Gönderen Konu: Oxford Mezunu musun? Eksik!  (Okunma sayısı 716 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muhammediDuruş

• Ziyaretçi
Oxford Mezunu musun? Eksik!
« : 07 Eylül 2010, 10:43:13 »

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Öğrenim durumunuz nedir diye soranlara, basit ve sıradan bir cevap verirdim:
-Lise mezunu...

Ama şimdi öyle mi öyle fiyakalı bir cevabım var ki hiçbir mezunun yetişeyemeceği cinstendir desem mübalağa etmiş olmayacağım bir hakikattir; Kur'an mektebine giriş sınavına hazırlanıyorum. Kur'an mektebi en değerli okul, talebelerini asrın en yüce seviyesine getirecek kıymetdar bir okul olduğuna göre, bu okula elbette belli seviyeye ulaşanlar girebilirler. Belli bedelleri ödeyenler, belli sıkıntıları atlatıp, bir hayli mesai harcayarak çalışanlar girebilir. Bu da mektebin giriş sınavıdır işte.

Elbette öyle de olması gerekiyor. En basitinden, bir liseye dahi hazırlanarak giren kimse, kendisini en yüce mertebeye çıkaracak, en donanımlı insan yapacak okula nasıl hazırlıksız girebilir ki!

Bahsettiğimiz mekteb hiç küçümsenemeyecek derecede ehemmiyetli bir konuma sahiptir ki, en seviyeli üniversitede dahi illa ki bir ihtisas alanında ve tek bir bölümde gelişme gösterilebilirken, bu mektepte pek çok techizatla donanabilirsiniz. Zira en mükemmel olan Zat'ın eğitimi altına girmiş olursunuz, kelame ermeye adım atarsınız.

Kur'an mektebinde okuyan bir şahsiyet en gözde edebiyat bölümü mezunlarına taş çıkartır. Nasıl çıkartmasın ki mektebinde okuğu ders kitabı fesahat ve belağatte zirve yapmış, herkesi hayrette bırakan muzice biz eserdir.

Kur'an mektebinde okuyan bir şahsiyet, teknolojiyi adım adım takip eder ki, kitabı ona çağlar ötesi gelişimleri ışık tutmaktadır, yıllar öncesinin Mekke'sine olduğu gibi: "Hem kendilerine binesiniz, hem de zinet olsun diye atları, katırları, ve merkepleri yarattı. Ve şu anda bilemeyeceğiniz daha nice şeyler yaratacak." (Nahl/8)

Yine Kur'an mektebinde okuyan bir şahsiyet, kimilerinin ilk çağ diye başlayarak sıralayageldikleri tarihten, günümüze derin ve aydınlık bir tarih bilgisi ile donanacaktır. Madde'nin kimyasından, insanın varoluşuna değinen fen, dağların-taşların yaratılışından, okyanuslara, atmosfere, yer küreye dikkat çeken coğrafya ve dahi sosyoloji, hukuk ve felsefe ilimlerine dair sahip olunamayacak bilgiler alır, yetişir, terbiye olur ve yetiştirir.

Kur'an mektebinde okuyan bir şahsiyet işte bunlardan dolayı en değerli hazineye talib olmuş olur. Talib olunanın  kıymeti ise verilen emekle anlaşılır ki bu da bir giriş sınavının olmasını elzemleştirir.

Bilmem farkında olanınız var mı ama her Müslüman, bu sınavı yaşıyor aslında ve farkında olunmadığı için kaybedeni çok olan bir imtihan oluyor.
Ama farklı bir perspektiften bakarsak da bu mühim sınava mühim kişiler girebileceğinden ötürü her müslüman mühimdir, ehemmiyetlidir, kıymetlidir. Bu kıymeti veren ise o mektebi kıymetli yapan Kelam'ın sahibi Allah'u Zülcelal'dir. Her müslüman o güzel mektebe adaydır.

Nasıl ki dünya için su vazgeçilemeyecek bir nimettir ve bir ziraatçı bilir ki su vermezse mahsülüne hiç bir ürün alamaz. Bizler için de Kur'an vazgaçilemeyecek bir nimettir ve  faydalı "Ol"mak, eser vermek, istidatımızı oraya çıkarmak istiyorsak Kur'an'a doyamamacısa susamalıyız ve içmeliyiz içmeliyiz içmeliyiz.

