Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Quran Flash
Google Tagged
Giriş Yap
Kayıt Ol
NurunYolcusu.com Forum “Risale-i Nur’dan yazdığınız ve yazmakta olduğunuz harflerin sayısınca, Allah’ın selamı ve rahmeti ve bereketi üzerinize olsun!”
»
Genel Kategori - گنل قاتاغوري
»
Sağlık Bölümü - صاغلق بولومي
»
Caiz Pasta Ve Kek Tarifleri
(Moderatör:
استانبول
) »
mutfak bilgisi üzerine
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: mutfak bilgisi üzerine (Okunma sayısı 342 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
عباس
Mütalaacı
mutfak bilgisi üzerine
«
:
08 Ağustos 2009, 18:06:45 »
NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler
Es-selamünaleyküm
Güzel insanlar bugün sizlerle biraz mutfak bilgisi hakkında konuşalım. Bazı erkekler sadece yemek vakitleri mutfağa girerken, bazıları da eşine yardım edebilmek ve onunla daha fazla vakit geçirebilmek adına mutfaktan pek ayrılmazlar. Ama bayanlar mutfaklarında pek yabancı birini görmek istemezler. Çünkü onlar orada kendilerini mutlu ve güvenli hissederler. Çünkü sevdiklerine bir şeyler hazırlayıp yedirmek onlar için büyük bir keyif ve mutluluk kaynağıdır.
Sizin mutfakla alakanız ne kadar bilemiyorum ama duyduğum bir şey var o da;
erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer, bayanların kalbine giden yolun ise erkeğin cüzdanından geçtiğini duymuştum.
Evvela ne pişirirseniz, pişirin. İçine mutlaka özverinizi, sevginizi katın. Tencerenin kapağını en son kapatırken, tencerenin içine mutlaka “
fatiha
” suresini okuyun.
Balık pişirirken, soğan kokusundan rahatsız oluyorsanız çaresi var, bu yazıyı iyi okuyun.
Kulağınızda bulunsun..
Çorba pişirdiğinizde suyu ayrı, kendisi ayrı gittiği oluyor mu? Veya yemeğinizin ayrı ayrı gittiğini düşündüğünüz oluyor mu? Evet özenerek pişirdiğimiz yemeğimizin, kötü olduğunu görmek her yemek pişirenin moralini bozar. Sizlere yemek kitapların da belki de bulamayacağınız ufak bir şey söyleyeyim. Arkadaşlar çorba pişirirken veya yemek için soğanlar kızarırken içine mutlaka bir yemek kaşığı un atın, ama unu iyice kavurun. Kavurmazsanız çorbanız, yemeğiniz çiğ un gibi kokar sonra kimse yemez.
(Ev yemekleri için bir kaşık normaldir, çok yemekler için oran artırılmalıdır.)
Vücut sağlığımız için zeytinyağı kullanmalısınız, kesinlikle margarinlerden uzak durun. İster sıvısı, ister katısı. Geçen mart ayında hastanede ayak üstü konuşurken konu hormonlu yiyeceklerden ve margarinlerden çıktı, ben; “
kesinlikle zeytinyağı kullanılmalı
” dedim. Birisi de “
o pahalı biz ucuz olduğu için margarin kullanıyoruz
” dedi. Doktor olan dedi ki “
ha plastik yemişsiniz, ha margarin değişen bir şey yok aynı şey
” dedi. Margarin kullanan:“
Peki bu kadar kötü olan bir şeyi niye satıyorlar?
” Dedi. Doktorun cevabı ilginçti: “
O insanlar, bu işin sırf reklamına trilyonlar ayırıyorlar, senin haberin var mı?
” dedi.
Ürperdim.
Benim gibi soğan yemesini seviyorsunuz, ama kokuyor diye genelde yemiyorsanız, şimdi ne yapacağız, soğan yemeyelim mi? Yiyin Arkadaşlar yiyin bir şey olmaz. Canınızın istediği gibi yiyin, ister salatada, isterseniz üstüne yumruk vurarak parçalayıp, zevkinize kalmış istediğiniz gibi yiyin ama öncesinde sirkeye batırıp çıkarın veya salatada yiyecekseniz salatanın içine biraz sirke döküp karıştırın. Hem salatanız lezzetlenir, hem soğanın kokusu gider.
Eve gelirken canınız çekti, balık aldınız. Eşiniz başladı homurdanmaya “
bunu kim pişirecek, pişirirken çıkan kokusundan hem biz hem komşular rahatsız oluyorlar, mutfakdan kokusu bi hafta çıkmıyo
” demeye. Ne yapacaksınız aldığınız balıkları ağız tadıyla yiyemeden çöpe mi atacaksınız.? El- insaf ?
Hanımızın kalbini kırmadan
“
hayatım üzüldüğün şeye bak, ben sana tarif ederim, sende benim dediğim gibi yaparsın ev kokmaz, komşular rahatsız olmaz
” derseniz. Kabul etmezse eşinizden iki türlü cevap duyabilirsiniz:
1_Sen mi tarif edeceksin, ne anlarsın mutfak işinden, git içeri otur.
2_çok biliyorsan geç yap,
der. Baş da dediğimiz gibi
kalp kırmak yok
.
İşin özü şu arkadaşlar. Balıkları pişireceğiniz yağ kızarınca içine bir yemek kaşığı sirke koyuyorsunuz sonra balıkları yağın içine koyun. Dikkat edilmesi gereken şey ise sirkeyi fazla koymayın. Bir kaşık yeterli geliyor.
Birden hatırıma geldi. Tatlıların şerbetini
(şekerli suyunu)
kaynatırken karıştırmak için kesinlikle sadece tahta kaşık kullanın.
Metal kaşık kullanırsanız ve tatlınız sonraki güne kalırsa şekerlenir.
Tatlınız sonraki güne kalırsa şekerlenmez!
Ailenizden takma diş kullanan var mı? O dişleri temizlemek ve akşamları yatarken çıkarıp suya ıslamak gereklidir, işte o suyun içine biraz sirke damlatırsanız daha güzel ve dezenfekte olduğunu göreceksiniz.
Sevgili arkadaşlar size mutfak bilgisi üzerine daha fazla şeyler yazmak isterdim ama şuan zamanımın olmayışından ve uzun yazılarında okunmasında kişilerde bıkkınlık oluşturduğundan dolayı burada kısa kesip sonraki yazılarımıza olayı havale ediyorum..
İnşallah en kısa zamanda tekrardan buluşuruz..
Tariflerinizi denemedim daha, denediğim zaman size yorumlarımı bildiririm..
Ayrıca sizlerden ricam pişirip denemediğiz şeyleri buraya yazmayınız, yazılanlar içinde gördüm pandispanya kek, sosis gibi ilginç şeyler gördüm.. lütfen bunlar caizmidir ?
Necip Abbas
Konuyu Paylaş:
yazılarım ve yorumlarınız
Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy
NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Seo4Smf Tagleri:
NurunYolcusu.com Forum “Risale-i Nur’dan yazdığınız ve yazmakta olduğunuz harflerin sayısınca, Allah’ın selamı ve rahmeti ve bereketi üzerinize olsun!”
»
Genel Kategori - گنل قاتاغوري
»
Sağlık Bölümü - صاغلق بولومي
»
Caiz Pasta Ve Kek Tarifleri
(Moderatör:
استانبول
) »
mutfak bilgisi üzerine
GoogleTagged - Etiketler
niye