Gönderen Konu: ********Kardeşler bir müşkilim var, yardım edebilirmisiniz.*******  (Okunma sayısı 1225 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı عمر فاروق

• Mütalaacı
  • *
  • Elhamdülillah düzeliyor!

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Allah (c.c.)'ın Kıyamet günü bizzat kendisinin Rahman süresini okuyacağı, hatta Peygamberimiz(asm)'da Muhammed süresini okuyacağına dair, hem kendi içimizden hemde bazı sitelerden değişik haberler duymaktayım. Acaba bu mevzu hakkında hadis varmıdır, zira hadis olduğu söyleniyor.

Şimdiden  :rıza:
Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google
Mübarek kabemizin içi (Video)
En fedakar ANNELER (Video)

Hz. Lokman’a Bu edebi kimden öğrendin? diye sorduklarında şöyle cevap vermişdir.

“Bu edebi edepsizlerden öğrendim, Onlarda beğenilmeyen her ne gördümse onu yapmaktan kaçındım”

Çevrimdışı بدرقه

• *
  • ALLAH BES---GAYRISI HEVES
ben de böyle biliyorum ama hadis ?

Çevrimdışı عباس

• Mütalaacı
  • *
kardeşim o mevzuya dair benim duyduğum ise kıyamet günü değil

kıyamet koptuktan sonra Cenab-ı Hak nida edecek "..." sonra o kendisinden başka kimseni olmadığı o günde yine kendi nidasına kendisi cevap verecek.. "..."

Yasin Suresini ve Rahman Suresini okuyacağını duymuştum lakin şu an kaynak veremediğim için ve yanlış olmasın diye söylediğinide tam olarak yazamıyorum..

bu konuda en kısa zamanda geri dönüş yapalım inşallah

dua eder dualarınızı beklerim
 ::gul1::  ::xgul::

Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy

Çevrimdışı طوبى

• II. Üyelerarası Avatar Yarışması İkincisi
  • *

kıyamet koptuktan sonra Cenab-ı Hak nida edecek "..." sonra o kendisinden başka kimseni olmadığı o günde yine kendi nidasına kendisi cevap verecek.. "..."

Yasin Suresini ve Rahman Suresini okuyacağını duymuştum lakin şu an kaynak veremediğim için ve yanlış olmasın diye söylediğinide tam olarak yazamıyorum..

:inşAllah: :evt: :cicek13:

Çevrimdışı عمر فاروق

• Mütalaacı
  • *

Kardeş dediğin bu olsa gerek,
Sahabi: Muhammed İbn Kab el Kurazi
Kıyamet günü insanlar Kur'an'ı Kerim'i Allah'ü Tealadan dinledikleri zaman adeta yeniden duyuyormuş gibi kendilerine haşyet verecektir.            (İhayayı Ulumiddin Bedir yayınları sahife 776)

Hz. Lokman’a Bu edebi kimden öğrendin? diye sorduklarında şöyle cevap vermişdir.

“Bu edebi edepsizlerden öğrendim, Onlarda beğenilmeyen her ne gördümse onu yapmaktan kaçındım”

Çevrimdışı عمر فاروق

• Mütalaacı
  • *
Kardeşlere sualimiz ulaşmadı herhalde, pek ilgilenip yardım eden mübarek yok.

Çevrimdışı نفيسه

• *

Sualiniz ulaşdı fakat inan kaç gündür bu konuya bakıyorum,malesef duyumlarda kalan ama kaynağı olmayan sözlerden olma ihtimali var.
Siz biliyorsanız söyleyiniz, yoksa sormadığım bir merci kaldı onlardan öğrenebilirsem paylaşırım  :insaallah:

Çevrimdışı عمر فاروق

• Mütalaacı
  • *

Sualiniz ulaşdı fakat inan kaç gündür bu konuya bakıyorum,malesef duyumlarda kalan ama kaynağı olmayan sözlerden olma ihtimali var.
Siz biliyorsanız söyleyiniz, yoksa sormadığım bir merci kaldı onlardan öğrenebilirsem paylaşırım  :insaallah:

:rıza: zahmet oldu bende çok aradım lakin bulamadım.

