Gönderen Konu: O kitap,Bu kitap,Şu kitap  (Okunma sayısı 1368 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Canberrak

• II. Üyelerarası Avatar Yarışması Birincisi
  • *
O kitap,Bu kitap,Şu kitap
« : 03 Nisan 2010, 13:59:05 »

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Hiç,"O kitap harikaydı,yada bu kitap süpermiş,şu kitap ta tam benlik" dediğiniz ve okuduğunuz kitapları paylaşırmısınız...?
Hem kitap almak isteyenlere özetleme yapıp fikir alışverişinde bulunuruz.....

Tamam ilk kitap benden olsun...
İskender PALA    -  Katre-i Matem

Gerçekte yaşanmış bir öykü olduğu için çok etkiledi beni,Kitap sizi sıkmıyor akıcılığı ve üslubu çok güzel,
Eğer lale çiçeğini  sevip ve Osmanlı padişahlarının nasıl hayat geçirdiklerini ve gizemli bir cinayetin nasıl işlendiğini merak ediyorsanız okumanızı tavsiye ederim...
Çok fazla detay vermiyorum ki sizde heyecanla okuyun... :D
Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

Çevrimdışı nurlarinsultani

• *
Ynt: O kitap,Bu kitap,Şu kitap
« Yanıtla #1 : 03 Nisan 2010, 14:41:18 »
işte hoş ve yararlı bir konu daha teşekkürler canberrak kardeşim...peki "şu kitap rezalet, verdiğim paraya ve zamana acıyorum," dediğimiz kitaplarıda paylaşabilirmiyiz!??

Çevrimdışı Canberrak

• *
« Yanıtla #2 : 03 Nisan 2010, 14:44:40 »
 :utn: :utn: :utn: :utn:
Tamam ya onlarıda paylaş.
Hatta iyilik yapmış oluruz sanki.... :laugh:

• *
« Yanıtla #3 : 03 Nisan 2010, 14:49:59 »
:utn: :utn: :utn: :utn:
Tamam ya onlarıda paylaş.
Hatta iyilik yapmış oluruz sanki.... :laugh:

hem de ne iyilik... iki kat iyilik.. hem maddi hem manevi   :grin1:

Çevrimdışı Canberrak

• *
« Yanıtla #4 : 05 Nisan 2010, 14:43:44 »
Hiç kitap okuyanınız yok galiba hayret :bk: :bk: :bk: :rolleyes:

Çevrimdışı ملا خسرو

• WebMaster
  • *
  • İnadına Saracağız !!!
« Yanıtla #5 : 05 Nisan 2010, 16:57:37 »
acayip kitap okurum  :evt:

ben de katre-i matem'e başlayacağım haftaya...

şimdilik M. Hamdi Yazır Hak dili Kuran Dili 1. cilt var gündemimde.. bitirince inşallah..

ayrıca HARİKALAR kısmına koyalım bu 1. cildi..  :evt:

