Gönderen Konu: vur patlasın çal oynasın  (Okunma sayısı 916 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı كنج مسلمان

• WebMaster
  • *
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com
vur patlasın çal oynasın
« : 20 Aralık 2009, 13:09:22 »

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

“Küre-i arzı herc ü merce getiren ve İslâm mukadderatıyla alâkadar olan bu dehşetli Harb-i Umumîden elli gündür (şimdi yedi seneden geçti aynı hâl) hiç sormuyorsun ve merak etmiyorsun. Halbuki bir kısım mütedeyyin ve âlim insanlar, cemaati ve camii bırakıp radyo dinlemeye koşuyorlar. Acaba bundan daha büyük bir hâdise mi var? Veya onunla meşgul olmanın zararı mı var?”

Burası 50 sene  önce ustadımız hazretlerine bir soru şuanda bir cihan harbi yok doğrumu şuanda radyonun başına kimsede gitmiyor ama bir cihan harbi nasıl ogunkü insanların nazarını çekdilerse bugünde  cihan harbi gibi dikkatleri çeken hadiseler var doğrumu duğru mesela maç gibi daha önemli bişeymi var daha önemli bir hadisemi var dindarda orda alimlerde orda veya siyasi bir meclis uyesi bundan daha önemli bişeymi var

Bu ömür sermayesini 60 yıl olarak algılamayalım.ömür sermayesi içinde yaşadığımız gun olarak telakki etdik çünkü benim için yarın yok ben bilmiyorum yarın başıma ne gelecek benim geçmişim saten geçmiş şuana kadar yaşıyorum ama hiçbirimiz ortalama ömrümüz net 60 senedir diye senet imzalatmaya kalkmayalım.çünkü yarınımız yok Cenab-ı hak lütfederse olacak ömür sermayesi pek azdır insanın ömür sermayesi içinde yaşadığı gün kadardır.lüzümlü işler pek çok dur. Sermaye az lüzümlü işler pekçokdur.

“Ömür sermâyesi pek azdır. Lüzumlu işler pek çoktur. Birbiri içinde mütedâhil dâireler gibi, her insanın kalb ve mide dâiresinden ve cesed ve hâne dâiresinden, mahalle ve şehir dairesinden ve vatan ve memleket dâiresinden ve Küre-i Arz ve nev-i beşer dairesinden tut.. tâ zîhayat ve dünya dâiresine kadar, birbiri içinde dâireler var. Herbir dâirede herbir insanın bir nevi vazifesi bulunabilir. Fakat en küçük dâirede, en büyük ve ehemmiyetli ve daimî vazife var. Ve en büyük dâirede en küçük ve muvakkat, arasıra vazife bulunabilir. Bu kıyas ile -küçüklük ve büyüklük mâkûsen mütenâsib- vazifeler bulunabilir.”

Atmosfer tabakası inceleşiyor efendim ilgileniyormuyum ilgileniyorum.Afrikada aç insanlar var bu benim ilgi alanı içime giriyormu giriyor türkiyedeki siyaset ilgi alanıma giriyormu giriyor ta kutuplardaki buzullar eriyor sular şöyle olacak ilgileniyormuyum bunların hepsi ilgi alanımın içine giriyormu giriyor dünya siyaset tarihi giriyor Amerika da ki  istatistikler ilgi alanıma giriyor mu giriyor benim ilgi alanıma girmeyen hiçbir şey yok her şey benim ilgi alanıma giriyor ama ilgi alanımın içersinde ilgi alanına giren şeylerin ihtiyacım olduğunu zannediyorum.Efendim afrikadaki insanları görüyorum dikkatimi çekiyor ilgileniyorum yanasıldır ne değildir diye bazen günlerimi sarf edebiliyorum Türkiye siyaseti ilgileniyorum siyasetci anlamında demiyorum ilgimi çekiyor benim alıyorum şu gazeteyi şu kitabın boyutlarına indiriseniz 50 sayfadan aşağı yapmaz ve bunun 30 sayfası mutela yapılıyor .

İşde biz ilgilendiğimiz sahalarda ilgilendiğimiz şeylerle ihtiyaç olan şeyleri karışdırıyoruz evet benim ilgimi çekiyor ama zannediyorum bu benim ilgi alanım peki ilgilendiklerime ne kadar etki yapabiliyorsun akşama kadar hükümet indirin veya kurun bir etkiniz varmı? Akşama kadar siyaseti konuşun bir tesiriniz varmı akşama kadar kuzey kutuplardaki buzulları konuşun var mı ? tesiriniz yok bizim kardeşler su sahada hiçbir tesirimiz yok ustadımızın tabiri ile sizde benim gibi kafalarınızı bir kesik edin içinde ne kadar luzumusuz şey olduğunu bulacaksınız ne kadar çer çöp olduğunu bulacaksınız şimdi bu ilgi alanıma girmez ve ben bunlarla gazete okuyorum istatistik takip ediyorum televizyon takip ediyorum ve bu benim saatlerimi alıyor.Ama hepimize Allah 24 saat vermiş Allah hakimdir 24 saati veriyorsa benim her şeyime yetdiği için 24 saati veriyor. Allah bugünkü teknoloji bügünkü meşküliyeti bilmeyen bir zat değil bana 24 saat yetmiyor hayır kardeşim istisnasız hepimize 24 saat yeter yetmese idi Allah onu 40 saat yapardı bir günü 50 saat yapardı  aman 24 saat yapmış bizim dunyamız için öylesi bize yeter kafi ve vafi gelir aman ben ne yapıyorum ilgilendiğim dunyala benim ihtiyaç saham burasıdır diyerek ilgilendiğim  her şeye vakit ayırıyorum.

