Gönderen Konu: seni seviyorum  (Okunma sayısı 987 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı عباس

• GönülDostları
  • *
seni seviyorum
« : 27 Aralık 2009, 14:39:17 »

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

bu yazıyı daha önce yayınlamıştım ama şimdi bi muhabbete binaen yeniden yayınlıyorum.

Seni Seviyorum

Sevgili Arkadaşlar bu iki kelimeden oluşan basit gibi görünen ama hiç de basit olmayan bir cümledir.

Neden basit değildir? Evet, günde ortalama kaç kişiyle görüşüyorsunuz ve kaç tanesine Seni Seviyorum diyebiliyorsunuz. Bunu şimdiye kadar kaç kişinin gözünün içine bakarak söylediniz?

Sayın, devam edin saymaya! Kaç kişi oldu? Çıkan sayı sizce yeterlimi?

Hayata bakış açınızı oluşturmak için en önemli adım başka insanları sevme kapasitenizi geliştirmenizdir. İhtiyacımız olan şey başkalarının bizi çok sevmesi değil, bizim onları daha çok sevmemizdir.

Uçan bir kuş yerde gördüğü yiyeceği almak için yere iner. Bu sırada bir kaplumbağa telaşlı bir şekilde yürümektedir.
Kuş merakla sorar “bu telaş ne, yolculuk nereye?”
Kaplumbağa sorma der kuşa “ şu tepenin ardında ne zamandır sevgilim bekliyor. Ömrümüz yeterse kavuşacağız, ne zamandır yürüyorum ama hala varamadım. Sen ne şanslısın bak kanatların var tepeleri on dakika da aşarsın”
kuş dedi ki: “Kolay kazanılan aşklar sağlam olmaz. Sonra bizim gibi daldan dala konarsın. Oysaki gerçek aşk için çaba harcanırsa o aşkı hiçbir kuvvet yıkamaz.”

Sevmeyen sabredemez, sabredemeyen âşık olamaz, âşık olamayan zorlukları aşamaz, zorlukları aşamayan mutlu olamaz.

Asıl hedefimiz; sevecen olmak. Yanımızdaki kişilerin kusurlarını görmezden gelince, yaşamın kendi içindeki kusursuzluğu fark edeceksiniz. Sevgi; diğer insanların sorunlarının, acılarının ve sıkıntılarının da her bakımdan bizimkiler kadar gerçek olduğunu kabullenmektir. Biraz yardım sunmakla kendi kalbimizi açar, şükretmeyi öğreniriz.

Sevgi uygulamayla geliştirilebilecek bir duygudur. İki öğesi vardır: Niyet ve Eylem

Eğer ana hedefinizden biri huzurlu ve sevgi dolu bir insan olmaksa iyilik yapmaya ve mutluluğa daha çok önem verin. Yapılan her türlü iyilik güzeldir. Ama bunu yaptıktan sonra hiç kimseye anlatmamanın çok daha güzel bir yanı vardır. İnsan bir başkasına faydalı olduğunda kendini iyi hisseder.

Mutlu olmak istiyorsanız, birisine bir iyilik yapın ve kimseye bundan bahsetmeyin.

Hayatımız içinde her şey dört dörtlük değildir. Olumsuz düşünceler sizi kuşattığında kolları sıvayıp hayatla savaşmak yerine, abdest alıp iki rekât namaz kılın. Göreceksiniz ki: Hayatı fazla ciddiye alıp ufak şeyleri dert ettiğinizi, bundan beş veya on yıl sonra bu dert ettiğiniz şeylerin hayatınızdaki yerinin ne olacağını düşünün. Derin birkaç soluk alıp gevşeyin.

Unutmayın: Hayat acil bir durum değildir. Ne kadar ömrümüzün kaldığını ve nerede nasıl öleceğimizi sadece Allah-u Teala bilir.

Derler ki “Eğer Allah-u Teala vermeyi istemeseydi, istemeyi vermezdi” bu bize şunu hatırlatmalı bizler hep sonsuza kadar yaşayacağımızı düşünür ve öyle olmasını bekleriz. Demek ki bizler sonsuza kadar yaşayacağız.  
Allah-u Tealanın bizden istediği gibi bir hayat yaşarsak ebediyyen mutlu oluruz.

Yapmaya istek duyduğunuz iyi şeyleri ertelemeyin. Etrafınıza neşe ve gülücükler saçın bol bol tebessüm edin. Karşılaştığınız herkese tanıyın veya tanımayın önemli değil, çocuktan yaşlısına kadar hiç kimseyi ayırmadan her gördüğünüze mutlaka selam verin bulunduğunuz ortamdaki kişilerin hallerini hatırlarını sorun. İnsanlar size bakınca “neşe ve mutluluk kaynağı” gözüyle görsünler. Sizler bunu yapmazsanız bilin ki çevrenizde ki kişilerden bir farkınız olmayacak. Sen somurtkan, ben üzgün; bu hayat çekilmez acılar yükler sırtımıza.

