Gönderen Konu: Nefis Savaşında_ Yenildik mi?  (Okunma sayısı 285 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı عباس

• GönülDostları
  • *
Nefis Savaşında_ Yenildik mi?
« : 09 Haziran 2010, 21:24:56 »

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Nefis Savaşında_ Yenildik mi?

İnsanın sinirli ve sitresli anlarında dayanma gücünün ortadan kalktığı, ruhen ve moralmen kırıldığı-yıkıldığı zaman, “Ya Sabur” “buda geçer Ya Hu” deyip Allah’a (celle celalühü) sığınmazsa, şeytan onun arkadaşı olur.
"Şeytan onların kalplerine hakim olmuş, onlara Allah'ı anmayı unutturmuştur." (Mücadele, 19) Şu âyet-i kerîme de bu konuya işaret etmektedir:
"(Şeytan): - Öyle ise, beni azdırdığın için and olsun ki, Sen'in doğru yolun üzerinde onlara karşı duracağım, sonra onların önlerinden, arkalarından, sag ve sollarından onlara sokulacağım ve çoğunu Sana şükredenlerden bulamayacaksın, dedi." (A'râf, 17)

Dayanma gücü kırılan kimselerin yakalandıklan en tehlikeli tuzak, kişinin nefsi o kişiye; ne kadar haklı olduğunu onun kalbine ve zihnine fısıldar, vesvese verir. (Allah muhafaza) Şeytan, onları Allah'ın (c.c) yolundan çevirmek için hayatlarıyla ilgili işlerin hepsinde, onların kalbine vesvese sokar.

Bu konuda Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur:
"Doğrusu şeytan, değişik metodlarla insanın yolunu kesmiştir. İslâmiyet yolunda insanın önünü kesmiş ve ona şöyle demiştir. Nasıl olur da sen müslüman olup kendi dinini ve ecdadının dinini terk edersin? İnsanoğlu ona itaat etmemiş ve müslüman olşmuştur. Sonra hicret yolunda insanın önünü kesmiş ve ona şöyle demiştir. - Sen göç mü ediyorsun? İnsanoğlu ona uymamış ve göç etmiştir. Sonra cihad yolunda onun önünü kesmiş ve ona şöyle demiştir. - Harb, can ve malın yok olmasına sebep olduğu halde sen nasıl cihad ediyorsun? Sen savaşırsan ölürsün, başkaları karınla evlenir ve varislerin malını paylaşırlar. İnsanoğlu şeytana itaat etmemiş ve cihad etmiştir." sonra Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurdu:
"Kim Şeytana uymaz ve böyle hareket ederse, sonra bu uğurda ölürse böyle kimsenin cennete girmesine müsaade etmek Allah'ın üzerine hak olur." (Nesâî: Cihad, 19)

İnsanın kalbi öldüğü veya katılaştığı, akıl nuru söndüğü ve saptığı zaman ve o şeytanla yaptığı savaşta yenilgiye uğradığında özellikle onun ruhuna açılan kötülük kapıları çoğalır ve şeytan insanoğlunun vücudunda kan gibi dolaşır.

Şeytanın durumu; Yahudileri kandıran rahibin durumuna benzer. Şeytan o insana inkar et, dedi. İnsan inkar edince de imansız olarak öldü ve ebedi cehenneme gitti. Bu hususta ibn-i Abbas (r.a)'dan şöyle bir rivayet vardır:

" İsrâiloğullan içinde bir "râhib" vardı. Uzun müddet Allah'a ibâdet etmişti. Kendisine ne kadar delirmiş ve hastalanmış getirseler ona duâ ederdi. Cenab-ı Hakkın müsadesiyle elinden de, nefesinden de şifâ bulunurdu.

Birgün aklî dengesi bozulmuş "bakire bir kız" getirdiler. Hem de çok güzeldi. Tedavi etmesi için yanına bıraktılar. Lanetlik şeytan bu olayı izliyordu. Fitne vererek içinî-niyetini bozdurdu. Râhib kızla zina etti. Kız ondan hâmile kaldı. Karnı şişmeye başladı. Bu durumda şeytan şu hîle ile geldi.

"— Sen zahit bir kişisin. Halkın yanında itibarın var. Her türlü hastalarını iyileştirmen için sana getiriyorlar. Kızın kardeşleri almaya gelecekler. Kesinlikle senden çocuğa kaldığına hükmederler. Seni halk içinde rüsvay ederler. Öldürürler de. Bu olay başına gelmeden atik davran da sen kızı öldür. Kardeşleri kızı almaya gelince onlara şöyle dersin.