“O büyük dâvâyı yüzde doksanına kazandıran ve yirmi senede yirmi bin adama o dâvânın kazancının vesikası ve senedi ve beratı olan iman-ı tahkikîyi eline veren ve Kur’ân-ı Hakîmin mu’cize-i mâneviyesinden neş’et edip çıkan ve bu zamanın birinci bir dâvâ vekili bulunan Risale-i Nur’dur. Bu on sekiz senedir benim düşmanlarım ve zındıklar ve maddiyyunlar, aleyhimde gayet gaddarâne desiselerle hükümetin bazı erkânlarını iğfal ederek bizi imha için bu defa gibi eskide dahi hapislere, zindanlara soktukları halde, Risale-i Nur’un çelik kal’asında yüz otuz parça cihazatından ancak iki-üç parçasına ilişebilmişler. Demek avukat tutmak isteyen onu elde etse yeter.”

Biz Üstad Hazretlerinin tabiriyle o büyük davaya düşünsek ne kadar karlı olacağız

Selam ve Dua ile

genc_musluman  ::xgul::

tarih: 20/12/2009

[mp3=200,20]http://dc265.4shared.com/img/289969747/966e7b30/dlink__2Fdownload_2FdgbEmcZE_3Ftsid_3D20100829-131955-2abdb78d/preview.mp3[/mp3]
Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

muhammediDuruş

• Ziyaretçi
Ynt: vur patlasın çal oynasın
« Yanıtla #1 : 20 Aralık 2009, 13:23:15 »
ne acıdır ki, önceliklerimiz değişmiş,,,  :aglym:

çok vurucu bir yazı olmuş gönlünüze sağlık,,,

ayrıca sunumunuz da çok güzel olmuş fonla,,,

Çevrimdışı بدرقه

• *
  • ALLAH BES---GAYRISI HEVES
« Yanıtla #2 : 20 Aralık 2009, 15:47:55 »
abi size de bir başlık açılsa tam muvafık olur sankii :gul4: :cicek1:

Çevrimdışı rehnüma

• *
  • ..:: Tuva Vera ::..
« Yanıtla #3 : 20 Aralık 2009, 16:09:53 »
 :maşAllah: gönlünüze sağlık... Kaleminize kuvvet...  Bed_ra_ka nında dediği gibi size de bir başlık açılsa çok güzel olur.. :cicek5:

Çevrimdışı كنج مسلمان

• WebMaster
  • *
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com
« Yanıtla #4 : 22 Aralık 2009, 23:52:16 »
ecmain  :inşAllah:  kardeşler değerlendirir isteğinizi inş.

Çevrimdışı عباس

• Mütalaacı
  • *
« Yanıtla #5 : 27 Şubat 2010, 22:08:35 »
abi size de bir başlık açılsa tam muvafık olur sankii :gul4: :cicek1:

::alkis::  ::alkis:: o mübarek beni öne sürmüş adıma bi bölüm açtırmış, madem kardeşler uygun görmüş deyip ifa etmeye çalışıyorum fırsat buldukça..

genç müslüman kardeş şu sıralar çok yoğun olduğu için böyle bi bölüm açsa ne kadar vaktini de ayıra bilir orası da ayrı bi konu?

ben 24 saati yetire miyorum dedim de abi sen yazımı okumadın mı diye sordu? evet şimdi okudum  ::razi::

çok yoğunum çook
 detayları sonra müsait bi yerde yazarım  :dua: istiyorum sadece  :dua:

::gul1::  ::xgul::

Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy

Çevrimdışı صحراء

• *
« Yanıtla #6 : 28 Şubat 2010, 22:22:47 »

Vurgulamalar gayet açık ve net yazı hedefine ulaştı inş. ::alkis:: :cicek1: Yalnız fon müziği sizlere ömür mevta olmuş :hıhı:
Allah razı olsun.
 :gul3:

Çevrimdışı طوبى

• II. Üyelerarası Avatar Yarışması İkincisi
  • *
« Yanıtla #7 : 01 Mart 2010, 11:32:09 »
 çok güzel bir yazı maşallah  ::razi::

nur_yolcusu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 12 Haziran 2010, 18:11:23 »
 :rıza:  :cicek5:

Çevrimdışı EyMeN

• *
« Yanıtla #9 : 04 Mayıs 2012, 11:25:13 »

Ömür sermayesini çok güzel ifade etmişsiniz
Kaleminiz bereketlensin inşallah

::cay::
Biz Sözlerimizi Artık Satırlara Değil Sadr'ımıza Yazdık.
Kalbinizin Gözü Varsa okur, Kulağı varsa Duyar, Dili Varsa Konusursunuz.

Hz.Mevlana...

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Seo4Smf Tagleri:

GoogleTagged - Etiketler