Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Quran Flash
Google Tagged
Giriş Yap
Kayıt Ol
NurunYolcusu.com Forum “Risale-i Nur’dan yazdığınız ve yazmakta olduğunuz harflerin sayısınca, Allah’ın selamı ve rahmeti ve bereketi üzerinize olsun!”
»
İslami Konular - اسلامي قونولر
»
Günün Hadis-i Şerifi - كونڭ حديث شريفي
(Moderatör:
كل دالى
) »
Sual: En hayırlı ilaç nedir?
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Sual: En hayırlı ilaç nedir? (Okunma sayısı 121 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
عمر فاروق
Mütalaacı
Elhamdülillah düzeliyor!
«
:
04 Haziran 2011, 20:18:13 »
NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler
“Ey Ebû Zer! Gidip Allah’ın kitabından bir âyet öğrenmen, senin için yüz rekât namaz kılmaktan daha hayırlıdır. Ve kendisiyle amel edilsin veya edilmesin ilimden bir mesele öğrenmen bin rekât namaz kılmandan daha hayırlıdır.”
Sünen-i İbn Mace 1/219
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sizin en hayırlınız Kur`an-ı Kerim`i öğrenen ve öğretendir."
Kütüb-ü Sitte; Hadis No: 430
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kur`an okuyan mü`minin misali portakal gibidir. Kokusu güzel tadı hoştur. Kur`an okumayan mü`minin misali hurma gibidir. Tadı hoştur fakat kokusu yoktur. Kur`an`ı okuyan facir misali reyhan otu gibidir. Kokusu güzeldir, tadı acıdır. Kur`an okumayan facirin misali Ebu Cehil karpuzu gibidir, tadı acıdır, kokusu da yoktur."
Kütüb-ü Sitte; Hadis No: 429
"Şüphesiz bu Kur'an (hüzünle ve) tesirli olarak inmiştir. Artık O'nu okuduğunuz zaman, ağlayınız. Ağlamanız gelmezse ağlamaya çalışınız. O'nu okurken sesinizi güzelleştirmeye gayret ediniz. Kim Kur'an'ı güzel sesle okumaya gayret etmezse, bizden değildir."
İbn Mâce 4/1337
Ravi:Abdullah İbnu Amr İbni`l-As
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kur`an`ı okuyup ona sahip çıkan kimseye (ahirette): "oku ve (cennetin derecelerine) yüksel, dünyada nasıl ağır ağır okuyor idiysen öyle oku. Zira senin makamın, okuduğun en son ayetin seviyesindedir" denir."
Kütüb-ü Sitte; Hadis No: 425
Ebu Saidi'l-Hudrî radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalatu vesselâm buyurdular ki: "Kur'an ehli (yani onu okuyan, onunla amel eden) cennete girdiği vakit, kendisine: "Oku ve yüksel!" denilir. O da okur ve yükselir. Her ayet için bir derece verilir. Böylece o bildiği ayetleri sonuna kadar okur (ve her biri için bir derece alır)."
İbnu Büreyde'nin babası (Büreyde) anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Kıyamet günü Kur'ân-ı Kerîm rengi uçuk bir adam gibi gelir ve (okuyucusuna): "Seni gece uykusuz ve gündüz susuz bırakan benim" der."
Ebu Mes'ud radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Allah u ahad, el-Vahidu's-Samed (yani İhlas suresi Kur'ân'ın üçte birine denktir."
Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki : "Aziz ve celil olan Allah buyurmuştur ki: "Kulum, beni andığı ve dudakları benim için kımıldandığı an ben kulumla beraberim."
Hz. Ali radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "İlaçların en hayırlısı Kur'ân'dır."
Konuyu Paylaş:
Mübarek kabemizin içi (Video)
En fedakar ANNELER (Video)
Hz. Lokman’a Bu edebi kimden öğrendin? diye sorduklarında şöyle cevap vermişdir.
“Bu edebi edepsizlerden öğrendim, Onlarda beğenilmeyen her ne gördümse onu yapmaktan kaçındım”
عباس
Mütalaacı
Ynt: Sual: En hayırlı ilaç nedir?
«
Yanıtla #1 :
05 Haziran 2011, 18:27:35 »
kardeşim Allah razı olsun güzel paylaşımın için Hadisi Şerifte vardır ki:
üç şeyde şifa vardır. biri Kur'an, biri bal, diğerini tavsiye etmem o dağlamadır.
yazılarım ve yorumlarınız
Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy
عمر فاروق
Mütalaacı
Elhamdülillah düzeliyor!
Ynt: Sual: En hayırlı ilaç nedir?
«
Yanıtla #2 :
05 Haziran 2011, 19:29:22 »
Çay için
kardeş, simit yokmuydu
Mübarek kabemizin içi (Video)
En fedakar ANNELER (Video)
Hz. Lokman’a Bu edebi kimden öğrendin? diye sorduklarında şöyle cevap vermişdir.
“Bu edebi edepsizlerden öğrendim, Onlarda beğenilmeyen her ne gördümse onu yapmaktan kaçındım”
NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Seo4Smf Tagleri:
ilaçların
hayırlısı
kuran
kerimdir
NurunYolcusu.com Forum “Risale-i Nur’dan yazdığınız ve yazmakta olduğunuz harflerin sayısınca, Allah’ın selamı ve rahmeti ve bereketi üzerinize olsun!”
»
İslami Konular - اسلامي قونولر
»
Günün Hadis-i Şerifi - كونڭ حديث شريفي
(Moderatör:
كل دالى
) »