Gönderen Konu: Resmi Törenleri Boykot Çağrısı!!!  (Okunma sayısı 717 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nur_yolcusu

  • Ziyaretçi
Resmi Törenleri Boykot Çağrısı!!!
« : 10 Kasım 2008, 15:56:43 »

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler



Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının hazırladığı ortak metinde resmi ideolojinin dayatıldığı törenleri boykot çağrısında bulunuldu.

Özgür-Der Genel Merkezi tarafından yapılan "resmi törenleri boykot" çağrısına çeşitli kuruluşlar imza atarak destek verdi.

Resmi bayram ve törenleri boykot çağrısı adı altında hazırlanan metinde "İnancımızla çelişen, kimliğimizle çatışan törenlere, kutlamalara, anmalara katılmayalım, çocuklarımızı göndermeyelim! İslami kimliğimizin yok sayıldığı, değerlerimizin, sembollerimizin aşağılandığı, resmi ideolojik saçmalıkların dayatıldığı etkinlikleri boykot edelim" ifadelerine yer verildi.

"İnancımızın ve kimliğimizin aşağılandığı; resmi ideolojinin dayatıldığı törenlere tavır alalım" başlığıyla yayınlanan çağrının tam metni şöyle:

Türkiye bir törenler ülkesi! Devleti yüceltme, resmi ideoloji ikonlarını kutsama içerikli kutlamalar bu ülkede yaşayan her vatandaşın hayatının zorunlu bir parçası adeta. İlkokuldan, hatta kreşlerden başlayarak yaşam boyu süren bir merasim düzeni içinde devletin kaba saba propagandalarına maruz kalmaktan kimse kurtulamıyor. İlkokul sıralarında karşılaştığımız içeriksiz ve boş söylemlerle, resmi tarih yalanlarıyla bir ömür boyu zihnimiz, vicdanımız kirletilmeye çalışılıyor. Çocuklarımız, gençlerimiz eğitim adı altında iradesiz kişilikler üretme çiftliği misyonuna sahip kurumlar aracılığıyla edilgenleştiriliyor. Resmi törenler ise tüm bu sistematik kirletme, yabancılaştırma faaliyetinin tam odağında yer alan etkinlikler olarak öne çıkmakta.

23 Nisan, 29 Ekim ya da 10 Kasım gibi tarihlerde Ulusal Egemenlik, Cumhuriyet, Atatürk'ü Anma gibi isimler altında gerçekleştirilen etkinliklerin ortak noktasında hep aynı hedef öne çıkıyor: Devlete sadık vatandaşlar yetiştirmek, ulusal-laik resmi ideoloji kalıbına uygun kafalar üretmek!

Kimliğimize, inancımıza, düşüncelerimize yönelik saldırgan tutum resmi törenlerin en belirgin vasfı olarak öne çıkmakta. Daha 6-7 yaşlarından itibaren evlatlarımızı her sabah askerî tören düzeni içinde hizaya sokan, onları varlıklarını mahiyetini bilmedikleri bir yerlere armağan ettirmeye zorlayan bu anlayış; ırkçı-şoven bir ajitasyonla mutlu olmak için Türk ulusal kimliğine aidiyeti dayatıyor. Sistematik bir tarzda İslami kimliğimizi, değerlerimizi, tarihimizi karalayan bu anlayış, bir yandan da en haklı taleplerimizi dahi adeta bir tehdit öğesi olarak sunmak suretiyle ülke çapında bir korku atmosferi oluşturmaya çalışıyor.

Çankaya'daki resepsiyondan Anadolu'nun ücra bir beldesindeki okulda yapılan merasime kadar her yerde aynı zulümle karşılaşmıyor muyuz? Başörtüsünden dolayı aşağılanan, hakarete uğrayan kızlarımızın, kadınlarımızın ve onlarla aynı değerleri paylaşan erkeklerimizin bu çirkinliklerin sürüp gitmesi karşısında yapabilecekleri bir şey yok mu?

Biz yapabileceğimiz pek çok şey olduğuna inanıyoruz. En asgari düzeyde bu çirkinliğe alet olmayabiliriz! Bu ilkel tiyatroda rol almayabiliriz.

Cumhurbaşkanından başlayarak her düzeydeki yetkiliyi, sorumluyu aynaya bakmaya ve gerçekle yüzleşmeye çağırıyoruz. Bizlerden başörtüsü ve başörtüsü özelinde aşağılanan, yok sayılan İslami kimliğimize reva görülen bu dayatmaları içselleştirmemiz mi bekleniyor? Bu tür etkinliklere kimisi saygısızca eşsiz davet edilen, kimisi tören alanına sokulmayan, kimisi çıktığı ödül kürsüsünden ağlayarak inmek zorunda bırakılanlara da soruyoruz: Bu saçmalığa neden katlanıyorsunuz? Sizin, kimliğinizin, değerlerinizin hiçe sayıldığı ortamlarda ne işiniz var? Bu ilkel müsamere ve ayinlere katılmak zorunda mısınız? Üstelik de bu tarz aşağılamalara, hakaretlere katlanma zilletine de boyun eğerek!

Kim kendini neye mecbur hissederse hissetsin, biz bu oyunda rol yapmak zorunda olmadığımızın bilincindeyiz. Ve kendisine saygısı olan, çocuklarına değer veren, onların kimliksiz, kişiliksiz birer fabrikasyon ürünler halinde şekillenmelerine karşı çıkan herkesi de önümüzdeki 10 Kasım'dan başlayarak bu saçma ritüellere, anlamsız propaganda ayinlerine, İslami kimliğimizin tahkir edildiği organizasyonlara tavır almaya çağırıyoruz.

