Gönderen Konu: Miraç Kandili Hakkında..  (Okunma sayısı 544 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı عباس

• Mütalaacı
  • *
Miraç Kandili Hakkında..
« : 15 Temmuz 2009, 21:15:57 »

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

sevgili güzel insanlar evvela buraya çok şeyler yazmak isterdim ama uzun yazılar okunurken insanlarda bıkkınlık oluştuduğundan dolayı sadece bi madde yazıp diğerlerini de sizlerin yazmasını bekliyeceğim.

Şimdiden ilgi ve alakanız için  ::razi::

Recebin 27. günü oruç tutan kimseye,  :ALLAH: 60 aylık oruç sevabı verir. Kaynak:ihya-yı ulumüd-din

Rabbim bizlere ve umum kardeşlerimize hakiki manada iman hakikatlerini anlamayı ve layıkıyla yaşamayı bizlere nasip et. Seyyiatlarımızı affediver. Bizlerden razı ol ve isteklerimizi de kolayca ve hayırlı hale getirip bizlere ihsan ediver. Amin

::gul1:: ::xgul::
Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy

Çevrimdışı كل دالى

• *
  • "Nur dergahında olsun da yerim, şakirtlik isterim"
Ynt: Miraç Kandili Hakkında..
« Yanıtla #1 : 15 Temmuz 2009, 22:42:44 »
recebin 27. gecesi yani miraç kandilinde Allah (c.c.) her bir haseneye 10.000 sevap verir . (yani öyle umulur)  :evt:  :evt:

Kişi bırakmalı dünyaya bi eser , eser bırakmayanın yerinde yeller eser

Çevrimdışı خزائن خيالات

• *
« Yanıtla #2 : 16 Temmuz 2009, 02:32:18 »
Âlem-i şehadetteki insanlara inşikak-ı kamer bir mucize-i Ahmediye (a.s.m.) olduğu gibi, Miraç dahi Âlem-i melekûttaki melâike ve ruhaniyâta karşı bir mucize-i kübrâ-yı Ahmediyedir ki, nübüvvetinin velâyeti bu keramet-i bâhire ile ispat edilmiştir ve o parlak zat, berk ve kamer gibi melekûtta şulefeşân olmuştur.
YA İLAHİ...!

VARLIĞINI HİSSETTİR BANA.

LÜTFUNUN IŞIĞIYLA HOŞNUTLUĞUNUN YOLUNU GÖSTER BANA...

HİTABININ NEFHASIYLA YÜCE KATINA ÇIKAR BENİ....

Çevrimdışı خزائن خيالات

• *
« Yanıtla #3 : 17 Temmuz 2009, 16:37:12 »
Aziz, siddik kardeslerim,
Leyle-i Mi’rac, ikinci bir Leyle-i Kadir hukmundedir. Bu gece mumkun oldukca calismakla kazanc birden bine cikar. Sirket-i maneviye sirriyla, insaallah herbiriniz kirk bin dille tesbih eden bazi melekler gibi, kirk bin lisanla bu kiymettar gecede ve sevabi cok bu cilehanede ibadet ve dualar edeceksiniz. Ve hakkimizda gelen firtinada binden bir zarar olmamasina mukabil, bu gecedeki ibadetle sukredersiniz. Hem sizin tam ihtiyatinizi tebrikle beraber, hakkimizda inayet-i Rabbaniye pek zahir bir surette tecelli ettigini tebsir ederiz. (Sualar)
YA İLAHİ...!

Çevrimdışı بدرقه

• *
  • ALLAH BES---GAYRISI HEVES
« Yanıtla #4 : 18 Temmuz 2009, 02:24:42 »
MİRAÇ DA ORUÇ TUTALIM İNŞ....
RECEBİ BOŞ BOŞ UGURLARSAK HAKİKATEN YAZIK OLUR :'( :'( :'(

Çevrimdışı خزائن خيالات

• *
« Yanıtla #5 : 19 Temmuz 2009, 00:31:25 »
Miraç Gecesi Namazı:

Miraç gecesi kılınacak namaz on iki rekattır. İki rekatte bir selam verilerek kılınacak olan namaz on iki rekat ile bitirilir. Her rekatte Fatihadan sonra on kere ihlas okunur. Kılınma zamanı yatsı namazı kılındıktan sonra, imsak vaktine kadar ki herhangi bir vakit olabilir. Bu oniki rekat namaz bittiği zaman selamdan sonra yüz defa :

Sübhanallahi vel hamdülillahi vela ilahe illallahü vallahü ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyül azim duası okunur.

Ardından da yüz kere istiğfar yapılır.
Miraç Gecesinin Gündüzünde Kılınacak Namaz:
Miraç gecesinin gündüzünde öğlen namazını kıldıktan sonra sonra dört rekat namaz kılınır.
Bu namazın;birinci rekatında Fatiha dan sonra bir kere Felak suresi, ikinci rekattan sonra bir kere Nas suresi, üçüncü rekatta üç kere Kadr suresi, dördüncü rekatta elli kere İhlas suresi okunur.
YA İLAHİ...!

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Seo4Smf Tagleri:

GoogleTagged - Etiketler