Gönderen Konu: Kaş aldırmak caiz mi? Kadınların ve erkeklerin kaş aldırması caiz midir?  (Okunma sayısı 904 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı كنج مسلمان

• WebMaster
  • *
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Kadınların ve erkeklerin kaş aldırması caiz değildir

"Allah yüz tüylerini yolan ve yolduran kadına lanet etsin." (Buhari, Müslim)

"İğreti saç takan, taktıran; kaşlarını incelten, kaşlarını incelttiren, dövme yapan ve dövme yaptıran lanetlenmiştir." (Ebu Davud)

Kadınların ve erkeklerin kaşlarını alması caiz değildir. Peygamber Efendimiz (asm) kaş ve kirpiklerini yolan kadınlara Allahın yaratmış olduğu bir şeyi değiştirdikleri için ilahi rahmetten uzak kalacaklarını bildirmiştir. Fakat hormon bozukluğu veya hastalık dolayısıyla kadının yüzünde sonradan çıkan kılların alınması caizdir. Bunun haricinde başkalarına güzel görünmek maksadıyla kaşın alınması veya inceltilmesi haramdır. Çünkü kaş yaratılışta olduğundan vücutta aza hükmündedir. Sonradan biten kıllar ise yaratılışta olmadığından bunları almak caizdir.

kaynak=sorusorcevapbul.com
Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

Çevrimdışı جودت

• *
 ::razi:: kardeş
"Nimetleriyle sizi gıdalandırdığı için ALLAH'ı sevin.Beni de ALLAH'a olan sevginiz sebebiyle sevin.Ehl-i Beytimi de,benim onlara olan sevgim sebebiyle sevin.(HADİS-İ ŞERİF)

Çevrimdışı عباس

• Mütalaacı
  • *
kadınlarda en dikkatimi çeken şey kaşıdır bi kadın kaşlarını aldırdıysa ben anlarım ki:

Allahım senin yarattığın bu bedenimde bu şeyleri yakıştıramamışsın bak ben daha güzel bi hale getirdim. insanlar beni böle daha seksi ve güzel buluyorlar sen güzel yapamamışsın.....

gibi laf edercesine hareket ediyorlar ve kaşlarını aldırıyorlar lisanı halleriyle beyan ediyorlar Allah muhafaza

::cay::

Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Seo4Smf Tagleri:

GoogleTagged - Etiketler