• *
« Yanıtla #6 : 05 Nisan 2010, 20:15:40 »
dikkat sakın para ve zaman harcamayın..! [color=red]dünyanın en akıllı insanı[/color] olduğunu iddia edip kitabının kapağında da isminin altında yer veren Erdal Demirkıran isimli yazarın Sen Şimdi Gidecen ya Cehennem'in Dibine Git, ben bağrıma taş basarım adlı kitabın şahsi değerlendirmesini yapıyorum...çok basit ve biraz da terbiyesizce bir anlatıma sahip...tamam biraz espirili olabilir ama fazla iddialı..!!! fikrini bir sayfada baskınca savunurken ilerideki sayfada yırtınırcasına savunduğu kendi fikrini kendisi çürüttüğünün farkında değil..!! bazı kalbii mevzuların derinini ve hikmetini bilmeyip araştırma zahmetine de girmeyen yazar, apsürt ama kendince delil saydığı düşüncelerle kutsallığı olan duygulara, yazılara, inanışlara kafa tutuyor hatta dalga geçiyor..!!! (türk dilindeki mecaz anlatım'dan bihaber ya da mecaz anlayışı kıt..!) bazı hakikatlerden haberdar olan insanın sinir sistemine zararlı, habersiz olanlarınsa imanına,kalbine ve aklına zararlı bir kitap...!!! babam "dünyanın en akıllı insanı olduğunu iddia eden en akılsızıdır" demişti  :smile:  ben ise ön yargılı olumamalı kitabı okumadan demiştim... para  ve zaman israfına girmişim... :grin1:  en azından beyin jimlastiği oldu :)
ama bazı fikirler dikkate alınabilir.  yazmayı düşünenler için, sunum ve insanı okumadan etkileme biçimi gibi..mesela kitabın ilgi çekici kısmı, köşesine konulmuş bir kutucuk olması..tabi o kutucuğun üzerinde de  Bağır taşı  yazıyor olması...insan kitaba bakıyor kutuyu görüyor...sallıyor kutuda bişey var..!! sonra düşünmeye başlıyor...kitabın adıyla kutudakinin arasında bir bağlantı düşünüyor..kitabın arkasını çevirip bilgi edinmek istiyor ama kitabın arkasında sadece
sevdin mi Mecnun gibi sevip düşme çöle...
sevdin mi Ferhat gibi sev hiç olmazsa;
git dağ del, su getir köyüne de aşkın bir işe yarasın!
yazıyor...:)
kitabı alıp önsöze bakıyorsunuz;
önsöz
Kendin için yanarsa seni cehennem bile yakamaz...
ar nokta bitti... :grin1:
arkadaşımla aynı zamanda almıştık. o merak ediyordu  kitap hakkındaki yorumları araştırmamı sitemişti. çoğunluk olumlu fikir beyan etmişti ama bir sorun vardı!! konu neydi!? biçimi neydi!? roman mı ne!?..ben 12 saatlik otobüs yolculuğumda vakit zayi olmasın diye okumak için almıştım.hem de arkadaşa artık alacaksan al mesajı verecektim.. haftalardır araştırıyor soruşturuyor sonuçsuz..! o zaman okuyup kendi yorumunu yapacaksın!..jelatinini bile açmamıştım kardeşimin ısrarına rağmen.otobüste açacaktım.onun da derdi kutuydu!! :grin1:.. içindekini ben de merak ediyordum, taştı ama nasıl bişeydi bu BAĞIR TAŞI!?  :grin1:  arkadaş telefonda  "kitabı bitirmeden kutuyu açma!" demişti. ben de açmayacaktım bitirinceye kadar.." ön söze baktın mı?" dedi sonra  "hayır"  dedim "ben baktım, koptum..!" dedi :grin1: ben de kıydım jeletine açtım kitabı.... bu sayede kardeşim kutunun peşine düştü ben sakladım o buldu, ben yakaladım açmadan elinden aldım derken evde bir koşuşturmaca oluştu.bir süre sonra bizimki peşine düşmekten vazgeçmişti...şüphelendim!!gittim sakladığım yere baktım kutu yerindeydi..! .gerçekten insan merakını körüklüyordu bu tarz...otobüsün kalkışına 8 saat vardı kardeşim kitaba yapıştı..! otobüse biniyordum bizimkiler yolcu ediyordu ama kardeşim ortada yoktu..!! herkes binmiş ben kalmışım bir tek... etrafa baktım..bizimki bir bank bulup oturmuş kitabı bitirme çabasında bir gayret!! umuru değil dünya, otobüs kalkmış ben gitmişim hiçç..!!! bu durum benim için daha bir meraka yol açmıştı..." ne yazmış bu adam bu kadar!?"
şimdi bu sorunun cevabı çok basit geliyor "saçmalamış, durmuş içine de biraz espiri koymuş... :smile:"
neyse kitap elimde süründü haftalarca çünki içini, tarzını yazarın derdini anlamıştım, artık hiç bir cazibesi kalmamıştı..vericiliği de yoktu.yanlız herkes kutunun derdindeydi evde:) teyzem kuzenler...köşe bucak sakladım yine kutuyu ve içindeki Bağır Taşını:) ne kerametse :P hem arkadaşa da söz vermiştim.!!...sonunda bitti kitap...ama ben yazara saymaktan unutmuştum kutuyu....bir kaç gün sonra teyzem kitabı bitirdiğimi söyleyince hatırlattı kutuyu!! :)   büyük bir merakla her kes kutunun içindekini bekliyordu... gittim aldım kutuyu sakladığım yerden ve açtım..içinde bir taş ve tükenmez kalemle kargacık burgacık bir yazı sitiliyle yazılmış bir postit kağıdı vardı ...! anlamıştım hemen..!!  başladım okumaya...
"[color=blue]kitap sahibine......
eveeeettt!!! kitabın sonuna kadar bekledin!bu taşı görmeyi hak ettin.!yanlız bir şey söyleyeyim; İyi Halt Ettin :)
sürprizzzz!!  işte bu senin sevgili ve değerli Bağır Taşın:) aynı zamanda benim sayemde bir özelliği daha var; Sabır Taşı :grin1:
şimdi yazacaklarımı öğrenince bağırdan çok sabır taşına ihtiyacın olacak!!:) evet bu taşı buraya koyan yani orjinaliyle değiştiren benim! ama kitabın sonunda zaten şöyle diyor "bu taş evet her hangi bir sıradan taş,senin onu sıradan görüp görmemene göre özel bir taş olabilir"  yani bu da sıradan bir taş, o da! özel olup olmaması sana bağlı:) hem dedim ya bu taş öncekine göre daha fonksiyonlu:) SABIR VE BAĞIR TAŞI
                                                                                                                        kardeşin G................
.
[/b].."[/color]

