Gönderen Konu: Mümin Kardeşini Sever  (Okunma sayısı 505 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı كنج مسلمان

• WebMaster
  • *
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com
Mümin Kardeşini Sever
« : 27 Eylül 2010, 18:23:45 »

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

MÜ’MİN, KARDEŞİNİ SEVER

Mü’min, kardeşini sever ve sevmeli. Fakat fenâlığı için yalnız acır. Tahakkümle (zorbalıkla) değil, belki lütufla ıslahına (düzelmesine) çalışır. Onun için nass-ı hadîs ile: “Üç günden fazla mü’min mü’mine küsüp kat‘-ı mükâleme etmeyecek (konuşmayı kesmeyecek)”.
Mektubât

İki cihânın serveri Efendimiz (asm) buyurdular ki: “Allah u Teâla şöyle buyurdu: ‘Benim rızâm için birbirini sevenlere, benim için bir araya gelenlere, benim için birbirlerini ziyaret edenlere ve benim için yardımlaşanlara sevgim vâcib olmuştur.’”
Muvatta

SEVDİĞİNİ SÖYLEMEK

Enes bin Mâlik (ra) anlatıyor: Bir gün Resûl-ü Ekrem (asm)’ın yanında oturuyordum. Oradan bir adam geçti. Hz. Peygamber’in yanında oturanlardan biri; “Ey Allah’ın Resûlü! Ben bu zâtı gerçekten Allah rızâsı için seviyorum” dedi. Peygamber Efendimiz (asm) ona; “Peki, kendisini sevdiğini ona söyledin mi?” diye sordu. Adam; “Hayır, söylemedim” dedi. Hz. Peygamber; “Haydi kalk, ona sevdiğini söyle de, aranızdaki muhabbet güçlensin” buyurdu. Adam hemen kalkıp sevdiği kimsenin arkasından yetişti ve ona; “Ben seni Allah için seviyorum” dedi. O da; “Beni, kendisi için sevdiğin Allah da seni sevsin” karşılığını verdi.
Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

Çevrimdışı عمر فاروق

• Mütalaacı
  • *
  • Elhamdülillah düzeliyor!
Ynt: Mümin Kardeşini Sever
« Yanıtla #1 : 28 Eylül 2010, 11:25:08 »
 :rıza:  kardeş

Lakin şöyle bir halide mazur görmek lazım,  kötülük yapan kardeş, o yaptığı kötü hareketle karşı tarafın  kuvve-i maneviyesi bozuluyor ve kalbini kırıyor. Bizde hemen öteki kardeşe nasihat eder vari kızma şu ayet var bu hadis var, risalede şöyle geçiyor böyle geçiyor gibi ifadelerle yani onu azarlar gibi söylediğimizde karşı tarafta tam zıddı bir hal zuhur edebilir. (Hani vardır ya bazı abi ve v. kardeşler dersleri hep insanların kafasına vura vura yaparlar) Bence bunada mahal vermemek lazım. Ama güzel bir lisanla o kötülük yapan kardeşin kendisine değilde,  o kötü hasletine kızması gerektiğini anlatmak lazım diye düşünüyorum. Yoksa  kötülük yapandan farkımız kalmaz. Biz nasihat edelim derken kalp kırmış oluruz, belkide gerçekten nasihat ettiğimiz kardeş haklıdır ve birşeylere kızma ihtiyacını his ediyordur!
Mübarek kabemizin içi (Video)
En fedakar ANNELER (Video)

Hz. Lokman’a Bu edebi kimden öğrendin? diye sorduklarında şöyle cevap vermişdir.

“Bu edebi edepsizlerden öğrendim, Onlarda beğenilmeyen her ne gördümse onu yapmaktan kaçındım”

Çevrimdışı كنج مسلمان

• WebMaster
  • *
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com
« Yanıtla #2 : 28 Eylül 2010, 13:50:04 »
çok hassas bir konu ister istemez nefis şeytan araya girmeye çalışıyor uyanık olmak lazım düstürları iiyi hatırlamak lazım

Çevrimdışı جودت

• *
« Yanıtla #3 : 29 Eylül 2010, 18:14:54 »
 :rıza:  :inşAllah: kardeş Allah inşallah nefsini terbiye edenlerden eylesin  :inşAllah:  :aminn:  :aminn:
"Nimetleriyle sizi gıdalandırdığı için ALLAH'ı sevin.Beni de ALLAH'a olan sevginiz sebebiyle sevin.Ehl-i Beytimi de,benim onlara olan sevgim sebebiyle sevin.(HADİS-İ ŞERİF)

Çevrimdışı عباس

• Mütalaacı
  • *
« Yanıtla #4 : 02 Ekim 2010, 23:17:23 »
:rıza:  :inşAllah: kardeş Allah inşallah nefsini terbiye edenlerden eylesin  :inşAllah:  :aminn:  :aminn:

evet işte ben buna çook katılıyorum ama maleseeeefff ki hizmet- Kur'an- cevşen diyen insanları tanıdıkça hayvanları daha çook seviyorum

::gul1::  ::xgul::

Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy

Çevrimdışı عمر فاروق

• Mütalaacı
  • *
  • Elhamdülillah düzeliyor!
« Yanıtla #5 : 03 Ekim 2010, 20:33:02 »

evet işte ben buna çook katılıyorum ama maleseeeefff ki hizmet- Kur'an- cevşen diyen insanları tanıdıkça hayvanları daha çook seviyorum

:'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :
Mübarek kabemizin içi (Video)
En fedakar ANNELER (Video)

Hz. Lokman’a Bu edebi kimden öğrendin? diye sorduklarında şöyle cevap vermişdir.

“Bu edebi edepsizlerden öğrendim, Onlarda beğenilmeyen her ne gördümse onu yapmaktan kaçındım”

Çevrimdışı عباس

• Mütalaacı
  • *
« Yanıtla #6 : 03 Ekim 2010, 22:18:45 »
evet ömer hocam bizler neredeyiz ne yapıyoruz kime hizmet ediyoruz ?

nefsimize mi? Kur'an'a mı? bu güncel yaşantımızın içinde iyi düşünülmesi ve konuşurken dikkat edilmesi gerekli bi konu..

senin bu kadar ağlamanı inşallah ağlaması gerekenler anlar ve ağlar..

Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Seo4Smf Tagleri: