Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Quran Flash
Google Tagged
Giriş Yap
Kayıt Ol
NurunYolcusu.com Forum “Risale-i Nur’dan yazdığınız ve yazmakta olduğunuz harflerin sayısınca, Allah’ın selamı ve rahmeti ve bereketi üzerinize olsun!”
»
İslamî Multimedya - اسلامي مولتي مديه
»
Yazarlarımız - يازارلريمز
»
Abbas
(Moderatör:
عباس
) »
sonsuz zevk ve lezzet almak (Sorular ve Cevapları 09)
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: sonsuz zevk ve lezzet almak (Sorular ve Cevapları 09) (Okunma sayısı 513 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
عباس
GönülDostları
«
:
02 Ekim 2010, 22:29:46 »
NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler
Risale-i Nurlarla yeni tanıştığım yıllarda cebi ve beli dolu, yanında şöförü ve korumasıyla dolaşan birisi tarafından, bu soru önce yanımda bulunan birine soruldu, o kişi gerekli cevabı verdikten sonra, verilen cevap beni ziyadesiyle memnun etmişti ama cevabı alan kişinin pek hoşuna gitmemiş olmalı ki aynı soru bana’da soruldu. Bu konuda yeterince bilgim olmadığını beyan ettim.
O konuşmanın hatırımda kalanını şöyle toparladım, hatırlayamadığım kısımları da bugün ben cevap veriyormuşum gibi tamamladım:
Ben günde 2-3 saat uyuyorum, bazen 3-4 saate çıkıyor. Ama
ben hiç uyumak istemiyorum
. Çünkü
hayat kısa ve geri dönüşü yok. Ben
hayatımın her anını yaşamak, sonsuz zevk ve lezzet almak istiyorum
. Uyumamak için bi çare arıyorum. Doktorlarda bunun ilacı yok. Bunu nasıl yapabilirim?
Çok kolay ve basit bi yolla yapabilirsin.
Nasıl yapabilirim hocam ben bunun çaresini uzun zamandır arıyorum bulamıyorum? Çok doktorlara sordum onlarda bulamadılar.
Emaneti sahibine satacaksın.
Ne emaneti? Bende kimsenin emaneti yok
yanındakilere döner sizde emanet varmı? Diye sordu, onlar; “yok abi” dediler.
Hoca bizde emanet falan yok sen ne emanetinden bahsediyon?
Sizlerde ve bizlerde bulunan ve zamanı gelince sahibine teslim edeceğimiz emanet
VÜCUDUMUZ
’dur.
Vücudumuz mu?
Evet. Vücudumuz bizlere verilen birer emanettir. Bizler vücudumuzu kendimiz mi satın aldık? Satın aldıysak kaça satın aldık, hangi dükkandan, hangi tezgahdan aldık.?
O emanete karşı nasıl davrandığımız konusunda bize karşı huzuru mahşerde şahitlik edecek.
Ellerimiz diyecek ki
“tuttum, aldım, vurdum, kırdım”,
ayaklarımız
“gittim, geldim”
gözümüz diyecek ki;
“baktım, gördüm”
şeklinde şahitlik edecekler.
Biz vücudumuzda bulunan bu organların tamamını sahibi olan Allah ’a (c.c.) satarsak Allah onları bizden yüksek bir fiyata satın alır ve onları bizim için muhafaza eder. Bizler asıl gideceğimiz yere varınca orada onları daha güzel bir vaziyyette bize geri hediye eder.
Hoca! Anlattıklarından bişey anlamadım şunu benim anlayacağım şekilde anlat.
Şu vücudunu, ömrünü, paranı, gençliğini, malını, mülkünü Allah ’ın emrettiği yolda harcarsan yani Allah için bakar,harama bakmazsan, Allah için gider, harama gitmezsen, Allah için yapar, nefsin ve kötülük için yapmazsan vücudunu Allah ’a satmış olursun.
Ömrünü Allah’ın razı olacağı bi hayat yaşayarak geçirirsen ömrünüde, Allah’a satmış olursun. Paranı Allah için çoluk çocuğuna ve hayır hasenat işlerine harcarsan, harama ve günaha gitmek için kullanmazsan Allah ’a satmış olursun.
Malın mülkün vücudun ve ömrün hiç birisi kaybolmaz ve bu yaptığın işler seni cennete götürür ve cennette Cenab-ı Hak kendisinin uğruna harcananları kat kat fazlasıyla geriye verdiğinden; sen Allah ’ın rızasını kazanabilirsen bunları fazlasıyla cennette alacaksın.