Her şeyde Allah’ın var olduğunu bilmek bile zaten her şeyi özel kılmaya yeterlidir. Birden bir huzur duygusu içimizi kaplar. Daha önce fark edemediğimiz şeylerin ruhumuzu besleyici özelliğini görmeye başlarız. Zor bir iş veya insanla uğraşırken, bu manevi olguyu hatırlamak bakış açımızın genişlemesini sağlar.
Bize zorluk çıkaranları da Allah’ın yarattığını hatırlamak ve sahip olduğumuz her şeyin bize Allah tarafından verildiğini bilmek, bizleri manen rahatlatır.

Aklınızın bir köşesinde bulunsun; bir şeydeki güzelliği görememeniz o şeyin güzel olmadığı anlamına gelmez. Sadece biz yeterince dikkatimizi veremiyoruz veya bakış açımız yeterince geniş değildir.

Üstad Bediüzzaman bunu şöyle açıklıyor. “Güzel bakan güzel görür, güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır.”

Evet, bizlerde hayatın tüm güzelliklerini görmeli, çevremizdeki insanlara Seni Seviyorum diyebilmeliyiz. En önemlisi kendi hayatımız için mutlu olmalı herkesle barışık olmalı herkese rahatlıkla Seni Seviyorum diyebilmeliyiz.

Kalbinizden sevgi, dilinizden dua eksik olmasın.

Ben de diyorum ki;
sadece Allah için Seni Seviyorum
tanıdığım için Seni Seviyorum
tanışmasak bile var olduğun için Seni Seviyorum
sebebi olmadığı için
bu siteye girdiğin için Seni Seviyorum
bu yazıyı okunduğun için Seni Seviyorum
manen hep yanımda hissettiğim için Seni Seviyorum
neşe kaynağım olarak gördüğüm için Seni Seviyorum
dertlerini benimle bölüştüğün için Seni Seviyorum
acılarımı paylaştığın için Seni Seviyorum
beni güldürdüğün için Seni Seviyorum
hiç çekinmeden arayabileceğim “Dostum” olduğun için Seni Seviyorum
hatırımı sorduğun için Seni Seviyorum
halimi bildiğin ve beni anladığın için Seni Seviyorum
Ve hepsinden önemlisi
Seni Allah-u Teala en güzel bir şekilde yarattığı için Seviyorum

Derleyip Yorumlayan:
Necip Abbas
 ::gul1::  ::xgul::

Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy

Çevrimdışı rose34

• *
  • Dilim MEVLA'ya MEVLA'ya..
Ynt: seni seviyorum
« Yanıtla #1 : 27 Aralık 2009, 15:03:22 »
 :cicek1:  :cicek1:  :cicek1:   ::razi::

Çevrimdışı SeYYaH

• *
  • Kalemim küfre silah olsun
« Yanıtla #2 : 27 Aralık 2009, 15:22:52 »
 ::razi::

Çok güzel bie yazıydı

Güzel tesbitler var.

Emeğinize sağlık kardeş...

Çevrimdışı كنج مسلمان

• WebMaster
  • *
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com
« Yanıtla #3 : 27 Aralık 2009, 18:49:51 »
::razi:: güzel yazın için  :gul3:

Seni sevenler sen var olduktan sonra sevdi.
Seni sevenler için önce var olman gerekliydi!
Yoksa nasıl severlerdi sen yoktun
Seni sevenler yoktu sen kendi yokluğunu farkında değildin
Rabbin seni yoklukta buldu seni yoktan var etti.
Seni hiç yokken sevdi seni sevdiği için var etti!
Başkaları ise seni var olduğun için sevdi!
Rabbin seni şartsız sevdi
Seni sevmesi için var olmam bile gerekmedi
Seni sevene sevdirtene Emanet ol ..

Çevrimdışı استانبول

• *
« Yanıtla #4 : 02 Ocak 2010, 16:31:01 »
Sevmeyen sabredemez, sabredemeyen âşık olamaz, âşık olamayan zorlukları aşamaz, zorlukları aşamayan mutlu olamaz.
 bu cümle bana çok anlamlı geldi

her cümlesi beni gerçekten çok etkiledi allah sizden bir değil bin kez razı olsun
bazen sevgi hakkında düşündüğümde neden hakiki bir dostluk kuramıyoruz diye aslında bu yazıdan da anladığım kadarıyla karşımızdaki insanı biz hakkıyla sevmediğimiz için bu dostluklar gerşekleşmiyor

Çevrimdışı eslem nur

• *
« Yanıtla #5 : 02 Ocak 2010, 20:02:19 »
evet çok zor birşey....ama insan sevdiğini kevdiği kimseye söylemesi gerekiyormjuş ya...bunuda aşcağız inşallah.