Çevrimdışı نفيسه

• *

[/quote]

:rıza: zahmet oldu bende çok aradım lakin bulamadım.
[/quote]

Estağfirullah, zahmet olmadı çünkü kendimde çok merak ettim. :cicek1:

Çevrimdışı ibrahimemin

• *
ey sevgili kardeşlerim mevzuya hadismi deyilmi diye bakıyorsunuz sorulan   sorunun kendisi ayet zaten rahman suresinin manasına bakarsanız  zaten surelerin içinde rahman suresinde müstesna bir  hitabet olduğunu anlayacaksınız  mizan kurulunca herkez hak huzuruna mazeretleriyle varacak lakin  hakkın hakkı olan söz  FEBİ EYYİALA İ RABBİKÜMA TÜKEZZİBAN olacak olduğu gayet   açık  kevniyat kurallarının içabı hakkın kelamının  öyle olması gerekliliğini de hak kendisine              öyle uygun görmüştürki kuranı kerimede o şekilde söylemiştir  o sebeble rahman suresi ezeli ve ebedi olan ilahi hitabatdır bu dünyayada hitap eder alemi ukba yada hitap eder  hadis deyilde hakikat nezninde bakılınca  olayın hakikati öyle görünüyor zaten                        bu nedenle  bu söz evliyaullah tarafından kullanılmıştır

dünya deniz suyu gibidir içtikce susarsınız susadıkca içersiniz

ibin arabi

Çevrimdışı جودت

• *
bunu bende biliyorum ama hadis olduğunu bilmiyorum
"Nimetleriyle sizi gıdalandırdığı için ALLAH'ı sevin.Beni de ALLAH'a olan sevginiz sebebiyle sevin.Ehl-i Beytimi de,benim onlara olan sevgim sebebiyle sevin.(HADİS-İ ŞERİF)

Çevrimdışı عباس

• Mütalaacı
  • *
bazı kitaplarda okuduğum bilgiler var lakin şu an müsait değilim. inşallah umre dönüşü paylaşalım

Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy

Çevrimdışı عمر فاروق

• Mütalaacı
  • *
bazı kitaplarda okuduğum bilgiler var lakin şu an müsait değilim. inşallah umre dönüşü paylaşalım

::gul1::   ::gul1:: :inşAllah:

Bekliyorum....

Çevrimdışı ملا خسرو

• WebMaster
  • *
  • İnadına Saracağız !!!
bir delilden neşet etmeyen bir İHTİMALİN hiçbir ehemniyeti yoktur...

Diyeceğim şu ki, böyle gaybi meseleler hakkında yorum yapmak doğru değildir. Aslında uğraşmak da doğru değildir.

Abicim hakkınızı helal ediniz lakin, bu konuyla uğraşmak bana abes gibi geliyor. Okuyup okumayacağını zamanı gelince göreceğiz zaten...

nazarlarımızı daha farklı ve daha faydalı alanlara yöneltelim inşallah...  :rose:

Çevrimdışı عمر فاروق

• Mütalaacı
  • *
bir delilden neşet etmeyen bir İHTİMALİN hiçbir ehemniyeti yoktur...

Diyeceğim şu ki, böyle gaybi meseleler hakkında yorum yapmak doğru değildir. Aslında uğraşmak da doğru değildir.

Abicim hakkınızı helal ediniz lakin, bu konuyla uğraşmak bana abes gibi geliyor. Okuyup okumayacağını zamanı gelince göreceğiz zaten...

nazarlarımızı daha farklı ve daha faydalı alanlara yöneltelim inşallah...  :rose:

Kıymetdar kardeşim tatlı ikazın için Rabbim razı olsun. Lakin; bazı cihetleri düşünerek bu mevzuyu açtım.
1. Ben bu gaybi mesele hakkında yorum yapalım, herkes fikrini söylesin demedim. Zira böyle bir söz ediliyor ve hadis olduğu söyleniyor. Bu mevzuda hadismi, değilmi onu araştırıyorum.
2. Ayrıca uzun zamandır bu meseleyi bırakmıştım, fakat geçenlerde Abbas kardeşin (bazı kitaplarda okuduğum bilgiler var lakin şu an müsait değilim. inşallah umre dönüşü paylaşalım) yazısını görünce bir bildiği var herhalde dedim ve mevzuyu tazeledim. Yani yatıp kalkıp bunları araştırmıyorum.
3. Malum "Merak ilmin hocasıdır" ben bir yanlışı düzeltmeye çalışıyordum.
4. İdris a. dahi sordum, o dahi abesle iştiğal ediyorsun demedi.

Ayrıca helal olsun. Beni  :ALLAH: rızası için ikaz etdiniz.
Müminin niyeti amelinden hayırlıdır. :bk:

:cicek5: :cicek5: :cicek5: :cicek5: :cicek5: :cicek5: :cicek5: :cicek5: :cicek5: :cicek5: :cicek5:

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Seo4Smf Tagleri: