Gönderen Konu: &&&&&&&&& Karpuzu çekirdeğiyle yiyelim &&&&&&&&&&&  (Okunma sayısı 519 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı عمر فاروق

• Mütalaacı
  • *
  • Elhamdülillah düzeliyor!
&&&&&&&&& Karpuzu çekirdeğiyle yiyelim &&&&&&&&&&&
« : 04 Ağustos 2010, 13:08:09 »

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Karpuzu çekirdeğiyle yiyin.
Lezzeti ve serinletici özelliği nedeniyle yazın en fazla tercih gören meyvesi karpuzun, açken tüketilmesinin daha faydalı olduğu, ancak karbonhidrat içermesi nedeniyle kilo problemi olanların dozunu kaçırmaması gerektiği bildirildi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokronoloji ve Metob alizma Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Sert, karpuzun iyi bir diyet meyvesi olmakla birlikte, karbonhidrat içeriğinin de unutulmaması gerektiğini belirtti. Yüzde 90'ı su olan karpuzun tüketildiğinde tokluk hissi verdiğini vurgulayan Sert, ''iyi bir lif kaynağı olduğu için bağırsak hareketlerini düzenleyen karpuz günde en az bir ya da iki porsiyon tüketilmeli'' dedi. Lezzetinin yanı sıra, vitamin değerleriyle de karpuzun çok yararlı bir meyve olduğuna dikkati çeken Sert, ''Özellikle fazla tok değilken karpuz tüketmek, onun özelliklerinden daha çok yararlanmamızı sağlar'' dedi. Sert, yemekten hemen sonra tüketilen karpuzun dolu midede rahatsızlık yaratabileceğini bu yüzden aç karnına tüketilmesini önerdiklerini vurgulad. Sert, 'Karpuz, protein, yağ, karbonhidrat, demir, selüloz, kalsiyum, fosfor, A vitamini, C vitamini ve potasyum içeriyor. C vitamini ve antioksidan özelliği ile çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan Beta karoten içerir”dedi. Öte yandan Sert, “içerdiği yüksek potasyum kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur. Bu nedenle tamamı olmasa da karpuzun en azından bir bölümü çekirdeğiyle tüketilmeli. Ancak, çekirdeğini çok fazla tüketmek de bu kez kabızlık sorunu yaratabilir'' vurgusu yaptı.

Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google
Mübarek kabemizin içi (Video)
En fedakar ANNELER (Video)

Hz. Lokman’a Bu edebi kimden öğrendin? diye sorduklarında şöyle cevap vermişdir.

“Bu edebi edepsizlerden öğrendim, Onlarda beğenilmeyen her ne gördümse onu yapmaktan kaçındım”

Çevrimdışı كنج مسلمان

• WebMaster
  • *
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com
Ynt: &&&&&&&&& Karpuzu çekirdeğiyle yiyelim &&&&&&&&&&&
« Yanıtla #1 : 04 Ağustos 2010, 20:44:52 »
 :rıza:

daha sabah çekirdeğini çıkarma dediler ye dediler  :10:

Çevrimdışı عمر فاروق

• Mütalaacı
  • *
« Yanıtla #2 : 07 Ağustos 2010, 15:34:22 »
:rıza:

daha sabah çekirdeğini çıkarma dediler ye dediler  :10:

Tevafuk etmiş.

Hz. Lokman’a Bu edebi kimden öğrendin? diye sorduklarında şöyle cevap vermişdir.

“Bu edebi edepsizlerden öğrendim, Onlarda beğenilmeyen her ne gördümse onu yapmaktan kaçındım”

Çevrimdışı جودت

• *
« Yanıtla #3 : 09 Ağustos 2010, 15:22:45 »
 :rıza: kardeş
"Nimetleriyle sizi gıdalandırdığı için ALLAH'ı sevin.Beni de ALLAH'a olan sevginiz sebebiyle sevin.Ehl-i Beytimi de,benim onlara olan sevgim sebebiyle sevin.(HADİS-İ ŞERİF)

Çevrimdışı muhterem

• *
« Yanıtla #4 : 11 Ağustos 2010, 17:58:36 »
bende cıkarmadan yiyordum zaten arada sırada  :rıza:

Çevrimdışı عمر فاروق

• Mütalaacı
  • *
« Yanıtla #5 : 11 Ağustos 2010, 19:14:20 »
 :aminn: ecmain kardeşler

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Seo4Smf Tagleri: