yıllar evveli değerli bir yakınımın kendisine ait olan kitabını bana hediye etmesi üzerine tam 3 kez okuduğum, her okuduğumda içimde beni yeniden canlandıran hissiyatı ihya eden bir kitabı tavsiye etmek isterim bende....tabi kendisine yüksek ideaaller belirlemiş olup hedefe ulaşmakta nasıl bir yol izlemesi gerektiğine karar verememiş arkadaşlar için gerçekten başarı hakkında külli bir eser olduğunu ifade edip tavsiye ederim...! bu hususta başka hiç bir kitap beniz cezb ve tatmin etmemiştir, kafi gelmemiştir...
en son geçen yıl bir proje hazırlığı içerisindeyken elime 4. kez aldığım kitabın esasında
Mesnevi Nuriye kaynaklı olduğunu farkettim..hatta kaynaktan öte sadece kitabın konusu dahilindeki meseleleri güncel bir ifadeyle izah etmiş....bu da aldığım hazzın ve içime işleyişinin sırrını açıklamış oldu

tabi bu risale , risale-i nurun fidanlığı olarak beyan edilmiştir..... bu da risalei nuru tamamen kapsadığı anlamına geliyor mesnevi nuriye eserinin... bu bağlamda kitap risalei nurun bir çok farklı meselelerini açıyor farklı bir açıdan görüşe vesile oluyor... tabi bu kitabı mesnevi nuriyenin mütalaasını yaptıktan sonra
okursanız beni doğru anlayacağınıza eminim.....
"din hayatın hayatı, hem nuru hem esası..." derken üstad aslında ne çok şeye işaret ediyor...... bir cümlenin her şeye açılan bir kapısının olması hayret verici.... hayatın hangi karesinden tutarsanız tutun ulaşacağımız son nokta, en başta bildiğimiz aslında....

evvel ve ahir isimlerinin manasına çıktık bakın buradan da

ve devam edersek kim bilir daha nerelere çıkacağız.... hayat ilginç bir bulmaca....
her neyse artık kitabın ve eser sahibin adını veriyorum....
Ruhsal Zeka ---Muhammed Bozdağ(yazarla ilgili sui efkarınızı unutun, ön yargısız objektif olarak okuyun...çok arkadaşım bu kitabın hayatına girmesiyle hayatında mühim değişiklikler yaptı ...)