Gönderen Konu: Kim Akılı????  (Okunma sayısı 425 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı MEHLİKA

• *
  • ALLAH IN SELAMI ALLAHTAN KORKANLARIN ÜZERİNE OLSUN
Kim Akılı????
« : 23 Haziran 2010, 10:07:04 »

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Büyük bir zata sormuşlar:
-Bir kişinin akıllı olup olmadığını nasıl anlarsınız?
Büyük zat demiş ki:
- Konuşmasına bakar anlarım...demiş.
Oradakiler bu defa...:
- Peki kişi hiç konuşmazsa...??? diye sorunca;
Büyük zat bu defa şöyle cevaplamış:
- O kadar akıllı kimse yoktur...
Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

Çevrimdışı عمر فاروق

• Mütalaacı
  • *
  • Elhamdülillah düzeliyor!
Ynt: Kim Akılı????
« Yanıtla #1 : 23 Haziran 2010, 18:06:13 »
 :rıza: da biraz mevzuyu açarmısınız
Mübarek kabemizin içi (Video)
En fedakar ANNELER (Video)

Hz. Lokman’a Bu edebi kimden öğrendin? diye sorduklarında şöyle cevap vermişdir.

“Bu edebi edepsizlerden öğrendim, Onlarda beğenilmeyen her ne gördümse onu yapmaktan kaçındım”

Çevrimdışı MEHLİKA

• *
  • ALLAH IN SELAMI ALLAHTAN KORKANLARIN ÜZERİNE OLSUN
« Yanıtla #2 : 23 Haziran 2010, 19:18:40 »
''Söz Gümüşse Sukut Altın'dır'' demişler.Dili insanı vezir de eder ,rezilde.Çok söz Kur'an a yakışır...
Müslüman az ve öz konuşmakla beraber, doğru ve hayırlı konuşmakla da mükelleftir.

Riya, ucub kokan, hakka muğayir olan, gıybet, yalan, dedikodu içeren yaldızlı konuşmalarda hiçbir hayır yoktur. Mezmumdur. Kekeleyerek de olsa hakkı, doğruyu konuşmak, elbette çok hayırlıdır. Allah indinde de, Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellemin ve salihlerin katında da memduhdur, makbuldür.

Fuzuli konuşmaktan, zararlı olmasa bile çok konuşmaktan, malayani konuşmaktan sarfı nazar etmeliyiz.

Zararlı olmasa bile çok konuşmaktan, sükut etmek çok daha faziletlidir.

Ecdadımız, “Konuşmak gümüşse, sükut altındır.” demişler.

Ayrıca konuşmalarımızda kırıcı olmamaya çok dikkat etmeliyiz. Atalarımız, “Oha var zelve kırdırır, oha var öküz durdurur.” demişlerdir.

Maalesef bizler:

Kahvehane köşelerinde,

Dedikodu meclislerinde,

Allah Teala'nın yasak ettiği mekanlarda,

Haram kılınan toplantı yerlerinde,

Çarşı ve pazarlarda,

TV ekranları karşısında,

Nefislerimizin ön plana çıktığı aile toplantılarında çoğu kez hiç bilmediğimiz veya eksik bildiğimiz konularda yahut da doğruluğunu hiç araştırmadığımız duyumlarımız etrafında öyle konuşmalara dalar, öyle münakaşalara girişiriz ki, meseleyi imanımıza zarar verecek noktalara kadar getiririz de haberimiz bile olmaz.

Bin düşünüp bir konuşacağımız yerde, hiç mi hiç düşünmeden binlerce yalan yanlış laf ederiz. İnsanları haklı haksız demeden çekiştirir dururuz.

Böyle meclislere, böyle ortamlara müdavim olan, hiç aksatmadan devam eden ve hatta böyle meclislere gelmekte tembellik gösterenleri teşvik edip devamını sağlayan şeytandır.

Şeytanın aksatmadan devam ettiği böyle meclislerde müslümanın asla yeri olamaz. Böyle ortamlara ve meclislere devam etmek şöyle dursun, yönümüzü dönüp bakmamalıyız. Hatta şeytanın karargah kurduğu böyle toplantıları dağıtmalıyız. Gafletle, nefsine tabi olarak bu meclislere devam edenleri ikaz etmeli, bu gibi yerlere gitmemesini sağlamalıyız
.Değerli kardeşleerim size Faruk Çetin in yazdığı Dilini Tutan Kurtuldu adlı kitabınızı okumanızı tavsiye ediyorum.İnşallah istifade edersiniz selam ve dua ile....

Çevrimdışı Edirne

• *
« Yanıtla #3 : 23 Haziran 2010, 21:12:14 »
 :rıza:
Kaynağı yazmıyor bir takvim yaprağında görüp saklamıştım Efendimiz sav'e Hz Ebu Zer (r.a) gelip tavsiyelerde bulunmasını söylüyor. Efendimiz sav bulunduğu tavsiyelerden biri şu: "Az konuş.Çünkü susman şeytanı senden uzaklaştırır, din işinde sana yardımcı olur."buyuruyor.

Çevrimdışı hafsa

• *
« Yanıtla #4 : 23 Haziran 2010, 22:17:32 »
 :rıza:  çok güzel bir paylaşım
SELAMET VE EMNİYET YALNIZ İSLAMİYET TE VE İMANDADIR.

Çevrimdışı كنج مسلمان

• WebMaster
  • *
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com
« Yanıtla #5 : 24 Haziran 2010, 00:27:22 »
 :rıza: :rose:

Çevrimdışı عمر فاروق

• Mütalaacı
  • *
  • Elhamdülillah düzeliyor!
« Yanıtla #6 : 24 Haziran 2010, 21:03:02 »
İzahlar için  :rıza:
Mübarek kabemizin içi (Video)
En fedakar ANNELER (Video)

Hz. Lokman’a Bu edebi kimden öğrendin? diye sorduklarında şöyle cevap vermişdir.

“Bu edebi edepsizlerden öğrendim, Onlarda beğenilmeyen her ne gördümse onu yapmaktan kaçındım”

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Seo4Smf Tagleri: