Gönderen Konu: yazıcıoglu ve arkadaşlarına Allah'tan Rahmet Diliyoruz  (Okunma sayısı 1458 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı بدرقه

• *
  • ALLAH BES---GAYRISI HEVES

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

RABBİM KABİRLERİNİ NUR MEKANLARINI CENNET EYLESİN

EGER BU İŞDE BİRİLERİNİN ELİ VARSA ONLARI DA ADL OLAN CENABI HAKKA HAVALE EDİYORUZ Kİ İNTİKAM ALICILARIN EN HAYIRLISI ALLAHTIR....

Muhsin Yazıcıoğlu son röportajını Anadolu Gençlik Dergisi'ne vermiş. Röportajın konusu ise Kutlu Doğum... İşte Yazıcıoğlu'nun dilinden Peygamber sevgisi...

Peygamber Efendimiz’ in (s.a.v) ismini duyduğunuzda hissettikleriniz nelerdir?

Hüzünleniyorum… Görevini yerine getiremeyen bir kölenin hicabı. Onun arkasında bıraktığı mirasa, onun istediği gibi sahip çıkamadık. Onu anlatamadık, çünkü onu anlayamadık. Onun adını duyduğumda bu nedenlerle hüzünleniyorum. Tüm peygamberlerin şahitlik yapacağı yargı gününde O’nun ümmetinden olma şerefini ve liyakatini inşallah taşırım. Allah onun şefaatinden bizleri mahrum etmesin.

Peygamber Efendimiz`in (s.a.v) sizi en çok etkileyen yönü nedir?

Allah Resulü mükemmeldi. Bu cümleden hareketle, O’nun bütün güzellikleri karakterine dercettiğini düşünüyorum; O harika bir liderdi. Mütevaziydi, hoşgörülüydü, müşfikti, aydındı, çile adamıydı, kısacası muhteşemdi. Bütün bunlara rağmen O bir insandı. O’nun, İlahi kelamda çokça zikredilen beşeri vasfını arka plana iterek O‘nu dünyamızdan uzaklaştırdık ve aslında kendimize kötülük yaptık. Peygamber efendimiz bir insandı, onun en etkileyici tarafı her yönüyle “güzel insan” sıfatına sahip olmasıydı…

Günümüzde toplum olarak O’nun hangi özelliğine ihtiyaç duyuyoruz? O`nu hangi beşeri vasfı ile özlüyorsunuz?

O İlahi mesajı en iyi anlayan ve özümseyen kişiydi. Bütün beşeri vasıflarını özlüyoruz, hepsine ihtiyacımız var. Hepsini kaybettik, hepsinden uzaklaştık. Adalet, muhabbet, şefkat, özgüven, tefekkür, vefa, güven, dürüstlük, samimiyet… Allah Resulü, “Bir elime ayı, diğer elime de güneşi verseniz yine davamdan vazgeçmem!” cümlesini sadece diliyle ikrar etmedi. O böyle düşündü, böyle inandı, böyle konuştu ve böyle yaşadı… “Gerçekten İnanıyorsanız Üstünsünüz” ilahi düsturunu hayatının her anında ve her türlü şartta duruşuyla mücadelesiyle ispatladı.

Time Türk
Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

Çevrimdışı بدرقه

• *
Ynt: yazıcıoglu ve arkadaşlarına ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUZ
« Yanıtla #1 : 27 Mart 2009, 19:51:59 »
Önceki gün 5 kişiyle birlikte bindiği helikopter düşen ve bugün acı haberi gelen BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, 19 Mart günü partisinin Karaman Seçim Bürosu’nda şunları söylemişti:
“Şimdi bakın yoldan geldik, yola gideceğiz. Hiç birimizin garantisi yok. Şurada ayakta duranın da, oturanın da garantisi yok. Yani, ruh bir saniyeliktir. Küf dedi mi gitti. Bunun da nerede geleceği, nasıl geleceği, ne şekilde yakalayacağı belli değil. Bir saniyenize bile hakim değilsiniz. Bir saniyesine bile hakim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için, bir dünya için, bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur. Düz yaşayacağız, düz duracağız, düz yürüyeceğiz. Dik duracağız, doğru gideceğiz. Allah’ın izniyle hayatım boyunca hep böyle gittim. Allah’ın izniyle, olsak da milletle olacağız. Olmasak da, milletle olmayacağız. Yarın ahirette Allah, bize ‘Niye iktidar olmadın’ diye sormayacak. Sorsa da ‘Vermediniz’ diyeceğiz.”

nur_yolcusu

• Ziyaretçi
Ynt: yazıcıoglu ve arkadaşlarına Allah'tan Rahmet Diliyoruz
« Yanıtla #2 : 27 Mart 2009, 19:53:21 »
Allah Rahmet Etsin... Mekanı Cennet olsun... Ailesinede Sabır diliyoruz...

