesillerimizden gözlerimizin bebeği olarak (salih insanlar)ihsan et,bizi takva sahiplerine rehber kıl derler"(furkan 74)ayeti çocuk eğitimin başlangıcını bizlere hatırlatmakta ve işi daha başından itibaren takva ile ilşkilendirmektedirayrıca çocuk kelimesi yerine "gözbebeği kıymetli anlamına kullanılan"kurettu aynin"kelimesinin kullanılmasıda manidardırçünkü bu arzularımıza uygun ve gerçekten allahtan korkan takva sahibi bir nesil anlamına gelmektedir

bunun yanında çocuk konusunda neslin temel vasıfları başka ayetlerdede kaydedilmiş ve "Ya Rabbi ! bana kendi katından temiz bir soy bahşetdoğrusu sen duayı işitensin"(Ali imran,38)niyazıyla temiz bir nesil arzusu dilegetirilmiştirbu ise zekeriya peygamberin şahsında bütün ümmetin çocukları için arzusudur

bu ve buna benzer peygamber duaları ,çocuk ve eğitiminin bizler açısından ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadırzaten cenabı hak cc ü insanları uyarmak ve bilgilendirmek amacıyla devamlı peygamber göndermemişmiydi?peygamber kimdir?insan cinsinden bir varlıktırancak özel olarak yetiştirilmiş ve eğitilmiştir

İşte çocuk eğitiminde bu özel şahsiyetlerin söz ve davranışlarına müracaat etmemiz kaçınılmazdırbu bağlamda Hatemül enbiya sav in çocuk eğitimi ile ilgili söz ve davranışları ,kendi şahsında bütün Peygamberlerin eğitim anlayışını bizlere göstermektedir

"Andolsunki ,Resulallah ta (sav)sizin için ,Allaha ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allahı çok zikredenler için güzel bir örnek vardır"(ahzab 21)
yine iyi bilmek gerekirki ;O sav ,sadece kuru bir örnek değil,her emri yerine getirilmesi ve her hareketi benimsenip hayata yansıtılması gereken bir rehberdir çünkü onun sözleri ve hareketleri kendi nefsinin eseri değildirYüce Mevlanın vahyi ve ilhamının mahsülüdürbizlerde onu örnek alarak hayatımıza geçirmeliyiz

"Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim"buyuran HzPeygamberin,her yönüyle hayat tecrübesini araştırmaya,ondan yaralanmaya ve örnek almaya her zaman olduğu gibi bu günde ihtiyacımız vardır

Onun davranış ve uygulamalarını ,muhabbet ve fazilet,ihlas ve samimiyet dolu hayatını kuranı kerimin zenginliği ile yeniden tanımalıyızonun büyüklüğü başarısı ;en güzel usullerle doğru yollardan insanlığı iyiliğe güzelliğe davet etmesindendir

Ama asıl davet Yüce Allahtandır:"Peygamber size neyi verdiyse onu alın ,size neyi yasakladıysa ondanda sakının"(haşr7)

gul

Ruhum Sana feda olsun Ya Rasulallah!!
08 Ağustos 2008, 21:17:47
KaRaNLıK
(: _AdMiNCik_ :)
Admin
*

Ses Ver EyResul! Yanıyor alem,aşkınla aşkda yandı!

Durumum:

« Yanıtla #1 : 08 Ağustos 2008, 21:17:47 »

Allah Razı olsun... emeğinize sağlık...

www.nurunyolcusu.com
ஐ◄███▓▒░░ Derdimiz Dinimiz, Çaremiz İse Derdimiz░░▒▓███►ஐ

İçim hazin hazin, sorarlar derdin nedir? aşk derim bilmezler!
Dilimde bin vuslat, sorarlar vuslat nedir? aşk derim bilmezler!

09 Ağustos 2008, 12:56:18
گنچ مثلما ن
WebMaster
*

Site emanetçisi

Durumum:

« Yanıtla #2 : 09 Ağustos 2008, 12:56:18 »

Allah razı olsun emeğinize sağlık  gul

|l|lllll|lll||ll||lll
²¹°¹³²¹³ °¹²¹³¹³

¢σρуяιgнт © 2008
ﻮєภç_๓üรlü๓คภ нєя нαккı ѕαкℓı∂ıя.

! тαкℓιтℓєя∂єη ѕαкıηıη !

12 Ağustos 2008, 19:18:34
hatice
*

DÜNYA MADEM FANİ, ÖMÜR KISA, HEM YAPILACAK LÜZUMLU

Durumum:

« Yanıtla #3 : 12 Ağustos 2008, 19:18:34 »

Allah razı olsun Allah razı olsun Allah razı olsun Grin Allah razı olsun Allah razı olsun Allah razı olsun

HER ŞEY ÇOK AMA ŞÜKÜR YOK
13 Ağustos 2008, 15:24:03
metehan.hamza
moderatör
*

C* OSMANLI FEDAİ'Sİ C*

Durumum:

« Yanıtla #4 : 13 Ağustos 2008, 15:24:03 »

Allah razı olsun Allah razı olsun gul Allah razı olsun Allah razı olsun
 alkış alkış

Sayfa: [1]
  Yazdır