http://kahramanmarasgazetesi.com.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=3259:osmanlcayla-buluuyoruz&catid=143:kueltuer-sanat&Itemid=500Osmanlıcayla buluşuyoruz!
Salı, 11 Ekim 2011 20:59
Osmanlıcayla buluşuyoruz!
Bediüzzaman Vakfı Kahramanmaraş’ta bir ilke imza atarak ‘Kültür ve Tarih Mirasımızla Buluşalım’ sloganıyla Kahramanmaraşlı vatandaşları Osmanlıca öğrenmeye davet ediyor.
Tarih boyunca oldukça geniş bir alanda konuşma ve yazı dili olarak kullanılan Osmanlıca günümüzde de yeniden canlandırılmaya başladı. Kahramanmaraş’ta da konu ile ilgili kurslar açılarak Osmanlıcanın yaygınlaştırılması sağlanmaya başladı. Bedizzaman, ‘Kültür ve Tarih Mirasımızla Buluşalım’ sloganı ile Osmanlıca kurslarını Kahramanmaraş’ta başlatıyor. Bu alanda uzman kişiler, tarihi ve kültürü canlandırmak amacı ile kursları ücretsiz olarak vermekte. Konu hakkında bilgiler veren kurs eğitmenlerinden Güzelhan Kebanlı, kültürel değerlerimizden olan Osmanlıcanın günümüzde de kullanılması için ücretsiz kurs vereceklerini ifade etti. Kebanlı, Türk milleti için büyük bir değer olan Osmanlıcanın yaygınlaşması ve böyle büyük bir değere sahip çıkılması amacıyla bu kursların başlatıldığını dile getirdi. 2011 güz döneminin başladığını hatırlatan Kebanlı, Osmanlıcaya ilgi duyan vatandaşların kurslardan ücretsiz olarak faydalanacağını belirterek, bay ve bayan olmak üzere iki farklı kulvarda kursların yürütüldüğünü söyledi.
Kebanlı, konu hakkında şu bilgileri verdi: “Bu kurs ile Osmanlı Türkçesi okuma ve yazma dersleri verilerek, kültürel mirasımızla doğrudan iletişim kurmak isteyen vatandaşlarımıza ve talebelere katkıda bulunulması amaçlanıyor. ‘Kültür ve Tarih Mirasımızla Buluşalım’ başlığıyla gerçekleştirilen programda katılımcılara, hem Osmanlı Türkçesi ile basılmış eserleri hem de İstanbul başta olmak üzere tarihi eserlerimiz üzerindeki Osmanlı Türkçesi yazı ve kitâbeleri okuyabilme kabiliyetini artırıcı eğitim faaliyetlerinde bulunulmaktadır. Osmanlıca Risale-i Nur Külliyatını da Okuma ve Yazma kabiliyetini de geliştirmektedir.
Program çerçevesinde; ücretsiz Kurs çalışmaları tertip edilerek, bu sayede tarihi ve kültürel mirasımızla barışık kültürel ve tarih mirasımız olan Osmanlıcayı daha fazla vatandaş ve talebelerin bilmesi hedeflenmektedir. Osmanlı Türkçesi kursları Her ders 45 dakika ve her biri 12 hafta ve 3 kur’dan oluşmaktadır. Osmanlı Türkçesi kursuna kayıt yaptırmak isteyen adaylar e-posta adreslerimizden ve telefon numaralarımızdan iletişime geçebilecekleri gibi şahsen derslere iştirak edebilirler. Dersler erkekler için 31 Ekim 2011 Pazartesi saat 20:00-20:45 arası başlayacaktır hanımlar için 10.10.2011 tarihinde başlayacaktır.”
Kursa kayıt yaptırmak isteyen kişilerin aşağıdaki adres ve telefon numaralarından kurs yetkililerine ulaşa bilirler.
Bediüzzaman Kız Kur’an Kursu
Adres: Fevzipaşa Mahallesi Abarabaşı Cd. 18.sk. No:8
Çınarlı Camii ve Sütçü İmam Anıtı Yanı
Merkez/Kahramanmaraş
E-posta :
hattikuran@windowslive.comBu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir
Kurslarımız Ücretsiz olup tüm halkımıza açıktır.
HANIMLARIN ARAPÇA VE OSMANLICA DERS PROGRAMI
HAFTAİÇİ HERGÜN SAAT 10:00 İLE 14:00 ARASIDIR.
(Erkekler İçin) Kurs Merkezi
Bediüzzaman Cuma Vakfı
İrtibat
Adres: Fevzipaşa Mahallesi Abarabaşı Cd. 18.sk. No:17/C
Çınarlı Camii ve Sütçü İmam Anıtı Yanı
Merkez/K.Maraş
E-posta :
hattikuran@windowslive.comBu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir
Gsm: 05383374497
Kurslarımız Ücretsiz olup tüm halkımıza açıktır.
ERKEKLER İÇİN OSMANLICA KURSU DERS PROGRAMI
PAZARTESİ ÇARŞAMBA VE CUMARTESİ GÜNLERİ SAAT: 20:00-20:45 ARASIDIR.