Çevrimdışı بدرقه

• *
« Yanıtla #3 : 27 Mart 2009, 19:56:51 »

ÜŞÜYORUM

Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır

Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum

Gözlerim parke parke taş duvarlarda

Açılıyor hayal pencerelerim

Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum

Kekik kokulu koyaklardan aşarak

Güvercinler ülkesinde dolaşıyor

Bir çeşme başı arıyorum

Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp

Mis gibi nane kokuları arasında

Ruhumu dinlemek istiyorum

Zikre dalmış her şey

Güne gülümserken papatyalar

Dualar gibi yükselir ümitlerim

Güneşle kol kola kırlarda koşarak

Siz peygamber çiçekleri toplarken

Ben çeşme başında uzanmak istiyorum

Huzur dolu içimde

Ben sonsuzluğu düşünüyorum

Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum

Durun kapanmayın pencerelerim

Güneşimi kapatmayın

Beton çok soğuk, üşüyorum...

MUHSİN YAZICI OGLU

Çevrimdışı كل دالى

• *
  • "Nur dergahında olsun da yerim, şakirtlik isterim"
« Yanıtla #4 : 27 Mart 2009, 22:14:13 »
adamcağız sanki ölceğini bilmiş gibi konuşmuş. ne güzel bi konuşma yapmış ama Allah rahmetiyle muamele etsin inşallah

Kişi bırakmalı dünyaya bi eser , eser bırakmayanın yerinde yeller eser

Çevrimdışı عباس

• Mütalaacı
  • *
« Yanıtla #5 : 29 Mart 2009, 17:05:49 »
kardeşler kalbime geleni pek paylaşmam ama bunu sizinle paylaşmak istiyorum:

Şehid olduğuna inanıyorum..

Rabbim sizleri ve bizleride şehid olabilmeyi nasip etsin.Amin

::gul1::  ::xgul::

Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy

Çevrimdışı بدرقه

• *
« Yanıtla #6 : 29 Mart 2009, 17:15:46 »
kardeşler kalbime geleni pek paylaşmam ama bunu sizinle paylaşmak istiyorum:

Şehid olduğuna inanıyorum..

Rabbim sizleri ve bizleride şehid olabilmeyi nasip etsin.Amin

::gul1::  ::xgul::

amin  :inşAllah:

zaten felaket şeklinde ölenler şehit oluyor..
bunlar da donarak öldüler
inş şehitlerdir

Çevrimdışı Defne

• *
« Yanıtla #7 : 29 Mart 2009, 17:52:02 »
EVET ÇOK ÜZÜLDÜK YAZICIOĞLU İÇİN FAKAT RABBİMİZ BİZDEN DAHA MERHAMETLİ DEDİK...İNŞALLAH ŞÜHEDA OLMUŞTUR..RABBİM CENNETLİKLERDEN EYLEYE AYRICA ŞİİRİ ÇOK GÜZEL ÖZELLİKLE SON BÖLÜMÜ..
Sana bakma lezzetini arzu eden şu gözlere azap etme!!!

Çevrimdışı بدرقه

• *
« Yanıtla #8 : 29 Mart 2009, 17:56:21 »
kardeşler bu helikopter kazasına hepimiz çok üzüldük
ama siz de takdir edersiniz ki sadece üzülmek faide saglamıyo....

hep beraber((o kadar yazılıp çizildi)) merhumlara hediye etmek üzere 41 yasin okuyalım inş

ama 3-5 kişinin katılımı ile degil
konuyla yakından ilgilenen herkes katılsın lütfen

(( herkesin kendi okunacak şeyleri vardır muhakkak...ama kayıtsız kalınmasın inş))

kalan :40

haydi bakalım ::alkis::

Çevrimdışı Defne

• *
« Yanıtla #9 : 29 Mart 2009, 18:01:01 »
4 tane alalım inşallah..
Sana bakma lezzetini arzu eden şu gözlere azap etme!!!

Çevrimdışı بدرقه

• *
« Yanıtla #10 : 29 Mart 2009, 19:37:26 »
4 tane alalım inşallah..

KALAN 36

Çevrimdışı بدرقه

• *
« Yanıtla #11 : 30 Mart 2009, 13:10:47 »
Helikopter kazası ile vefat eden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu Bediüzzaman Vakfı'nın sergisinde Said Nursi'yi anlatmıştı

Geçtiğimiz hafta seçim gezisi sırasında içinde bulunduğu helikopterin düşmesi üzerine vefat eden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenazesi yarın Ankara'da toprağa verilecek.
Hakperestliği ve millet iradesini savunmasıyla zihinlerde yer edinen Yazıcıoğlu, 24 Mart 2000 yılında Bediüzzaman Vakfı'nın Şanlıurfa'da düzenlediği "Bediüzzaman Haftası Kitap Sergisi" açılışına katılmıştı.
Risale Haber'e konuşan Vakıf Başkanı Ahmet Rüzgar, Yazıcıoğlu'nun mütevazi kişiliğine dikkat çekti. Rüzgar, "serginin açılacağı gün Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun Urfa'da olduğunu öğrendik. Açılışa katılıp katılmayacağını sorduk. Son derece mütevazi bir şekilde isteğimizi kabul etti ve hemen geldi. Sergiyi birlikte açtık. Kitapları inceledi. Daha sonra da Bediüzzaman ile ilgili bir konuşma yaptı. Değerli bir kişilikti. Allah rahmet eylesin" dedi.
Sergi açılışında bulunan Yeni Asya temsilcisi Nihat Çiçek ise, Risale Haber'e yaptığı açıklamada Yazıcıoğlu'nun Bediüzzaman hakkındaki sözlerini aktardı.