kitabın en hoş yanı bu oldu benim için, artık kardeşimden hatıra hoş bir anı ve iki fonksiyonlu bir taşım olmuş oldu  SABIR VE BAĞIR TAŞIM..!  :smile:
TEŞEKKÜR EDERİM BENİM SÜPRİZLİ KARDEŞİM........evet haklısın çok kızacaktım eğer bu hoş netun olmasaydı kutunun içinde...ama bunu okuyunca insan gülmeden edemiyor... :smile:  ve olayın iyi tarafına bakıyor... iyi taktik...!!! kullanabilirsiniz...ben de işe yaradı..!! yoksa hassasiyetlerime saygı göstermeyip beni çileden çıkkartacak bu davranış sahibini asla tebessümle karşılamazdım  :smile:

Çevrimdışı Canberrak

• *
« Yanıtla #7 : 05 Nisan 2010, 22:57:50 »
Yeni bir kitap

İbrahim ÖZDEMİR   - Postmodern düşünceler makaleler 2

Yard. Doç. Dr. İbrahim Özdemir, ABD, Endonezya, Güney Afrika, Malezya, Avustralya, İngiltere, Almanya, Fransa ve Fas gibi çeşitli ülkelerde misafir öğretim üyesi olarak ders verdi, bilimsel toplantılara katıldı ve bildiriler sundu. Yerli ve yabancı birçok kitap ve makalesi bulunan Özdemir, üniversitedeki görevinin yanında Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü olarak görevini sürdürmektedir.

Bu eserde önce tarihi felsefi anlayışlar ortaya konulmuş, daha sonra da Kur'an'ın dünya görüşü üzerine bina edilen Kur'ani tavrın, bu anlayışlara bakışı takdim edilmiştir. Son bölümde ise Kur'an bağlamında bir felsefe anlayışı ortaya koyabilmek için, çıkarılan sonuçlar kullanılarak bir felsefe kavramına ulaşmak hedeflenmiştir.

Kitabın özeti bu ama ben daha okumadım,yakın bir arkadaşım okuyor ve çok güzel okunacak bir kitap diyor....

Bakalım belki benden önce okursunuz yada okumuşsunuzdur (tabi o zman paylaşıcaksınız düşüncelerinizi):rolleyes:

İyi okumalar.... :happy:

Çevrimdışı selsebil

• *
« Yanıtla #8 : 08 Nisan 2010, 15:47:33 »
Senai Demirci den VE AŞK EVLİLİĞİN ELLERİNDEN TUTTU..Evliliğe elinizde boş bir kase ile başlarsınız.Elinizdeki boş kase,evlilik niyetinin  en başında bulduğunuz aşk ve güven ,sevgi ve saygıdır.Bu kaseye dolduracagınız çorbanın tuzunu suyunu,acısını ,kıvamını,baharatını birlikte belirlersiniz.Bu çorbanın tadını birlikte oluşturursunuz.kıvamını birlikte bulursunuz.... Okumanızı tavsiye ederm güzel bi  kitap...iyi okumalar..
sizden öncekiler ahiret işlerinde arta kalan vakitlerini dünyaya sarf ederlerdi..sizler ise dünya işlerinden arta kalan vakitlerinizi ahirete sarf ediyorsunuz... Hadis-i şerif

Çevrimdışı طوبى

• II. Üyelerarası Avatar Yarışması İkincisi
  • *
« Yanıtla #9 : 08 Nisan 2010, 17:40:49 »
Senai Demirci den VE AŞK EVLİLİĞİN ELLERİNDEN TUTTU..Evliliğe elinizde boş bir kase ile başlarsınız.Elinizdeki boş kase,evlilik niyetinin  en başında bulduğunuz aşk ve güven ,sevgi ve saygıdır.Bu kaseye dolduracagınız çorbanın tuzunu suyunu,acısını ,kıvamını,baharatını birlikte belirlersiniz.Bu çorbanın tadını birlikte oluşturursunuz.kıvamını birlikte bulursunuz.... Okumanızı tavsiye ederm güzel bi  kitap...iyi okumalar..