Çevrimdışı طلبه لگه - طالب

• *
  • يَا مُكَوِّنُ يَاشَافىِ يَاطََبِيبُ يَام
« Yanıtla #6 : 02 Ocak 2010, 21:18:19 »
Evet, günde ortalama kaç kişiyle görüşüyorsunuz ve kaç tanesine Seni Seviyorum diyebiliyorsunuz. Bunu şimdiye kadar kaç kişinin gözünün içine bakarak söylediniz?

:laugh: :laugh:

okadar çokki bende bu hep vardır ben birini sevdimmi hemen söylerim gözlerindeki mutluluk benide mutlu ediyor hani;

Enes İbni Mâlik radıyallahu anh şöyle dedi:

Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem’in huzurunda bir adam vardı. Bir başka şahıs ona uğrayıp geçti. (Arkasından, Hz. Peygamber’in huzurundaki kimse):

– Ey Allahın Resûlü! Ben bu kişiyi gerçekten seviyorum, dedi. Peygamber aleyhissalâtü ve’s–selâm:

– “Peki, sevdiğini ona bildirdin mi?” buyurdu. Adam:

– Hayır, dedi. Hz. Peygamber:

– “Ona bildir”, buyurdu.

Adam derhal kalkıp o şahsın arkasından yetişti ve:

– Ben seni Allah için seviyorum, dedi. O da:

– Beni kendisi için sevdiğin Allah da seni sevsin, karşılığını verdi.

diye nakledilmiştirya işte bu yüzden bende söylerim gerçekten aradaki muhabbetin kat kat arttığına bizzaty şahidim bu kelimeyi kullanmak çokta zor değil bence.
Allah hepimize rızası için seveceğimiz insanlarla birlikte dostluk arkadaşlık kurmayı nasib etsin inşallah.

:gul3: :gul3: :cicek1:
 ::razi:: ::razi:: ::razi::

:bsm:
1. Andolsun kuşluk vaktine  وَالضُّحَىٰ
2. Ve sükuna erdiğinde geceye ki,  وَاللَّيْلِ إِذَا سَجَىٰ
3. Rabbin seni bırakmadı ve sana darılmadı. * مَا وَدَّعَكَ رَبُّكَ وَمَا قَلَىٰ
4. Gerçekten senin için ahiret dünyadan daha hayırlıdır. وَلَلْآخِرَةُ خَيْرٌ لَكَ مِنَ الْأُولَىٰ
5. Pek yakında Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın. وَلَسَوْفَ يُعْطِيكَ رَبُّكَ فَتَرْضَىٰ

Çevrimdışı Medinenin gülü

• *
« Yanıtla #7 : 02 Ocak 2010, 23:12:18 »
 :maşAllah: ::razi:: :gul3:
Emeğinize ve yüreğinize sağlık inş .. :cicek1:

Çevrimdışı عباس

• GönülDostları
  • *
« Yanıtla #8 : 04 Nisan 2010, 17:45:46 »
cümlemizden  ::razi::  :inşAllah:  :aminn:
 ::cay::

::gul1:: ::xgul:: 

Mehmet Akif Ersoy

Çevrimdışı مجاهد

• *
« Yanıtla #9 : 05 Nisan 2010, 00:42:10 »
 ::razi::

Çevrimdışı طوبى

• II. Üyelerarası Avatar Yarışması İkincisi
  • *
« Yanıtla #10 : 05 Nisan 2010, 08:07:10 »
 ::razi::kardeş çok güzel bir yazı bu yazıyı yazan ellerin dert görmesin :insaallah: :insaallah: :gul3:

Çevrimdışı عباس

• GönülDostları
  • *
« Yanıtla #11 : 18 Nisan 2010, 22:48:49 »
sizlerinde okuyan gözleriniz nurlansın dua edenlere  :ALLAH: her isteklerini hayırlı halde ihsan etsin, ihsan ettiği şeylere de bizim kalbimizi mutmain eylesin ki isyan etmeyelim  :inşAllah:

::gul1::  ::xgul::

Mehmet Akif Ersoy

Çevrimdışı طوبى

• II. Üyelerarası Avatar Yarışması İkincisi
  • *
« Yanıtla #12 : 19 Nisan 2010, 08:34:28 »
sizlerinde okuyan gözleriniz nurlansın dua edenlere  :ALLAH: her isteklerini hayırlı halde ihsan etsin, ihsan ettiği şeylere de bizim kalbimizi mutmain eylesin ki isyan etmeyelim  :inşAllah:

:aminn: :inşAllah: :cicek13:

Çevrimdışı عباس

• GönülDostları
  • *
« Yanıtla #13 : 25 Nisan 2010, 22:18:40 »
 ::razi::  ::cay::