Gönderen Konu: Ma'na-yı harfi ve Ma'na-yı ismi nedir?  (Okunma sayısı 667 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı كنج مسلمان

• WebMaster
  • *
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com
Ma'na-yı harfi ve Ma'na-yı ismi nedir?
« : 10 Haziran 2008, 13:04:44 »

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

MA‘NÂ-YI HARFÎ NEDİR?

Kâinâta, eşyâya ve hâdiselere Allah nâmına bakmak, ona göre nazar etmek demektir. Meselâ güzel bir şeye bakarken: “Allah ne güzel yaratmış” diyerek, o güzelliği eşyâya değil de esmâya vererek, yani onu yaratana ve onu yaratan zâtın isimlerine nisbet ederek bakmaktır. Kur’ân’ın kâinâttan bahsi ve Müslümanlardan istediği bakış tarzı da bu şekildedir.

MA‘NÂ-YI İSMÎ NEDİR?

Kâinâta, eşyâya ve hâdiselere bakarken, eşyâda görünen fiilleri Allah’a değil de eşyânın kendisine, tabiata veya sebeblere nisbet ederek bakma tarzıdır. Meselâ güzel bir şeye bakarken, “Ne güzel” diyerek, o güzelliği o eşyâya nisbet ederek bakma tarzı ma‘nâ-yı ismîdir. Bu günkü felsefenin ve bilimin kâinât ve eşyâdan bahsi bu tarzdadır. Bu tarz bakış, insana Allah’ı unutturur, maddeci bir zihniyeti netice verir. Beni tanı, yürü kulum, yürü diye bizlere
Her nefeste şefkat ile Rabbimizden nidâ var.
Duymuş isen bu nidâyı her zerrenin dilinden
Müjde olsun, artık sana cennet denen safâ var!

Hasan Feyzî (rh)
Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

Çevrimdışı elmas-kalem

• *
Ynt: Ma'na-yı harfi ve Ma'na-yı ismi nedir?
« Yanıtla #1 : 11 Haziran 2008, 01:48:36 »
  Beni tanı, yürü kulum, yürü diye bizlere
Her nefeste şefkat ile Rabbimizden nidâ var.
Duymuş isen bu nidâyı her zerrenin dilinden
Müjde olsun, artık sana cennet denen safâ var.

Amin . inşallah.
Allah(c.c.) Mana-i Harfiyle bakıp Herdem Kendisini Zikreden Kendisine Hamd Eden Kullaarından Eylesin.
الله راضي اولسون 
   Elhamdülillah   İstifademiz Ziyadeleşiyo Sizlerin Sayesinde inşAllah.
WeSSeLaM
Ey Rabbim! Benim günahımı, bilgisizliğimi, her işimde israfımı ve benden daha iyi bilmekte olduğun kusurlarımı mağfiret eyle! Ya Allah! Benim hatalarımı, kasdımla ve bilgisizliğimle işlediklerimi, şakalarımı mağfiret eyle! Bunların hepsi bende vardır. Ya Allah! Evvelden yaptığım, sonradan yapacağım; gizlediğim, açığa çıkardığım bütün günahlarımı Sen mağfiret eyle! Öne geçiren ancak Sensin, sonraya bırakan da ancak Sensin. Sen her şeye gücü yetensin!

http

Çevrimdışı Bad-ı Saba

• *
  • Şairler_de Mazur
Ynt: Ma'na-yı harfi ve Ma'na-yı ismi nedir?
« Yanıtla #2 : 11 Haziran 2008, 01:58:23 »
Amin Alah razı olsun
Ruh-u beşer için en haLiS sürur ve KaLb-i inSan içiN eN sAfi seVinç o MuhabbetuLLah içindeki Lezzet-i ruhaniyedir...

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Seo4Smf Tagleri:

GoogleTagged - Etiketler