Öyle bi alacaksın ki; her anından çook zevk ve lezzet alacaksın. İstediğin her şey anında sana verilecek.
Şu gündelik yaşantında da; oturup kalkman, yeyip içmen, aile içi yaşantından, toplum içinde ki yaşantının her anını Peygamberimiz (sav) böyle yapmış deyip, sırf Peygamberimiz (sav) yaptığı için yaparsan her anına ibadet sevabı verilir.
Hoca sen beni anlamadın galiba; ben uyumadan uykusuzluğumu giderecek bi şey arıyorum
Sen yemek yemeden doyabiliyormusun? Yemek yemesen bile bişeyler atıştırıyorsundur doymak için, açlığını yatıştırmak için demi? İşte aynen öylede uyku vücudumuzun daha sağlıklı ve zinde çalışabilmesi için bize verilen bi hediye olarak düşün.
Gece hiç olmasaydı hep gündüz olsaydı, işverenler işçileri hiç evlerine göndermeseler daha akşam olmadı hadi çalışmaya devam deseler ne olur,
(soruyu soran güldü)
İşçilerin ayakta duracak hali olmadığı için; işinde yapılmaz. Hem işçiler hem sen eziyet çekersin. İşçilerin zamanında evlerine gitseler istirahat etseler işe de vaktinde gelseler ne güzel olur demi?
Olur hoca
İşte aynen onun gibi; vücuttaki tüm organlar dinlenmeli daha iyi iş görebilmek için, uyumalısın.
Emanetide sahibine satmalısın. Emaneti sahibine satınca huzur ve mutluluğu bulursun. Ölüm karşına çıktığında gülerek karşılarsın o mezara huzurla girer, huzurla yatarsın. O zaman bilirsin ki gideceğin yerde seni sevenlerin bekliyor.
Abbas
Konuyu Paylaş:
yazılarım ve yorumlarınız
Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy
عباس
GönülDostları
Ynt: sonsuz zevk ve lezzet almak (Sorular ve Cevapları 09)
«
Yanıtla #1 :
02 Ekim 2010, 22:31:05 »
“ Herkes cennete gitmek ister ama hiç kimse ölmek istemez”
Cennete giden yolda kabir bir kapıdır. O kapıdan da ölmeden geçilmez, ahirete gidilmez.
Mehmet Akif Ersoy
جودت
«
Yanıtla #2 :
03 Ekim 2010, 14:25:50 »
kardeş
"Nimetleriyle sizi gıdalandırdığı için ALLAH'ı sevin.Beni de ALLAH'a olan sevginiz sebebiyle sevin.Ehl-i Beytimi de,benim onlara olan sevgim sebebiyle sevin.(HADİS-İ ŞERİF)
عباس
GönülDostları
«
Yanıtla #3 :
03 Ekim 2010, 22:35:31 »
cümlemizden
Mehmet Akif Ersoy
زكريا
Mütalaacı
Şad-ı Renc
«
Yanıtla #4 :
04 Ekim 2010, 13:55:48 »
[/size]
Süper bir paylaşım olmuş
Kardeş mafyacı tabiriyle konuşayım biraz
---Brader emanet can maldır kimseye teslim edilmez
---Doğrudur patron
---Brader emanet sadece sahibinde durur
---tamam abi bana geçici verdiler
---Brader emaneti sahibine ver
---Tamam patron kabire girince sağlam bi şekilde vericem.
yüreklibatur
Mütalaacı
«
Yanıtla #5 :
05 Ekim 2010, 02:35:42 »
YA RABBİ BİZİ İMTİHAN ETME BİZE LUTFET...
Ahmet Husrev Altınbaşak hz
NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Seo4Smf Tagleri:
NurunYolcusu.com Forum “Risale-i Nur’dan yazdığınız ve yazmakta olduğunuz harflerin sayısınca, Allah’ın selamı ve rahmeti ve bereketi üzerinize olsun!”
»
İslamî Multimedya - اسلامي مولتي مديه
»
Yazarlarımız - يازارلريمز
»
Abbas
(Moderatör:
عباس
) »
GoogleTagged - Etiketler
vaad etmeseydi cenneti ibadet eder miydi
sonsuz
google com
allah etmeseydi cenneti hediye eder miydi ona secde
sonsuz nur dan sorular
sonsuz zevk