Gönderen Konu: kardeşler çok güzel ve önemli bir .....  (Okunma sayısı 248 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı مجاهد

• *
kardeşler çok güzel ve önemli bir .....
« : 01 Ağustos 2009, 22:10:29 »

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Malcolm x kabe de  iken eşi Betty x gözyaşları içinde şu satırları yazıyor:
   "Yüce Allah, kutsal Mekke'yi ziyaret etmkle ödüllendirdi beni.Kabe'nin etrafnı yedi kez döndüm.Dertlere deva zemzemden kana kana içtim safa ve merve tepeleri arasında 7 defa gittim geldim.Adem'in yurdubda tarihin en eski kenti Mina'da, Arafatta dua ettim.Biliyormusun Betty dünyanın dört bir yanından on nbinlerce hacı ile birlikteydim.Mavi gözlü sarışınlardan,siyah derili afrikalılara kadar bütün renkler kaynaşmıştı.Hepsi birliği,ek bir ruh halini simgeliyordu. Bu bizim Amerika'da götmediğimiz bir manzaraydı.İnanmayacasksın ama tenleri beyazlardan daha beyaz olan insanlarla aynı bardaktan su içtim ve aynı tabaktan yemek yedim.abaen artık ırkçı bir müslüman değilim.Çünkü Peygamberimiz ırkçılığı yasaklamıştır. HACI MALİK EŞ ŞAHBAZ 1964 "
       Malcolm şöyle bitiriyordu eşine yazdığı uzun mektubu:
"Bütün övgüler yedi kat semanın ve evrenlerin yaratıcısı ve sahibi yüce ALLAH'a dır.
      Malcolm X tek bilinmeyenli denklemini çözmüştü.Haccını tamamlayıp amerikaya döndüğünde "Malik Eş Şahbaz"dı adı.Bir basın toplantısıyla ırkçılığı bıraktığını beyazlarında üye olabileceği yeni bir dernek kurma hazırlığına başladığını ilan ettiğğindehem dikkatleri hem şimşekleri üstüne çekti.Artık adım adım takib ediliyordu.Sadece beyaz ırkçıları değil siyah ırkçılarıda hoşnut etmemişti bu karar.Tehtitleri umursamıyordu Malcolm X."Şimdi artık şehitler zamanıdır.Şehit olursam bu sadece kardeşlik davasına hizmet edecektir." diyerek yeni mesafeler katediyor.Evini kundakladıkları gecenin sabahında bileuçakla Detroit'deki konferansına yetişmeğe çalışıyordu.Ve şahadet yetişti bir gün Şahbaz'a.400 kişinin toplandığı bir salonda dokundu ona.Kürsiye çıkıp Allah'ın selamını verdikten az sonra 16 kurşunyağdı üstüne ilk sırada oturan dört çocuğu ve eşinin önünde.

Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

Çevrimdışı خادم القرآن

• *
Ynt: kardeşler çok güzel ve önemli bir .....
« Yanıtla #1 : 01 Ağustos 2009, 23:29:17 »
Ne mübarek bir şahıs.... :maşAllah: ::razi::
Sanman talebi devleti cah etmeye geldik
Biz bu aleme bir yar için ah etmeye geldik...

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Seo4Smf Tagleri: