Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Quran Flash
Google Tagged
Giriş Yap
Kayıt Ol
NurunYolcusu.com Forum “Risale-i Nur’dan yazdığınız ve yazmakta olduğunuz harflerin sayısınca, Allah’ın selamı ve rahmeti ve bereketi üzerinize olsun!”
»
Genel Kategori - گنل قاتاغوري
»
Sağlık Bölümü - صاغلق بولومي
»
Caiz Pasta Ve Kek Tarifleri
(Moderatör:
استانبول
) »
vanilyalı pasta
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: vanilyalı pasta (Okunma sayısı 574 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
استانبول
GönülDostları
İleti: 1599
Karma: +50/-4
vanilyalı pasta
«
:
06 Aralık 2009, 21:09:56 »
NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler
Malzemeler:
Kek malzemeleri:
*1 su bardağı tereyağı, oda sıcaklığında
*2 su bardağı toz şeker
*4 yumurta, oda sıcaklığında
*1+1/2 su bardağı kekun ( aynı miktar un + 1 paket kabartma tozu kullandım)
*1+1/4 su bardağı un
*1 su bardağı süt
*2 paket vanilya
Krema Malzemeleri:
*1 su bardağı tereyağı çok yumuşak
*4-8 su bardağı pudra şekeri
*1/2 su bardağı süt
*1 paket vanilya
Not: Mümkünse kremayı yarım ölçü yapın.
Kekin Hazırlanması:
1)Fırını 175C'ye getirin. 3 adet kek kalıbını yağlayıp tabanlarına yağlı kağıt serin veya 24 adet muffin kalıbına kağıt yerleştirin.
2)Mikserin orta hızında tereyağını krema kıvamına gelene kadar çırpın. yavaş yavaş şekeri ilave edip 3 dakika çırpın. yumurtaları teker teker ilave edin. her ilaveden sonra iyice karıştırın. unları bir kapta birleştirin. mikserin hızını en düşüğe getirin. unu, süt ve vanilyayla alternatif olarak dört seferde karışıma ekleyin. (her eklemeden sonra özleşene kadar karıştırın.)karışımı 3 yuvarlak kek kalıbına veya 24 muffin kalıbına paylaştırın. yakalşık 20-25 dakika pişirin.
3)Piştikten sonra kek kalıbıyla yaptıysanız 10 dakika kalıpta soğutun. sonra kalıptan çıkarıp kremayı hazırlayana kadar bekletin. muffin kalıbıyla yaptıysanız kağıt kalıpları muffin kalıbından alın, krema hazırlanana kadar soğutun.
Kremanın Hazırlanması:
1)Tereyağını bir kaba alın. 4 su bardağı pudra şekerini, sütü ve vanilyayı ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpın. gerekirse şeker miktarının arttırın. (mümkün olduğunca çok karıştırın. mümkünse fotoğraftakinden bile katı olsun.) eğer krema yeterince kıvamlı değilse azar azar pudra şekeri ekleyin. renkli olmasını isterseniz bir iki damla gıda boyası damlatıp düşük hızda karıştırın.
2)Krema hazır olunca kekler de soğumuşsa -eğer katlı pasta yapıyorsanız- katların arasına ve kekin üzerine kremadan sürün. tek tek yaptıysanız her kekin üzerine bir iki tatlı kaşığı krema sürün.
KEKUN TARİFİ:
Malzemeler:
1 Bardak Un
2 Yemek Kasigi Nisasta
1/2 Tatli kasigi Kabartma Tozu
Uygulama:
Once butun malzemeyi guzelce karistirdikdan sonra 10 defa elekden gecirin. Agzi hava almayan kapakli plastige koyup 3 ay saklayabilirsiniz..
NOT: Kek un ile olan tarifler icin gecerlidir, ayri sekilde kek yaptiginiz icinde kabartma tozu ve karbonat konulan kekler icin gecerli degildir.
Kayıtlı
Konuyu Paylaş:
NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Seo4Smf Tagleri:
NurunYolcusu.com Forum “Risale-i Nur’dan yazdığınız ve yazmakta olduğunuz harflerin sayısınca, Allah’ın selamı ve rahmeti ve bereketi üzerinize olsun!”
»
Genel Kategori - گنل قاتاغوري
»
Sağlık Bölümü - صاغلق بولومي
»
Caiz Pasta Ve Kek Tarifleri
(Moderatör:
استانبول
) »
vanilyalı pasta
GoogleTagged - Etiketler
pasta
pasta oyunu
konulan vanilya
kek vanilya pasta
kekun tarifleri