İşte Muhsin Yazıcıoğlu'nun sözleri:

"Bediüzzaman'ın eserlerini kitlelere ulaştırmak ve onun gönlünde yatan ümmetin birliğini, beraberliğini temin etmek maksadıyla kurulmuş olan Bediüzzaman Vakfı'nın başarılı çalışmalar yapmasını temenni ediyorum. Bu değerli zatlar bizim hayatımızın içinde var olduklarında çok iyi anlaşılamıyorlar. Onlar, aramızdan ebedi hayata göç ettikten sonra boşluklarını hissediyouruz. Ama iş işten geçmiş oluyor.
"Onlar yıldız gibidirler, bulundukları yerleri aydınlatırlar, akıp gittikleri zaman da arkalarında iz bırakırlar. İşte Bediüzzaman Hazretleri de böyle bir zattır. Çağının yıldızıdır. O, bulunduğu dönemde etrafını aydınlatmıştır. Ebedi aleme göçtüğü zaman da arkasında önemli iz bırakmıştır. Onun bırakmış olduğu izi takip edenler kin bilmezler, kavga bilmezler, yalan bilmezler, devletin beytül malına göz dikmezler, onlar sevgiyi, hoşgörüyü, insanı olduğu kadar bütün yaratıkları yaratandan ötürü severler.
"Bediüzzaman'a gönül vermiş kitlelerin kaynağı Kur'an'dır. Çünkü onların bu düşüncelerinin kaynağı Sadece Said Nursi hazretleri değildir. Çünkü onun kaynağının da ne olduğunu bilirler, çünkü kanağın asıl kaynağı, menbaı Kur'an ve İslamdır, ondan başka bir şey değildir. Mevlana'yı düşünün, bugün insanlar Mevlana gibi büyük bir zirveye ulaşmak için yanıp tutuşurlar. Onun engin hoşgörüsüne hayran kalırlar.
"Bediüzzaman'ı anmak ve anlamak istiyoruz. Sadece anmak yetmiyor, anlamak lazım, anlamak da yetmiyor. Onu anladığımız gibi olmak gerekiyor. Olmak da yetmiyor, anladığımız gibi olmak ve olduğumuz gibi görünmek ve göründüğümüz gibi yaşamak ve düşündüğümüz gibi görünerek kitlelere, insanlara, insanlığa doğruyu, ahlakı, güzelliği, sevgiyi aşılamaya çalışmak durumundayız."

Çevrimdışı mücahide

• *
  • biliyorum bir yerlerden gelecek bahar
« Yanıtla #12 : 30 Mart 2009, 16:30:19 »
allah rahmet etsin hepsinede inşaallah rabbim mekanlarını cennet etsin
çok üzücü bir olay maalesef  rabbim ailelerine sabır versin
bende 5 yasin-i şerif alıyorum onlar için rabbim kabul etsin
kalan 31
KİMİ DOSTA GİDER DOSTA BENDOLUR
KİMİ NEFSE UYAR KAHROLUR GİDER
KİMİ TEVBE EDER ESFİYA OLUR
KİMİ İNAD EDER EŞKIYA GİDER
KİMİ GÜLİSTANDA GONCA GÜL OLUR
KİMİ GONCA GÜLE HAR OLUR GİDER
KİMİ AHMED SENİ UZAKTAN TANIR
KİMİ YAKLAŞIRDA KÖR GİDER

Çevrimdışı كل دالى

• *
  • "Nur dergahında olsun da yerim, şakirtlik isterim"
« Yanıtla #13 : 30 Mart 2009, 17:05:17 »
bende 2 tane alayım inşallah
kalan = 29

Kişi bırakmalı dünyaya bi eser , eser bırakmayanın yerinde yeller eser

Çevrimdışı bulutbeyazi

• *
« Yanıtla #14 : 31 Mart 2009, 12:02:53 »
BAŞIMIZ SAGOLSUN

Türk siyasetinin önemli bir ismi, dik duruşlu lider Sn. Muhsin YAZICIOĞLU'na Allah(cc) dan rahmet, kederli ailesi, sevenleri, BBP camiası, Türk milletine ve İslam camiasına başsağlığı dilerim.

"Namlusunu millete çevirmiş olan tanklara karşı selam durmam"
Muhsin YAZICIOĞLU

Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler.

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Seo4Smf Tagleri:

GoogleTagged - Etiketler