Gönderen Konu: Son Fasıl Şehadetle bitti  (Okunma sayısı 73 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı كنج مسلمان

• WebMaster
  • *
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com
Son Fasıl Şehadetle bitti
« : 26 Haziran 2011, 15:36:20 »

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Son Fasıl Şehadetle  bitti

Bazı halleri  yaşayıp sözlere dökmek kadar zor olan birşey yoktur sanırım. Dil susar, dudağa  kilidini vurmuş acı... -
Hiç hazır olmadığınız bir anda haberi gelir  ayrılığın sanki yer gök feryadını karıştırır nağmelerinize.
Nasıl dayanılır  daha yeni kaybetmiştik gönlümüzün diğer yarısını onun yaralarını saramadan sen  de mi oyun ettin bize.
Hani  diktiğin güllerin açmasını  beraber   izleyecektik. O çok sevdiğin mekanın havasını yazın beraber soluyacaktık. Sözün  vardı semaveri yakıp ayın ışığında çayımızı yudumlayıp sohbetin demine  varacaktık.
Tek tek anlatmıştın ya yaptıklarını, gözlerinin gülümsemesini  gördüm nasılda mutluydun.

Orada yalnızlık içinde huzuru yakalamıştın. Kaç  defa denildi durma yalnız ne olur ne olmaz diye...Kırıldıklarını terkettin  çekildin inzivaya o çok sevdiğin mekanında son nefesini  tamamladın.

Birgün sordum sana neden buradasın?
Senin cevabını duyunca  gönlüm titredi; İnsanların yanında çok durunca ya gıybetlerini dinlersin ya da  malayani işlerinde oyalanırsın. Ben burada Allahım ile başbaşayım o yetiyor,  dedin. Ve daha buna benzer sözlerin dökülü verdi. Anladım o zaman sen dünya ve  içindekilerini artık arkana almışsın. Dünya hayatına küsmüş ahireti özlemişsin.   

Kur'an-ı Kerim arkadaşın, namazın sırdaşın, üç ayları kaç defa tuttun,  Hz. Davud ( a.s ) orucu gibi  oruçlarının sayısını ben unuttum, onlarda yoldaşın  oldu sana, yaradanına götürdüğün ammelerin.

Son anında nasıl bir  yürüyüşle yürüdünki yaradanına, rüyada gören kişi  kim olduğunu bilmeden
"hazırlan yarın bir şehidin kabrini  kazacaksın" denilmiş. Ve o  kişi geldiğinde mezara rüyada gördüğüm mezar yeri buraydı demiş.

Cansız  yüzünü gördüğümde alnındaki o genişlik o sarılık mühür varmış gibi halin  neydi?
O nasıl bir güzellikti sanki tebessüm ediyordun.
Amcacığım desem  efendim diyecek kadar canlıydın

Öldüğünden haberi olmayan seni  sevenlerinden birisi  kaç gün yolda yürüken gördüğünü nereye gidiyorsun deyince  sen de hakka gidiyorum demişsin.

Sonradan çoktan öldüğünü öğrenince şok  olmuş.

Hakkında hiçbir kulun kötü demediği herkesin bana şu faydası oldu  denilen babam gibi sevdiğim amcacığım.
Çok mu özledin ağabeyini kısa bir  zamanda onun yanına gittin 

Gittinde gözleri yaşlı bizleri sevenlerini  arkada bıraktın. Yüreklerimize bir boşluk bıraktınki tarifi yok. Kaybetmenin  acısını yudum yudum içirdin. İnanmak istemiyor yüreğim ayrılığına, yok diyorum sahra merak etme amcan seni güllerin arasında hala bekliyor

Bu bir isyan  değil yaradanın emri biliyorum ama yinede gönlüm acıyor.
Senin hayatın  yalnız başladı yalnızda bitti kimse olmadan yanında son nefesini teslim  ettin.
Abdestli ve oruçlu Kur'an-ı Kerimin açık okumuşsun.
Namazla  üzerinde secdede şehadet parmağını kaldırıp ruhunu teslim etmişsin.
O şehadet  parmağın, kıldığın namazların, okuduğun hatimlerin, tuttuğun oruçların, gönlüne  hep mutluluk verdiğin insanların şahitliği ahirette şahidin olsun.

Rabbim  seni ( a.s.v ) komşu eylesin.
Biz senden her daim razı olduk Allah ( c.c ) de  razı olsun.
Senin kulluğunu yaşayışın bizlere nasihatin olarak mirasın  kaldı.

Yaradan seni bizlerden çok seviyorduki hakka yürüyorum  dedin.

Allaha mübarek kılsın dünyadan fırakını ahirete vuslatını.
Seni  yaradana emanet ettik misafirisin bundan sonra artık.

SAHRA
Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Seo4Smf Tagleri: fasıl şehadetle bitti