Bendeniz, işte artık basit bir lise mezunu değil, Kur'an mektebi giriş sınavına hazırlanan vasıflı bir insanım. Bu vasfım benden mi kaynaklanıyor hayır aldığım isimden...

E sizler de öylesiniz. Vasfımızın farkında olarak, farkında olmanın gereğini yapanlardan oluruz inşAllah...

Saygılar...

Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

Çevrimdışı كنج مسلمان

• WebMaster
  • *
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com
Ynt: Oxford Mezunu musun? Eksik!
« Yanıtla #1 : 07 Eylül 2010, 12:30:35 »
lütfen burayı kullanırmısınız  :rica: :rica:

http://www.nurunyolcusu.com/bayan/index.php

muhammediDuruş

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 07 Eylül 2010, 12:39:05 »
lütfen burayı kullanırmısınız  :rica: :rica:

http://www.nurunyolcusu.com/bayan/index.php

kullanalım inşAllah, ancak şunu merak ediyorum, bayan forumundaki her kullanıcı bayan mı ? soru tuhaf oldu ise mazur görün lütfen  :-[

Çevrimdışı عمر فاروق

• Mütalaacı
  • *
  • Elhamdülillah düzeliyor!
« Yanıtla #3 : 07 Eylül 2010, 15:41:32 »

kullanalım inşAllah, ancak şunu merak ediyorum, bayan forumundaki her kullanıcı bayan mı ? soru tuhaf oldu ise mazur görün lütfen  :-[

Şeriat zahire bakar!
Mübarek kabemizin içi (Video)
En fedakar ANNELER (Video)

Hz. Lokman’a Bu edebi kimden öğrendin? diye sorduklarında şöyle cevap vermişdir.

“Bu edebi edepsizlerden öğrendim, Onlarda beğenilmeyen her ne gördümse onu yapmaktan kaçındım”

muhammediDuruş

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 07 Eylül 2010, 16:22:40 »

kullanalım inşAllah, ancak şunu merak ediyorum, bayan forumundaki her kullanıcı bayan mı ? soru tuhaf oldu ise mazur görün lütfen  :-[

Şeriat zahire bakar!

zahirde gördüğüm resmi size anlatsam soruma hak verirdiniz lakin uzatmak istemiyor, cevabımı almış kabul ediyorum...

Çevrimdışı عباس

• Mütalaacı
  • *
« Yanıtla #5 : 08 Eylül 2010, 15:45:27 »

ancak şunu merak ediyorum, bayan forumundaki her kullanıcı bayan mı ? soru tuhaf oldu ise mazur görün lütfen  :-[

her zaman derim "demokrasilerde hileler şeriatte çareler tükenmez"
benimde en sevmediğim 3 şeyden biride internettir işte bu

zahirde gördüğüm resmi size anlatsam soruma hak verirdiniz

konusunda çoooooooooooooooooook haklı olduğunuzu bildiğim için sizi  ::alkis::

konuşmak bütün sıkıntılara ilaç olur konuşun birilerine farklı bişeylerde anlatsanız içiniz açılır
kesinlikle içinize atmayın hiç bir şeyi...
insanlar üzülürler diye düşünmeyin bırakın onlar üzülsünler siz veya biz üzüleceğimize yazınızda dediğiniz gibi bizim daha önemli işlerimiz var bizler Kur'anı Azimüşşan'a talebe olabilmek adına çaba sarf etmeliyiz...

mezun dedinizde size bişey anlatayım :inşAllah:
yeni tanıştığımız biri hangi üniversiteden mezunsunuz dedi.
bende gayet ciddi bi vaziyette Risale-i Nur üniversitesinde okuyorum dedim.
kişi şaşırdı.. şaşırma dedim ben bu size anlattıklarımı o üniversiteden tahsil ettim ama o ucsuz bucaksız bir deryadır içine dalan boğulmaz  zevklere ve lezzetlere dalar...
(konuyu dağıtmamak adına bunu burada kesiyorum)

dua eder dualarınızı beklerim  :inşAllah:

unutmadan sorayım başlıkda yazının eksik olduğu yazıyo devamını ne zaman okuyabiliriz?
::gul1::  ::xgul::

Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy

muhammediDuruş

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 12 Eylül 2010, 18:42:38 »
Alıntı

benimde en sevmediğim 3 şeyden biride internettir işte bu

zahirde gördüğüm resmi size anlatsam soruma hak verirdiniz

konusunda çoooooooooooooooooook haklı olduğunuzu bildiğim için sizi  ::alkis::

teşekkür ediyorum... bu durumu anlayan bir kardeşin olması gercekten güzel benm için.