“— zaman zaman uğrak tutuyordu. Küçük zayıf olanlarını iyileştiriyorum. Fakat birgün çok şiddetli bir cin tutması oldu. Kendini yerden yere vuruyordu. Zaptedemedim. Sonunda  Öldü. Size haber veremedim. Onu bir yere gömdüm."
Şeytanın teklifi aklına yattı. Kızı derhal öldürdü. Bir yere de gömdü.

Hemen peşinden, şeytan bir adam kılığına büründü. Olup bitenleri bütün ayrıntılarıyla kızın kardeşlerine anlattı. Onlar da halkı da alıp onun savmesine (sığınağına) geldiler. Aşağıya indirdiler. Suçunu itiraf  ettirdiler. Onu îdam etmek için sehpâ kurdular. Şeytan ona göründü. Dedi ki:
"—Bütün bu belâları başına ben getirdim. Şayet söyleyeceğim sözü tekrarlarsan seni kurtarırım. Başka da çâren kalmadı!" Râhib artık çaresiz kalmıştı. Kabule hazırdı. Şeytan bütün bu olup-bitenleri bu sözü söyletmek için ona yaptırmıştı:
"Bana secde eyle!" dedi. O da
"— Bu sehpâda secde edemem," dedi. Bunun üzerine O:
"—Başını biraz eğersin," dedi. Bunlar kaş-göz hareketi gibi hızlı geçti.
Adamı sallandırdılar. Kâfir gitti.

Mahşer günün sonunda insanlar amellerinin neticesi olarak cennetlikler cennete, cehennemlikler de cehenneme girince  kapıları kapatın  diye nida edilir. Cehennem ehli bakarlarki ebedi olarak orada kalacaklar o korku ile derler:
“Ya Rabbi; bizi değil bu mel’unu yak. Bizim buraya gelmemize sebeb budur. Bizim bi suçumuz yok” diyecekler.
Şeytan ise   “Ben senden uzağım, ben âlemlerin Rabbi olan Allah'tan korkarım' dedi." (Haşr, 16)   yani biraz açalım “yalan söylüyorlar Ya Rabbi, ben onları buraya ellerinden tutupda getirmedim, onları buraya zorla da getirmedim. Onlar o işleri zaten yapacaklardı, onlara sadece vesvese verdim” diyecek  bütün bunları sonsuz ilmiyle bilen Cenabı Hak “Şeytan doğru söyledi, tadın azabı” der ve cehennemin kapıları açılmamak üzere kapatılır. (Allah muhafaza)

Ya Rabbi (c.c.) sen bizlerden razı ol.  :aminn:
Bizleri cennetine ilhak eyle  :aminn:
Cennetinde her daim cemalini görenlerden eyle  :aminn:

Ya Halıkımız (c.c.) bizleri her zaman, “Ya Sabur” “buda geçer Ya Hu” deyip Allah’a (c.c.) sığınanlardan eylesin   :inşAllah:  :aminn: elfü elfi  :aminn:

Abbas
 ::gul1::  ::xgul::
Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy

Çevrimdışı فرزان بداع

• *
Ynt: Nefis Savaşında_ Yenildik mi?
« Yanıtla #1 : 10 Haziran 2010, 09:41:23 »
 :amin: :amin: :amin:     :insaallah:    kardeş emeğinize sağlık  :rıza:

Çevrimdışı طوبى

• II. Üyelerarası Avatar Yarışması İkincisi
  • *
« Yanıtla #2 : 10 Haziran 2010, 09:44:34 »
 :aminn: :aminn: ellerinize sağlık kardeş çok güzel olmuş :rıza: :cicek13:

Çevrimdışı عمر فاروق

• Mütalaacı
  • *
  • Elhamdülillah düzeliyor!
« Yanıtla #3 : 10 Haziran 2010, 12:27:28 »
 :rıza:
Mübarek kabemizin içi (Video)
En fedakar ANNELER (Video)

Hz. Lokman’a Bu edebi kimden öğrendin? diye sorduklarında şöyle cevap vermişdir.

“Bu edebi edepsizlerden öğrendim, Onlarda beğenilmeyen her ne gördümse onu yapmaktan kaçındım”

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Seo4Smf Tagleri: