Gönderen Konu: Üç beş Müsibeti  (Okunma sayısı 551 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı كنج مسلمان

• WebMaster
  • *
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com
Üç beş Müsibeti
« : 20 Aralık 2009, 14:52:33 »

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Üç beş Musibeti

Yazımıza başlarken askerlik’den misal vererek başlıyorum ve bir nevi yazımın konu başlığı oluyor.Üç beş nöbeti nedir? Uykunun en tatlı yerini bozup nöbete gitmekdir. Zahiren bakıldığında zor bir işdir.Üç beş müsibetide böyle bişeydir.Bu musibet yada sıkıntı gece üç buçuk arası gelmez en mutlu  olmayı plandığın yada mutlu olduğun anda ortaya  çıkar .Nedir  bu sıkıntı yada musibet dünyalık hedeflerin yanında uhrevi hedeflerimizi engelleyen şeyler; çok şeyler sayabiliriz bu musibet ve sıkıntıları gözümüzde ufaltmak ve büyütmek bizim elimizde ; varsayalım hayalimizde büyük bir güzel  bir dağ var  ve bir sıkıntı geldi  dağa biz gözümüzün önüne  bir sinek kanadını koymuşuz birden o büyük güzel dağ kayboldu.Neden bir anda bu güzellik kayboldu sineğin kanadı kaç santimlik bir şey ki koca dağı kaplayabiliyor  koca dağı sineğin kanadına kaplattırıyorsak mücadele ve sabır etmesini bilmiyoruz demekdir.

Sabır yağmuruna muhtacız

Bize gelince; o duayı ilk defa dillendiren Tâlût`un askerleri gibi değiliz; onların haline benzemiyor şu anki halimiz. Ashab-ı Bedir`in, Uhud kahramanlarının, Malazgirt, Niğbolu ve Çanakkale yiğitlerinin mücahedeleri gibi de değil bizim mücadelelerimiz. Onlar maddi bir savaşın içindeydiler ve her an ölümle burun buruna, şehadetle karşı karşıya idiler. Doğru, biz öyle zorlardan zor bir duruma düşmedik; -Cenab-ı Allah hiç düşürmesin  ne var ki, bugün de içinde bulunduğumuz zamanın şartlarına göre bazı zorluklar yaşadığımız ve sabra çok muhtaç olduğumuz bir gerçektir.

Evet, bugünün dünyasında bir sürü eza cefa çektiren  zulmedenler var. Bazıları açıktan açığa Allah`a, Peygamber`e, Kur`an`a saldırıyorlar. Dünyanın değişik yerlerindeki Müslümanlara sırf dinlerinden ve diyanetlerinden dolayı zulmediyorlar. İnsanlar arasına fitneler sokuyor, mezhep çatışmalarını körüklüyor, ırkı mülahazalara bağlı kavgaları ateşliyor ve İslam dünyasında kardeş kanı dökülmesine sebebiyet veriyorlar. Bütün bu olup bitenleri görüp muvazeneyi koruyabilme sabr-ı cemilden ve mücadeleden  başka ne ile mümkün olabilir ki?

Hasılı; sabır kurtuluşa ermenin sırlı-sihirli anahtarıdır; sabreden bir kimse mutlaka aradığını bulur.

(Bakara250.)   وَلَمَّا بَرَزُوا لِجَالُوتَ وَجُنُودِهِ قَالُوا رَبَّنَا أَفْرِغْ عَلَيْنَا صَبْرًا وَثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وَانْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ

(Tâlût'un askerleri) Câlût ve askerleriyle karşı karşıya gelince şöyle dediler: "Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır, ayaklarımızı sağlam bastır ve şu kâfir kavme karşı bize yardım et."(bakara250)

Allah`ım! Kalbime ibadet ü taati şirin, günahları da çirkin göster; kulluğu bana sevdir. İbadetlerde devamlı olma, kötülüklerden uzak durma konusunda beni sabırlı kıl!` Amin

Selam ve Dua ile

genc_musluman  ::xgul::

yazılış tarihi: 05:Kasım:2009 saat: 03:00-05:00

[mp3=200,20]http://dc229.4shared.com/img/372386248/8a8e7b0e/dlink__2Fdownload_2Fwtkqr6WE_3Ftsid_3D20100829-133204-f9ba799f/preview.mp3[/mp3]

[/size]
[/b][/font]
Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

Çevrimdışı بدرقه

• *
  • ALLAH BES---GAYRISI HEVES
Ynt: Üç beş Müsibeti
« Yanıtla #1 : 20 Aralık 2009, 15:46:44 »
 ::razi:: abii
fon da harika :tsk:

Allah sabrımızı herdaim ayakta tutsun ki zarara ugramayalım :inşAllah:

Çevrimdışı rehnüma

• *
  • ..:: Tuva Vera ::..
« Yanıtla #2 : 20 Aralık 2009, 16:15:13 »
Allah`ım! Kalbime ibadet ü taati şirin, günahları da çirkin göster; kulluğu bana sevdir. İbadetlerde devamlı olma, kötülüklerden uzak durma konusunda beni sabırlı kıl!` Amin

Allah razı olsun...   :maşAllah: :cicek5:

Çevrimdışı عباس

• Mütalaacı
  • *
« Yanıtla #3 : 15 Mart 2010, 16:29:39 »
güzel insan yüreğine sağlık  :aglym:  ::alkis::

::cay::  ::cay::  ::cay::

ne güzel yazdırılmış  :maşAllah:

bi sefer kesmedi iki sefer okudum  :dua:

::gul1::  ::xgul::

Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy

Çevrimdışı طوبى

• II. Üyelerarası Avatar Yarışması İkincisi
  • *
« Yanıtla #4 : 15 Mart 2010, 16:42:59 »

Allah razı olsun...   :maşAllah: :cicek5:

:aminn: :aminn: ::razi:: :cicek10: :cicek10:

nur_yolcusu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 12 Haziran 2010, 18:19:46 »
 :rıza:  :amin:

Çevrimdışı divine571

• *
  • I'm muslim don't panic...
« Yanıtla #6 : 13 Haziran 2010, 12:06:38 »
(Tâlût'un askerleri) Câlût ve askerleriyle karşı karşıya gelince şöyle dediler: "Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır, ayaklarımızı sağlam bastır ve şu kâfir kavme karşı bize yardım et."(bakara250)

elfu elfi amin...  :rıza:
Asrın Cihadıyla Cihatlanmayan Cahiliye Ölümüyle Ölür... HADİSİ ŞERİF...

Çevrimdışı EyMeN

• *
« Yanıtla #7 : 04 Mayıs 2012, 11:45:58 »

Alıntı
sabır kurtuluşa ermenin sırlı-sihirli anahtarıdır; sabreden bir kimse mutlaka aradığını bulur.

amin inşallah
Mevla bize bu sırlı-sihirli anahtarı her daim kullanmayı nasip etsin
Gönlünüze sağlık

::cay::

Biz Sözlerimizi Artık Satırlara Değil Sadr'ımıza Yazdık.
Kalbinizin Gözü Varsa okur, Kulağı varsa Duyar, Dili Varsa Konusursunuz.

Hz.Mevlana...

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Seo4Smf Tagleri: