Gönderen Konu: size sorulsa cevabınız ne olurdu?  (Okunma sayısı 568 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı خزائن خيالات

• *
size sorulsa cevabınız ne olurdu?
« : 21 Şubat 2010, 18:54:07 »

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Kardesler bazı sualler var cocuklara ızahının net ve anlasılır bır sekılde yapılması gereken...Bu soruları yetiskin insanlar sorunca mantıklı cevaplar verıp ıkna edıyorsun ama cocuklar sorunca onların anlayısına ındırgemek bıraz zor oluyor, asagıdakı sorulara nasıl cevap verırdınız sız olsanız?

Allah cocukları sevmıyormu nıye dualarım kabul olmuyor?

zaten herseyı Allah yazıyormus o zaman herseyın sebebı Allah nıye bıde bıze gunah yazıyor?

Allah hani bizi seviyordu, o zaman niye seytanı yaratmıs?
Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google
YA İLAHİ...!

VARLIĞINI HİSSETTİR BANA.

LÜTFUNUN IŞIĞIYLA HOŞNUTLUĞUNUN YOLUNU GÖSTER BANA...

HİTABININ NEFHASIYLA YÜCE KATINA ÇIKAR BENİ....

Çevrimdışı gumus

• Mütalaacı
  • *
  • hastalıklar , ölümün keşif kollarıdır.
Ynt: size sorulsa cevabınız ne olurdu?
« Yanıtla #1 : 21 Şubat 2010, 19:21:45 »
bu soruları sorabiliyorsa , yetişkinlere verilen cevaplarıda anlar diye düşünüyorum
sırf bu yüzden yani ilkokulların sevyesine inemediğim için ögretmenliği bıraktım

:laugh: :laugh: :laugh:
KENDİ KENDİNE ZULMEDEN BAŞKALARINA NASIL ADALET EDECEK , ŞAŞARIM!

HZ. ALİ(R.A.)

Çevrimdışı hanne meryem

• *
« Yanıtla #2 : 22 Şubat 2010, 12:27:39 »
Allah cocukları sevmıyormu nıye dualarım kabul olmuyor?                                                                                                                                                                                                                                       cevap:evet canım allah herkesi sver hani senin annen seni kardeşlerini babanı herkesi sever ama birşey istediginde yada benden istediginde istedigini mesala oyun hamurunu ya hemen veririm oyun saatinde yada derste isek oyun saatini bekle zamanı gelince derim işte allah hepimizi çok sever hele çocukları asla kırmaz ne isterse verir ama hemen vermeyince demekki istediginin vakti gelmemiş gelince emin ol hemen verir yeter ki iste o seni duyar verir ama bazen beklememiz gerekiyor 

Çevrimdışı hanne meryem

• *
« Yanıtla #3 : 22 Şubat 2010, 12:34:27 »
zaten herseyı Allah yazıyormus o zaman herseyın sebebı Allah nıye bıde bıze gunah yazıyor?
cevap:kapat gözlerini ve düşün ben ögretmenin olarak senin arkadaşlarının hangi oyunu sevdiginizi hangi yemegi sevdiginizi biliyorum ama yemegi yemediginde yada oyunun kuralına uymadıgında sana cceza verebilirim çünkü sen bilerek ve istemedigin için o çirkin hareketleri yapıyorsun degil mi  aç gözlerini şimdi  de böyle düşünelim evet allah bizim nasıl oldugumuzu bilir ve yazmıştır çünkü bizi yaradan sahibimiz o ama yinede güzel ve çirkin davranışı seçmemiz için akıl vermiş eger çirkin pis şeyleri seçersek mutlaka cezamızı alırız çünkü seçmek fırsatını allah vermiş

Çevrimdışı hanne meryem

• *
« Yanıtla #4 : 22 Şubat 2010, 12:39:03 »
Allah hani bizi seviyordu, o zaman niye seytanı yaratmıs?                                                                                                                                                                                                                       şeytanı allah kötülüklerin ne kadar çirkin oldugunu anlayıp allahımızın istedigi gibi
olmanın ne kadar güzel sevimli oldugunu anlamamız için allah yarattı.yoksa bize zarar versin diye degil onun ne kadar kötü oldugunu bilirsek ondan uzaklaşıp allaha o kadar yakın oluruz zaten allahın istedigi ve ona layık yaşayana şeytan asla zarar veremez ama allah insanları çok sever.

Çevrimdışı ملا خسرو

• WebMaster
  • *
  • İnadına Saracağız !!!
« Yanıtla #5 : 22 Şubat 2010, 23:53:44 »
 ::razi:: güzel cevaplar.. bu soruları soran çocuk bu cevaplarla tatmin olur inşallah  :evt: :evt:

Çevrimdışı كل دالى

• *
  • "Nur dergahında olsun da yerim, şakirtlik isterim"
« Yanıtla #6 : 23 Şubat 2010, 11:31:08 »
ooo bu de ne yawf  :o  :o
bu soruları soran herhalde çocuk olamaz büyüyüpte küçülen biri olmalı  :laugh:  :laugh:
Hanne meryem kardeşim çocuk psikolojisinden ve çocuk dilinden iyi anlıyo olmalı güzel cevaplar vermiş.
ben olsam nasıl cevap verirdim du bi düşüneyim sonra yazarım inşallah  :laugh:

Kişi bırakmalı dünyaya bi eser , eser bırakmayanın yerinde yeller eser

Çevrimdışı بدرقه

• *
  • ALLAH BES---GAYRISI HEVES
« Yanıtla #7 : 23 Şubat 2010, 20:51:32 »
 ::razi::
cvplar süper :tsk: :alkis1:

Çevrimdışı زكريا

• Mütalaacı
  • *