Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Quran Flash
Google Tagged
Giriş Yap
Kayıt Ol
NurunYolcusu.com Forum “Risale-i Nur’dan yazdığınız ve yazmakta olduğunuz harflerin sayısınca, Allah’ın selamı ve rahmeti ve bereketi üzerinize olsun!”
»
Genel Kategori - گنل قاتاغوري
»
Serbest Kürsü - سربست كورسو
(Moderatör:
زكريا
) »
Sokrat'ın üç filitre testi
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Sokrat'ın üç filitre testi (Okunma sayısı 613 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ravza
Ziyaretçi
«
:
07 Kasım 2008, 17:14:15 »
NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler
SOKRAT’IN ÜÇ FİLİTRE TESTİ
Bir gün bir tanıdığı filozof sokrat’a rastladı ve dediki:
- Arkadaşınla ilgili ne duyduğumu biliyor musun?
- Bir dakika bekle! Bana bir şey söylemeden evvel senin küçük bir testten geçmeni istiyorum. Buna “Üçlü Filtre Testi”deniyor.
- Üçlü filtre mi?
- Doğru … Benimle arkadaşım hakkında konuşmaya başlamadan önce bir süre durup ne söyleyeceğini filtre etmek iyi bir fikir olabilir. Birinci filtre,gerçek filtresi. Bana birazdan söyleyeceğin şeyin tam anlamıyla gerçek olduğundan emin misin?
- Hayır! Aslında bunu sadece duydum ve. . .
- Tamam . . . Öyleyse sen bunun hakikaten doğru olup olmadğını bilmiyorsun. Şimdi ikinci filtreyi deneyelim,iyilik filtresini. Arkadaşım hakkında bana söylemek üzere olduğun şey iyi bir şey mi?
- Hayır tam tersi. . .
- Öyleyse onun hakkında bana kötü bir şey söylemek istiyorsun ve bunu doğru olduğundan emin değilsin. Fakat yine de testi geçebilirsin,çünkü geriye b,r filtre daha kaldı, işe yararlılık filtresi. Bana arkadaşım hakkında söyleyeceğin şey benim işime yarar mı?
- Hayır, gerçekten yaramaz!
- İyi . . . Eğer bana söyleyeceğin şey doğru değilse;iyi değilse; ve işe yarar değilse,faydalı bir şey değilse.Baba nie söyleyesin ki?
Konuyu Paylaş:
NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Seo4Smf Tagleri:
NurunYolcusu.com Forum “Risale-i Nur’dan yazdığınız ve yazmakta olduğunuz harflerin sayısınca, Allah’ın selamı ve rahmeti ve bereketi üzerinize olsun!”
»
Genel Kategori - گنل قاتاغوري
»
Serbest Kürsü - سربست كورسو
(Moderatör:
زكريا
) »
GoogleTagged - Etiketler
filtre