İnancımızla çelişen, kimliğimizle çatışan bu ve benzeri törenlere, kutlamalara, anmalara katılmayalım, çocuklarımızı göndermeyelim! İslami kimliğimizin yok sayıldığı, değerlerimizin, sembollerimizin aşağılandığı, resmi ideolojik saçmalıkların dayatıldığı etkinlikleri boykot edelim. Maruz kaldığımız dayatmalara, saldırılara tepkisiz kalmayalım. Not korkusuyla, sınıfta kalma tehdidiyle, dayak, şiddet söylemiyle çocuklarımızı, gençlerimizi kendilerine boyun eğdirmeye çalışan düzenin memurlarına çocuklarımızın da bizlerin de sadece Allah'ın kulu olduğumuzu, Rabbimizin tertemiz fıtrat üzerine yarattığı evlatlarımızı resmi ideolojinin kullarına dönüştürmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini haykıralım!

ÖZGÜR-DER GENEL MERKEZİ (İstanbul) • İLKAV (Ankara) • ÖZGÜR-DER ŞUBELERİ (Akhisar, Antalya, Batman, Beykoz, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Geyve, İzmir, K.Çekmece, Sakarya, Siverek, Tatvan, Ümraniye) • BİLGİ-DER (Bartın) • BİNYAR (Bingöl) • DAVET-DER (İstanbul) • ISLAH HAREKETİ DERNEĞİ (Diyarbakır) • İLKE-DER (Çorum) İLK-DER (Isparta) • MAZLUMDER (Ankara Şubesi) • SABED (Sapanca) • TOKAD (Tokat)

Boykot metninin imzaya açık olduğu ve talep eden kuruluşların isimlerinin çağrı metnine ekleneceği ifade edildi.
Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

Çevrimdışı كنج مسلمان

  • WebMaster
  • *
  • İleti: 6032
  • Karma: +139/-9
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com
Ynt: Resmi Törenleri Boykot Çağrısı!!!
« Yanıtla #1 : 10 Kasım 2008, 17:34:36 »
 :tsk: saten ekebildiğim kadar ekmişdim önceden ama o gun gelmedi diye devamsızlık yaptı geçmişdi okurken

nur_yolcusu

  • Ziyaretçi
Ynt: Resmi Törenleri Boykot Çağrısı!!!
« Yanıtla #2 : 10 Kasım 2008, 18:10:51 »
siz törenle yine kurtarmışsınız.. bizim hoca anıtkabire götürecem dedi annem bi kükredi benim yavrumun ne işi var anıtkabirde gitmesini istemiyorum dediysede nafile zorla götürmüşdü... Allah akıl fikir versin onlara,,,

Çevrimdışı كنج مسلمان

  • WebMaster
  • *
  • İleti: 6032
  • Karma: +139/-9
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com
Ynt: Resmi Törenleri Boykot Çağrısı!!!
« Yanıtla #3 : 10 Kasım 2008, 18:16:01 »
ben okula gitmiyordum ki o gun  :D

nur_yolcusu

  • Ziyaretçi
Ynt: Resmi Törenleri Boykot Çağrısı!!!
« Yanıtla #4 : 10 Kasım 2008, 18:23:11 »
ben okula gitmiyordum ki o gun  :D
:D oh ne güzel,
ben korkudan gidiyordum  :D
ama bişey diyimmi herşey ailede bitiyor bugün bir yazı dinledim veli öğretmenlere mektub yazıyo ben diyo çocuğumun bu törenlere katılmasını istemiyorum vs. çok uzun bir yazı ve sonunda öğretmenler veliden özür diliyolar... tepkimizi çok az gösteriyoruz. maalesef...

Çevrimdışı كنج مسلمان

  • WebMaster
  • *
  • İleti: 6032
  • Karma: +139/-9
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com
Ynt: Resmi Törenleri Boykot Çağrısı!!!
« Yanıtla #5 : 10 Kasım 2008, 18:29:30 »
aynen korkuyoruz tıpkı koyun gibiyiz bizi guduyorlardı masalef

Çevrimdışı aylin

  • *
  • İleti: 90
  • Karma: +3/-0
  • _______insanlar sevmeme engle olur mu??_______
Ynt: Resmi Törenleri Boykot Çağrısı!!!
« Yanıtla #6 : 11 Kasım 2008, 18:58:46 »
kesınlıkle ve kesınlıkle katılıyorum sideetle desteklıyorum yarın öbürgün cocugum olsa asla göndermeyecmm.
basöörtülü hanım kardeşlerimi kapılardan gönderen zihniyetın  yarsımalarda birinci gelen kapalı kardeşim oldugu için torene katılmayan beledıye başkanlarının ALLAH ın kuralını kıtabı farzı yok sayanların  torenınde ne benım ne cocugum nede yakınlarım işi yok.
___Yolun gayet yüce, öyle güzel ki
Aşkın gönlümde öyle bir sel ki
Bilmeyen cahiller hayal der belki
İnsanlar sevmeme ENGEL OLUR MU??___

Çevrimdışı آحسن تقويم

  • *
  • İleti: 145
  • Karma: +4/-0
Ynt: Resmi Törenleri Boykot Çağrısı!!!
« Yanıtla #7 : 12 Ocak 2009, 19:33:47 »
 :tsk:

Çevrimdışı Defne

  • *
  • İleti: 1004
  • Karma: +6/-5
Ynt: Resmi Törenleri Boykot Çağrısı!!!
« Yanıtla #8 : 31 Mart 2009, 22:15:38 »
Güzel bir sohbet doğrusu...Hmm bi düşüneyim resmi törenlerde sadece yürümüştüm gerçi o yürüyüş bile sıkıcıydı.. :(
Sana bakma lezzetini arzu eden şu gözlere azap etme!!!

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Seo4Smf Tagleri:

GoogleTagged - Etiketler