Gönderen Konu: ********Kardeşler bir müşkilim var, yardım edebilirmisiniz.*******  (Okunma sayısı 1225 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ملا خسرو

• WebMaster
  • *
  • İnadına Saracağız !!!

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

desene dananın kuyruğu abbas abiye dayanıyor  :grin1: :grin1:
Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

Çevrimdışı necmi

• *
konuyu okuyunca benimde aklımı meşgul etmişti.Bende kaynak bulamadım
Araştırma yaparken bu yazıyı buldum olduğu gibi ekliyorum faideli olur inşAllah.

Çok önemli bir UYARI: Haşa Allâh'ın Rahmân suresini okuyacağını iddia etmek yalandır.

Arkadaşlar sizler imam Ebu Hanife gibi büyük alimlerimizin akait kitaplarını okumaz mısınız. Akait kitaplarında geçer ki: Allâh'ın kelamı harf değildir, ses değildir, bizim kelamımız gibi değildir.

Bazılarının Hadis diye söyledikleri bu söz, yani Allâh'ın cennette veya ahirette Rahmân veya Tâhâ suresini okuyacak diye söylemeleri yalandır. Peygamber Efendimiz böyle bir şey buyurmamıştır.

Bunun yalan olduğunu şam diyarının büyük muhaddisi şeyh Abdullâh el-Harari demiştir.

Muhaddis olan alimlerin sözlerine değer verilmelidir. İzmir müftüsü (geçmişlerden birisi) dedi ki: ''Ben şeyh Abdullâh el-Harari'den daha bilgili bir hadis alimi görmemişimdir.'

İmam Şafii (radıyallâhu anh) şöyle demiştir: "Ashâb-ı hadise (hadis alimlerine) tutununuz, muhakkak ki onların doğruları başkalarından daha çoktur." Bunu ibn-i Hacer el-Askalâni rivayet etmiştir.

Arkadaşlar şunu ifade etmek gerekir ki, kim Allâh'ın bir sıfatının hâdis (yokken varlığa gelmiş) olduğuna inanırsa bu kişi Dinden çıkar. Dolayısıyla Allâh'ın bizim gibi Kur'an okuduğuna inanan bir kimse Allâh'a yaratık olan bir sıfatı atfetmiş olur. Çünkü Allâh hakkında Kur'an okuyor demek arapça, harfler ve sesler ile okuyor manasına gelir ki bunu demek Dinden çıkarır. Dinden çıkan kişi ise kendisini neyin Dinden çıkardığını bilerek bu küfürden kurtulmak için derhal kelime-i şehadeti diliyle getirmesi lazımdır.

İmam Ebu Hanife bir risalesinde der ki: "Kim Allâh'ın sıfatları hakkında hâdis (yokken var olmuş) derse, bundan şüphe ederse veya duraksarsa ('bunlara hâdis de demek hâdis değildir de demem' derse) küfre girer (Dinden çıkar.)."

Çevrimdışı عمر فاروق

• Mütalaacı
  • *
  • Elhamdülillah düzeliyor!
konuyu okuyunca benimde aklımı meşgul etmişti.Bende kaynak bulamadım
Araştırma yaparken bu yazıyı buldum olduğu gibi ekliyorum faideli olur inşAllah.

Çok önemli bir UYARI: Haşa Allâh'ın Rahmân suresini okuyacağını iddia etmek yalandır.

Arkadaşlar sizler imam Ebu Hanife gibi büyük alimlerimizin akait kitaplarını okumaz mısınız. Akait kitaplarında geçer ki: Allâh'ın kelamı harf değildir, ses değildir, bizim kelamımız gibi değildir.

Bazılarının Hadis diye söyledikleri bu söz, yani Allâh'ın cennette veya ahirette Rahmân veya Tâhâ suresini okuyacak diye söylemeleri yalandır. Peygamber Efendimiz böyle bir şey buyurmamıştır.

Bunun yalan olduğunu şam diyarının büyük muhaddisi şeyh Abdullâh el-Harari demiştir.

Muhaddis olan alimlerin sözlerine değer verilmelidir. İzmir müftüsü (geçmişlerden birisi) dedi ki: ''Ben şeyh Abdullâh el-Harari'den daha bilgili bir hadis alimi görmemişimdir.'