yorumun için de ayrıca müteşekkirim, okuyan gözlerinize sağlık. Katkınızın devamı olsa idi sevinirdik konu da bölünmezdi iyi bile olurdu

:cicek13:

Alıntı
unutmadan sorayım başlıkda yazının eksik olduğu yazıyo devamını ne zaman okuyabiliriz?

başlıktaki "eksik" kelimesi şu anlamdadır: Oxford mezunu olsan bile Kur'an talebesi olmaya aday dahi olmadı isen "eksik"sin... yazının devamı yok yani (;

Selamlar, esenlikler...

Çevrimdışı عمر فاروق

• Mütalaacı
  • *
  • Elhamdülillah düzeliyor!
« Yanıtla #7 : 13 Eylül 2010, 09:16:41 »
Allah selamet versin
Mübarek kabemizin içi (Video)
En fedakar ANNELER (Video)

Hz. Lokman’a Bu edebi kimden öğrendin? diye sorduklarında şöyle cevap vermişdir.

“Bu edebi edepsizlerden öğrendim, Onlarda beğenilmeyen her ne gördümse onu yapmaktan kaçındım”

Çevrimdışı عباس

• Mütalaacı
  • *
« Yanıtla #8 : 13 Eylül 2010, 16:03:36 »
evvela güzel insanlar hepimize

Allah selamet versin
:aminn:  :aminn:  :aminn:

güzel insanlar ;yazmış olduğunuz ve olduğumuz yazılarımızda esasen kendi isteklerimizi, sıkıntılarımızı, sevinç ve üzüntülerimizi yani bi nevi kendi iç dünyamızı dışa yansıtırız lisanı halimizle söyleyemediklerimizi kalemlerimizle dışa döker kendimizi ifade ederiz. Bu yazılarımıza kimisi güler geçer, kimisi kızar geçer, kimileri ise yorum yapar,

internete çok girememe rağmen fırsat buldukça nacizane yorumlar yaparım ve burasıda bi form olduğundan dolayı okuyan herkesinde yorum yapmasını beklerim lakin genel itibariyle okuyucular iki kelime ile görüşlerini belirtmeye üşendikleri için genelde yazılar yorumsuz kalıyor...

bi yazımda demiştim:
burası forum, her konuya yapmalı yorum 

insanlarda ön sezi denilen duygular vardır bilirsiniz. Özellikle bu bayanlarda 6. his namıyla bilinir..

ben bu yazınızdan size ait bazı sıkıntılarınızın var olduğunu sezdim hissettim. fakat bunlar benim zan ve hissetmelerimdir bunları burada aşikar bi şekilde yazamam lakin site içinde yazılarından kişiliklerini tanımaya çalıştığım insanlar var bu insanlar içinde sizin bölümünüzde oldukları için kendilerine sormadan size iki isim vereyim bu şahıslar size her türlü müracatınızda size ve diğer kardeşlerimize ellerinden gelen yardımı yapacaklarına inanıyorum..  :bk:  :evt:

bu iki isim: Sahra ve Nefise isimleriyle yazan kardeşlerimizdir.

gereken yerde bizlerde müdahale edebiliriz.. :evt:

ayrıca şunu da unutmayınız ki:sizin gibi saygı değer birinin kendi yazılarının olduğu bölümü boş görmek okuyanlarınızı üzüyor bu konuda gereken çalışmayı yapacağınıza inanıyorum ve kendi bölümüzde ki yazılarınızı okumak için bekleyen site sakinlerini fazla bekletmeyiniz   :inşAllah:

dediğim gibi:

konuşmak bütün sıkıntılara ilaç olur konuşun birilerine farklı bişeylerde anlatsanız içiniz açılır
kesinlikle içinize atmayın hiç bir şeyi...
insanlar üzülürler diye düşünmeyin bırakın onlar üzülsünler siz veya biz üzüleceğimize yazınızda dediğiniz gibi bizim daha önemli işlerimiz var bizler Kur'anı Azimüşşan'a talebe olabilmek adına çaba sarf etmeliyiz...

dua eder dualarınızı beklerim  :inşAllah:
 ::gul1:: ::xgul::

Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Seo4Smf Tagleri:

GoogleTagged - Etiketler