evet kardeş güzel bir kitap okumanızı isterim kardeşler :evt: :evt:

• *
« Yanıtla #10 : 08 Nisan 2010, 18:05:28 »
yıllar evveli değerli bir yakınımın kendisine ait olan kitabını bana hediye etmesi üzerine  tam 3 kez okuduğum, her okuduğumda içimde beni yeniden canlandıran hissiyatı ihya eden bir kitabı tavsiye etmek isterim bende....tabi kendisine yüksek ideaaller belirlemiş olup hedefe ulaşmakta nasıl bir yol izlemesi gerektiğine karar verememiş arkadaşlar için gerçekten başarı hakkında külli bir eser olduğunu ifade edip tavsiye ederim...! bu hususta başka hiç bir kitap beniz cezb ve tatmin etmemiştir, kafi gelmemiştir...
en son geçen yıl bir proje hazırlığı içerisindeyken elime 4. kez aldığım kitabın esasında Mesnevi Nuriye kaynaklı olduğunu farkettim..hatta kaynaktan öte sadece kitabın konusu dahilindeki meseleleri güncel bir ifadeyle izah etmiş....bu da aldığım hazzın ve içime işleyişinin sırrını açıklamış oldu :smile:  tabi bu risale , risale-i nurun fidanlığı olarak beyan edilmiştir.....  bu da risalei nuru tamamen kapsadığı anlamına geliyor mesnevi nuriye eserinin...  bu bağlamda kitap risalei nurun bir çok farklı meselelerini açıyor farklı bir açıdan görüşe vesile oluyor...  tabi bu kitabı mesnevi nuriyenin mütalaasını yaptıktan sonra
okursanız beni doğru anlayacağınıza eminim.....
"din hayatın hayatı, hem nuru hem esası..." derken üstad aslında ne çok şeye işaret ediyor...... bir cümlenin her şeye açılan bir kapısının olması hayret verici.... hayatın hangi karesinden tutarsanız tutun ulaşacağımız son nokta, en başta bildiğimiz aslında.... :smile: evvel ve ahir isimlerinin manasına çıktık bakın buradan da  :smile:  ve devam edersek kim bilir daha nerelere çıkacağız.... hayat ilginç bir bulmaca.... :smile:  
her neyse artık kitabın ve eser sahibin adını veriyorum....  Ruhsal Zeka ---Muhammed Bozdağ
(yazarla  ilgili sui efkarınızı unutun, ön yargısız objektif olarak okuyun...çok arkadaşım bu kitabın hayatına girmesiyle hayatında mühim değişiklikler yaptı ...)

Çevrimdışı selsebil

• *
« Yanıtla #11 : 08 Nisan 2010, 20:48:37 »
Ruhsal zeka gercekten guzel bir kitap bende okumanızı tavsiye ederim.
sizden öncekiler ahiret işlerinde arta kalan vakitlerini dünyaya sarf ederlerdi..sizler ise dünya işlerinden arta kalan vakitlerinizi ahirete sarf ediyorsunuz... Hadis-i şerif

Çevrimdışı بدرقه

• *
  • ALLAH BES---GAYRISI HEVES
« Yanıtla #12 : 08 Nisan 2010, 22:03:11 »
bu aralar öyle çokk kitap aldık ki

hala daha alacagız,liste kabarık:)

tavsiye ederim :bk: :laugh:

mekan küçük çekmece ;)

• *
« Yanıtla #13 : 08 Nisan 2010, 22:59:27 »
bu aralar öyle çokk kitap aldık ki

hala daha alacagız,liste kabarık:)

tavsiye ederim :bk: :laugh:
mekan küçük çekmece ;)
mesaj alındı demeliyiz galiba ;)

Çevrimdışı selsebil

• *
« Yanıtla #14 : 09 Nisan 2010, 13:10:44 »
 2004 yılında okuduğum ve hala konusu uslubunu unutamadığım bir kitap..ikinci serisini sabırsızlıkla ve merakla beklediğim bir kitap..internette de okuyan kişilerin benim gibi ikinci serisini sabırszlıkla bekleyenlerri temaşa ettim..yıllardır bekliyorum ikinci seri gelcek dye aldığım duyumlara göre yakın bir tarih de cıkıyor inşaalalh.gercekten beğeneceğinizi düşünüyorum ve ısrarla tavsiye ediyorum AŞK DÜŞÜNCE YOLLARA -Münib Engin Noyan..iyi okumalar.

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Seo4Smf Tagleri:

GoogleTagged - Etiketler