İmam Şafii (radıyallâhu anh) şöyle demiştir: "Ashâb-ı hadise (hadis alimlerine) tutununuz, muhakkak ki onların doğruları başkalarından daha çoktur." Bunu ibn-i Hacer el-Askalâni rivayet etmiştir.

Arkadaşlar şunu ifade etmek gerekir ki, kim Allâh'ın bir sıfatının hâdis (yokken varlığa gelmiş) olduğuna inanırsa bu kişi Dinden çıkar. Dolayısıyla Allâh'ın bizim gibi Kur'an okuduğuna inanan bir kimse Allâh'a yaratık olan bir sıfatı atfetmiş olur. Çünkü Allâh hakkında Kur'an okuyor demek arapça, harfler ve sesler ile okuyor manasına gelir ki bunu demek Dinden çıkarır. Dinden çıkan kişi ise kendisini neyin Dinden çıkardığını bilerek bu küfürden kurtulmak için derhal kelime-i şehadeti diliyle getirmesi lazımdır.

İmam Ebu Hanife bir risalesinde der ki: "Kim Allâh'ın sıfatları hakkında hâdis (yokken var olmuş) derse, bundan şüphe ederse veya duraksarsa ('bunlara hâdis de demek hâdis değildir de demem' derse) küfre girer (Dinden çıkar.)."

Kıymeydar abiciğim, Bende aşağıdaki yazıyı dinin hücceti olan İmam-ı Gazali(k.s) Hazretlerinin kitabı olan  ihyayı ulumiddinden aldım;

Sahabi: Muhammed İbn Kab el Kurazi
Kıyamet günü insanlar Kur'an'ı Kerim'i 'ü Tealadan dinledikleri zaman adeta yeniden duyuyormuş gibi kendilerine haşyet verecektir.            (İhayayı Ulumiddin Bedir yayınları sahife 776)
Mübarek kabemizin içi (Video)
En fedakar ANNELER (Video)

Hz. Lokman’a Bu edebi kimden öğrendin? diye sorduklarında şöyle cevap vermişdir.

“Bu edebi edepsizlerden öğrendim, Onlarda beğenilmeyen her ne gördümse onu yapmaktan kaçındım”

Çevrimdışı عباس

• Mütalaacı
  • *
kardeşler biraz geç oldu ama hakkınızı helal ediniz dünyevi işler bizi biraz oyalıyor da bu sebebdeb çok ça internete giremiyorum ve sizlere cevap yazamadım özür dilerim

bu konuyu ilgili kitaba baktım lakin orada kıyamet günü olacaklar bahsediliyor ama Cenabı Hakkın o sureleri okuyacağına dair bi şey yazmıyor..

hocama sordum bu konuda bi hadis varmı dedim
dedi ki: kıyamet koptuktan sonra değil cennet ehli cennete girince onlara hitaben cennette okuyacak diye hadisler olduğunu biliyorum ama şu an şu eserde şu sayfada diyemem dedi.

Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy

Çevrimdışı عمر فاروق

• Mütalaacı
  • *
  • Elhamdülillah düzeliyor!
kardeşim o mevzuya dair benim duyduğum ise kıyamet günü değil

kıyamet koptuktan sonra Cenab-ı Hak nida edecek "..." sonra o kendisinden başka kimseni olmadığı o günde yine kendi nidasına kendisi cevap verecek.. "..."

Yasin Suresini ve Rahman Suresini okuyacağını duymuştum lakin şu an kaynak veremediğim için ve yanlış olmasın diye söylediğinide tam olarak yazamıyorum..

bu konuda en kısa zamanda geri dönüş yapalım inşallah

dua eder dualarınızı beklerim
 ::gul1::  ::xgul::

Kardeş dönüşün tarihi gecikti gibi :)
Zira 2 gün sonra tam 1 yıl olacak.
Mübarek kabemizin içi (Video)
En fedakar ANNELER (Video)

Hz. Lokman’a Bu edebi kimden öğrendin? diye sorduklarında şöyle cevap vermişdir.

“Bu edebi edepsizlerden öğrendim, Onlarda beğenilmeyen her ne gördümse onu yapmaktan kaçındım”

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Seo4Smf Tagleri: