Gönderen Konu: vesvese hakkında hadisler  (Okunma sayısı 345 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı بدرقه

• *
  • ALLAH BES---GAYRISI HEVES
vesvese hakkında hadisler
« : 14 Şubat 2010, 22:17:28 »

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in ashabından bir kısmı ona sordular: "Bazılarımızın aklından bir kısım vesveseler geçiyor, normalde bunu söylemenin günah olacağına kaniyiz." Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Gerçekten böyle bir korku duyuyor musunuz?" diye sordu. Oradakiler Evet! deyince: "İşte bu (korku) imandan gelir (vesvese zarar vermez) dedi. "Müslim, İman 209 (132); Ebu Dâvud, Edeb 118 (5110).

Müslim'in İbnu Mes'ud (radıyallahu anh)'dan kaydettiği bir rivayet şöyledir: "Dediler ki: "Ey Allah'ın Resulû, bazılarımız içinden öyle sesler işitiyor ki, onu (bilerek) söylemektense kömür kesilinceye kadar yanmayı veya gökten yere atılmayı tercîh eder. (Bu vesveseler bize zarar verir mi?)". Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Hayır bu (korkunuz) gerçek imanın ifadesidir" cevabını verdi."

Kütüb-i Sitte

(Şeytan, "seni kim yarattı" diye vesvese verir. O kişi "Allah yarattı" derse, "Onu kim yarattı" diye vesvese verir. Böyle vesvese gelince, "Ben Allah ve Resulüne iman ettim" desin!) [Buhari]

Ya Resulallah! Şeytan namazda ve Kur’an okurken bana musallat olup ibadetimi engelliyor, dedi. Efendimiz (s.a.v) de:
O, şeytandır. Ona “Hinzeb” denir. Onun sana geldiğini hissettiğin zaman, ondan Allah’a sığın ve (namazın haricinde) sol tarafına üç defa tükür, buyurdu.

Osman (r.a) der ki:
“Rasulullah’ın (s.a.v) söylediği gibi yaptım; Allahu Teala onu benden defetti”.
İmam-ı Müslim

Yine bir hadis-i şerifte:
“Kişiye abdestte vesvese vermek için musallat olan “Velhan” isminde bir şeytan vardır, ondan Allah’a sığının.”
İmam-ı Tirmizi
Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

Çevrimdışı خير الليل

• *
Ynt: vesvese hakkında hadisler
« Yanıtla #1 : 14 Şubat 2010, 22:48:15 »
 :selamunaleykum: ::razi::

::alkis:: :evt:

Çevrimdışı كنج مسلمان

• WebMaster
  • *
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com
« Yanıtla #2 : 14 Şubat 2010, 23:50:38 »
 ::razi:: :cicek15:

Çevrimdışı طلبه لگه - طالب

• *
  • يَا مُكَوِّنُ يَاشَافىِ يَاطََبِيبُ يَام
« Yanıtla #3 : 15 Şubat 2010, 00:04:34 »
 ::razi::   konuya açıklık getiren hadis paylaşımı çok iyi geldi

:bsm:
1. Andolsun kuşluk vaktine  وَالضُّحَىٰ
2. Ve sükuna erdiğinde geceye ki,  وَاللَّيْلِ إِذَا سَجَىٰ
3. Rabbin seni bırakmadı ve sana darılmadı. * مَا وَدَّعَكَ رَبُّكَ وَمَا قَلَىٰ
4. Gerçekten senin için ahiret dünyadan daha hayırlıdır. وَلَلْآخِرَةُ خَيْرٌ لَكَ مِنَ الْأُولَىٰ
5. Pek yakında Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın. وَلَسَوْفَ يُعْطِيكَ رَبُّكَ فَتَرْضَىٰ

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Seo4Smf Tagleri:

GoogleTagged - Etiketler