Gönderen Konu: latince risale-i nur...  (Okunma sayısı 687 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ملا خسرو

• WebMaster
  • *
  • İnadına Saracağız !!!
latince risale-i nur...
« : 20 Mayıs 2008, 17:38:17 »

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Neden RİSALE-İ NUR'ları latince basım hususunda tam tab etme yetkisi verilmiyor...

Birinci sebeb: İmam-ı Ali'nin (R.A.) işaret ettiği gibi, perde altında her müştak, kendi kalemi ile veyahut başka kalemi çalıştırmasıyla büyük bir ibadet ve âhirette şehidlerin kanıyla racihane müvazene edilen mürekkep ile mücahede hükmündeki kitabetle envar-ı imanı neşretmektir. Eğer tab'edilse, herkes kolayca elde ettiği için, kemal-i merakla ona çalışamaz, bilfiil neşrine hizmet vazifesini kaybeder.

İkinci sebeb: Risale-i Nur'un mühim bir vazifesi, âlem-i İslâmın ekseriyet-i mutlakasının yazısı ve hattı olan huruf-u Arabiyeyi muhafaza etmek olduğundan, tab' yoluyla işe girişilse, şimdi ekser halk yalnız yeni hurufu bildikleri için, en çok risaleleri yeni hurufla tab'etmek lâzım gelecek. Bu ise Risale-i Nur'un yeni hurufa bir fetvası olup, şakirdleri de o kolay yazıyı tercih etmeğe sebeb olur. Onun için şimdiye kadar pek çok müstehak ve lâyık iken, Risale-i Nur'a serbestiyet verilmemişti. Lillahilhamd şimdi hakikatlarının kuvvetiyle serbestiyeti kazandı. Hattâ eski harfle tab' yasak iken, Âyet-ül Kübra'yı bize teslim ettirip, bir keramet-i ekber gösterdi.
Biz şimdi gayet mühim ve herkese lâzım Meyve ile Hüccet-ül Baliga'yı ikisi bir cild olarak yeni hurufla tab'etmek için Tahirî ile İstanbul'a gönderdim. Yalnız Meyve'nin Onuncu ve Onbirinci Mes'elelerini vakit bulamayıp tashihsiz ona verdim. Şayet tab'edilse, o iki mes'eleyi tam tashih edip ona gönderirsiniz...

EMİRDAĞ LAHİKASI
Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

nur_yolcusu

• Ziyaretçi
Ynt: latince risale-i nur...
« Yanıtla #1 : 20 Mayıs 2008, 17:42:15 »
Allah Razı Olsun .. Kabullenmek isteyen kabullenir Kabullenmek istemeyene dünya dolusu delilde sunsan önüne yinede kabul etmez...

Çevrimdışı Edirne

• *
« Yanıtla #2 : 20 Mayıs 2008, 19:15:34 »
 ::razi::

Çevrimdışı كنج مسلمان

• WebMaster
  • *
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com
« Yanıtla #3 : 20 Mayıs 2008, 19:26:42 »
Allah Razı Olsun .. Kabullenmek isteyen kabullenir Kabullenmek istemeyene dünya dolusu delilde sunsan önüne yinede kabul etmez...

aynen  ::razi::

Çevrimdışı ملا خسرو

• WebMaster
  • *
  • İnadına Saracağız !!!
« Yanıtla #4 : 21 Mayıs 2008, 11:24:04 »
bir cok yerde geçiyor... ama....................................................

:ALLAH: sizden, cümlemizden razı olsun...

Çevrimdışı خزائن خيالات

• *
« Yanıtla #5 : 29 Kasım 2008, 01:07:05 »
Allah razı olsun
YA İLAHİ...!

VARLIĞINI HİSSETTİR BANA.

LÜTFUNUN IŞIĞIYLA HOŞNUTLUĞUNUN YOLUNU GÖSTER BANA...

HİTABININ NEFHASIYLA YÜCE KATINA ÇIKAR BENİ....

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Seo4Smf Tagleri:

GoogleTagged - Etiketler