Gönderen Konu: nezaketin galibiyeti  (Okunma sayısı 668 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı عباس

• Mütalaacı
  • *
nezaketin galibiyeti
« : 24 Ocak 2010, 19:16:25 »

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Köyün birinde adamın biri köyün en nadide kızıyla evlenir.Nadide derken hem fiziken hem de ahlaken.Gelenekler üzere ilk geceden itibaren bir kusurunu kollar onu dövmek için..

Dövecek ki otoriteyi ele geçirsin kendince..Bir gün, iki gün, üç gün, bir hafta, bir ay, ulaşamamıştır emeline...

Derken harman zamanı gelmiştir. Ağustosun sıcağı, artık tuzak kuracaktır, karısı yanlış yapsın diye.Odun toplar, ateşe verir, soğuk havada ısınmak istermiş gibi oturur ateşin kenarına...

Seslenir eşine, ister ki eşi gelsin yanına..''Oh, ateş ne de güzel ısıtıyor..'' deyince, o da : ''Ağustosun sıcağında ne ısınması?'' itirazında bulunsun, eşi de ona haddini bildirsin..

Derken eşi gelir, eşinin dizinin dibine oturur, adam bu arada : ''Ateş ne de güzel ısıtıyor değil mi?'' der, kadın aynen eşi gibi ellerini ateşe uzatarak, :'' Onun tutuşturucusu eşimse, ağustosun ortasında da güzeldir.'' der.

bunu okuyunca birden dedim:  :ALLAH: 'ım acaba benimde böyle anlayışlı ve hassas bi eşim olabilirmi, yeri gelir bi ekmeğe ve bi zeytine sabr edermi yoksa babamın evinde sunlar bunlar vardı deyip acz ve fakirliğimi yüzümemi çarpar diye düşündüm sonra  :ALLAH: hayırlısını versin dedim..

:inşAllah: sizlerde dua ediniz  :ALLAH: hepimize hayırlı ve imanlı eşler ihsan eylesin,  :dua:  :aminn:

::gul1::  ::xgul::
Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy

Çevrimdışı ملا خسرو

• WebMaster
  • *
  • İnadına Saracağız !!!
Ynt: nezaketin galibiyeti
« Yanıtla #1 : 24 Ocak 2010, 19:47:48 »
Allah herkese böyle bir eş nasib etsin.. vallahi süper bir hareket...

ev hanımı sahibesi sultanı dediğin böyle olmalı..  :evt: ::alkis:: :alkis1: ::razi::

Çevrimdışı خزائن خيالات

• *
« Yanıtla #2 : 29 Ocak 2010, 23:14:17 »
bir kusurunu kollar onu dövmek için..

böylesi bir adama öyle bir hanım....oda kadının imtihanı demekk

.............yeri gelir bi ekmeğe ve bi zeytine sabr edermi yoksa babamın evinde sunlar bunlar vardı deyip acz ve fakirliğimi yüzümemi çarpar ...................

evlendikten sonra, babasının eviyle esinin evini kıyaslayacak kisi, babasının evinde oturmaya devam etsin zaten demi ama?

Allah herkesin gönlüne göre versin...
YA İLAHİ...!

VARLIĞINI HİSSETTİR BANA.

LÜTFUNUN IŞIĞIYLA HOŞNUTLUĞUNUN YOLUNU GÖSTER BANA...

HİTABININ NEFHASIYLA YÜCE KATINA ÇIKAR BENİ....

Çevrimdışı طلبه لگه - طالب

• *
  • يَا مُكَوِّنُ يَاشَافىِ يَاطََبِيبُ يَام
« Yanıtla #3 : 30 Ocak 2010, 11:30:37 »
 :bk: Allah böyle eşlerin hışmından korusun. Böyle eşlerden de !!!!  (bayanları)

Karşılıklı nezaket üzere kurulan islam nurunun yansıdığı yuva sayılarını artırsın Rabbim

:bsm:
1. Andolsun kuşluk vaktine  وَالضُّحَىٰ
2. Ve sükuna erdiğinde geceye ki,  وَاللَّيْلِ إِذَا سَجَىٰ
3. Rabbin seni bırakmadı ve sana darılmadı. * مَا وَدَّعَكَ رَبُّكَ وَمَا قَلَىٰ
4. Gerçekten senin için ahiret dünyadan daha hayırlıdır. وَلَلْآخِرَةُ خَيْرٌ لَكَ مِنَ الْأُولَىٰ
5. Pek yakında Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın. وَلَسَوْفَ يُعْطِيكَ رَبُّكَ فَتَرْضَىٰ

Çevrimdışı gumus

• Mütalaacı
  • *
  • hastalıklar , ölümün keşif kollarıdır.
« Yanıtla #4 : 01 Şubat 2010, 17:45:31 »
rabbim, abbas ve onun gibi bekar olan kardeşlerimin dualarını misli ile kabul eyle (amin ) :laugh: :laugh: :laugh:
KENDİ KENDİNE ZULMEDEN BAŞKALARINA NASIL ADALET EDECEK , ŞAŞARIM!

HZ. ALİ(R.A.)

Çevrimdışı عباس

• Mütalaacı
  • *
« Yanıtla #5 : 12 Şubat 2010, 22:29:05 »
yaptığınız ve yapacağınız bütün güzel dualarınıza binlerce  :aminn: diyorum cümle kardeşlerimle beraber  :inşAllah:

::gul1::  ::xgul::

Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy

Çevrimdışı AltınBaşak

• *
« Yanıtla #6 : 08 Mart 2010, 15:58:32 »
sen cennetteki hurilerden bahsetmişsin ben böyle bir tane tanımadım....
O kadar akrabam o kadar okul okuduk bi tane görmedim... :-[ :aglym: :aglym: :aglym: :aglym:

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Seo4Smf Tagleri:

GoogleTagged - Etiketler