Gönderen Konu: Teheccüdle kurtuluş  (Okunma sayısı 417 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı زكريا

• GönülDostları
  • *
  • Şad-ı Renc
Teheccüdle kurtuluş
« : 09 Nisan 2010, 11:03:50 »

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Resulullah (sav) teheccüt namazı kılmak üzere geceleyin kalkınca şu duayı okurdu: "Allahım, Rabbimiz! Hamdler sanadır. Sen arz ve semavatın ve onlarda bulunanların kayyumu ve ayakta tutanısın, hamdler yalnızca senin içindir. Sen semavat ve arzın ve onlarda bulunanların nurusun, hamdler yalnızca sanadır. Sen haksın, va'din de haktır. Sana kavuşmak haktır, sözün haktır. Cennet haktır, cehennem de haktır. Peygamberler haktır, Muhammed (sav) de haktır. Kıyamet de haktır. Allahım! Sana teslim oldum, sana inandım, sana tevekkül ettim. Sana yöneldim. Hasmına karşı senin (burhanın) ile dava açtım. Hakkımı aramada senin hakemliğine başvurdum. Önden gönderdiğim ve arkada bıraktığım hatalarımı affet. Gizli işlediğim, aleni yaptığım, benim bilmediğim, senin benden daha iyi bildiğin hatalarımı da affet! İlerleten sen, gerileten de sensin. Senden başka ilah yoktur."
Kaynak: Buhari, Teheccüt 1, Da'avat 10, Tevhid 8, 24, 35; Müslim, Salatu'l-Müsafirin 199, (769)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Teheccüd namazına kalkan kardeşlere küçük bi dua

Ey Rabbi Rahimim şu mübarak gecenin ve cuma gününün hürmetine teheccüd namazına kalkan ve göz yaşı döken kardeşlerimi Dünya çölünde padişahının himayesinden mahrum etme, emanete hiyanet eden kul eyleme ve mahşer meydanındada padişahının karşısına çıkma yüzü olmayan kul eyleme hz muhammed (sav) hürmetine Ya Rab çalacak kapımız Yok nolur bizi Rahmetinle bizi rızana kavuştur  amin :agli: :agli:  :cicek: :cicek:
1-Abbas 2-çelebi3-molla hüsrev4-gazali5-tuba6-bed_ra_ka7-gençmüslüman8-Nursun9-Zekeriya             ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Efendimiz s.a.v. de her gece kalkar, Rabbi'nin emrine uyarak namaz kılar, secdelere kapanır ve uzun uzun O'na yalvarırdı. Secdede iken yaptığı dualardan biri şöyleydi:
- �Allahım! Sadece sana secde ettim. Yalnız sana iman ettim. Sana teslim oldum. Benim yüzüm, kendini yaratıp ona şekil veren, kulağını ve gözünü var eden Rabbi'ne secde etti. Ahsenu'l-hâlikîn olan Allah çok yücedir.� (Müslim, Müsafirîn 201)

Yine Ebû Hureyre ve Ebû Saîd el-Hudrî (r.a) Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in şöyle buyurduğunu rivâyet etmişlerdir: "Kim geceleyin uyanır ve karısını da uyandırarak beraberce iki rekat namaz kılarlarsa, Allah'ı çok zikreden erkek ve kadınlardan yazılırlar" (Ebû Davûd, Vitr, 13). Allah'ı çok zikreden erkek ve kadınlar ise Allah'ın mağfiret ve mükâfatına nail olacaklardır. Kur'an-ı Kerimde onlar hakkında "Allah'ı çok zikreden erkekler ve zikreden kadınlar, işte Allah bunlar için bağış ve büyük mükâfat hazırlamıştır" (el-Ahzab, 33/35) buyurulmuştur.

Bir kimse itiyat haline getirdiği teheccüd namazını özürsüz yere terketmemelidir. Hz. Âişe validemizin şöyle dediği rivâyet edilmiştir: "Gece namazını terketme. Çünkü Resulullah (s.a.s) onu terketmezdi. Hasta ve yorgun olduğun zaman oturarak kılardı" (Ebû Davûd, Salatu't-Tatavvu', 18) Yine Hz. Âişe validemiz, "Resulullah (s.a.s)'e namazın en sevimlisi az da olsa devam edileni idi. Resulullah (s.a.s) bir namazı kılmaya başladığı zaman ona devam ederdi" demiştir (Buhar, Savm, 52).
Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

Çevrimdışı كنج مسلمان

• WebMaster
  • *
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com
Ynt: Teheccüdle kurtuluş
« Yanıtla #1 : 09 Nisan 2010, 11:49:11 »
 :aminn: :aminn: :aminn: :aminn: ::razi::

Çevrimdışı طوبى

• II. Üyelerarası Avatar Yarışması İkincisi
  • *
« Yanıtla #2 : 09 Nisan 2010, 11:49:36 »
 :inşAllah: :inşAllah: :amin:

Çevrimdışı چلبى

• Mütalaacı
  • *
« Yanıtla #3 : 09 Nisan 2010, 12:02:34 »
 :amin: :amin: :amin: ::razi::
''Bu hayat ve bu dünya bizi kovmadan evvel ve “Haydi dışarıya!” demeden, biz kemâl-i izzetle, Allahaısmarladık deyip izzetimizle bu fâni zevklerimizi bırakmalıyız.'' (Emirdağ Lâhikası)

Çevrimdışı selsebil

• *
« Yanıtla #4 : 09 Nisan 2010, 16:42:59 »
 :inşAllah: Allah razı olsn.
sizden öncekiler ahiret işlerinde arta kalan vakitlerini dünyaya sarf ederlerdi..sizler ise dünya işlerinden arta kalan vakitlerinizi ahirete sarf ediyorsunuz... Hadis-i şerif

Çevrimdışı ملا خسرو

• WebMaster
  • *
  • İnadına Saracağız !!!
« Yanıtla #5 : 09 Nisan 2010, 22:30:41 »
 :amin: :amin: ::razi:: :rose: :alkis1:

Çevrimdışı بدرقه

• *
  • ALLAH BES---GAYRISI HEVES
« Yanıtla #6 : 09 Nisan 2010, 23:09:55 »