Gönderen Konu: İnternet’te HAREMLİK, SELAMLIK mı olur? (Sorular ve Cevapları 06)  (Okunma sayısı 681 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı عباس

• GönülDostları
  • *

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

İnternet’te bu zamanda HAREMLİK,  SELAMLIK mı olur, neden kadın erkek ayrı?

Evet olur.

Sadece internette değil, gündelik hayatımızın her anında da HAREMLİK SELAMLIK olmalı. Kadın ve erkeklerin ayrı olmasının bizim şahsi yaşantımız ve toplum hayatımız  için çok faydaları var.

Neden ayrı olması konusunda ise:
*Müslüman olduğumuz için;kadın ve erkek ayrı yerlerde olmalıyız.
*Hislerimizin tesir ve etkisinde kalmamak için;kadın ve erkek ayrı yerlerde olmalıyız.
*İnsanların vesvese’ye kapılmalarını önlemek için;kadın ve erkek ayrı yerlerde olmalıyız.
*Mutlu ve huzurlu bir evliliğimizin olabilmesi için;kadın ve erkek ayrı yerlerde olmalıyız.
*İnsanların aile yaşantısının huzurlu ve mutlu bi şekilde devam etmesi için;kadın ve erkek ayrı yerlerde olmalıyız.
*Yuvaların yıkılmasına engel olmak için;kadın ve erkek ayrı yerlerde olmalıyız.
*Gayri meşru hayatın artmasına engel olmak için;kadın ve erkek ayrı yerlerde olmalıyız.
*Bizler, Risale-i Nurlara talebe olmaya çalışanlar; NURUNYOLCUSU olarak Kur’an ve İman hizmeti yolunda emin ve kararlı adımlarla ilerlerken, bu yoldan sapmadan yürüyebilmek ve önümüze gelen engelleri el birliğiyle aşabilmek, sahili selamet yurduna  eksiksiz ve sağlamca varabilmek için, birbirimizi korumalı ve  kollamalıyız, bunun için;kadın ve erkek fikren bir, cismen ayrı yerlerde olmalıyız.

Müslümanlığın yaşandığı her yerde kadınlar ve erkekler hep ayrı mekanlarda olmuşlardır. Asırlar boyu islama bayraktarlık yapan Osmanlı İmparatorluğundaki sarayların ve evlerin mimari yapısına baktığımızda hep HAREMLİK ve SELAMLIK uygulamasını görürüz. Ecdadımız o kadar hassas insanlarmış ki kapıya iki tane  kapı tokmağı konulurmuş. Genellikle iç içine geçen iki halkadan oluşur. Dışda ki halka kalın ses çıkarır, içerdeki halka ince ses çıkarır. Kalın  ses çıkaran kapı tokmağı  eve gelen kişinin erkek olduğunu haber verir kapıyı erkek açarmış. İnce sesli kapı tokmağı ise eve gelenin bayan olduğunu haber verir kapıyı ona göre münasip birisi açarmış.

Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana bazı aydın geçinen insanlar, avrupaya özenerek; kadın erkek eşittir çığırtkanlığıyla, kadınları ve erkekleri beraber aynı ortamda olmaları gerektiğini savunmuşlar bunun adına da ÇAĞDAŞLIK demişlerdir. Madem eşitsiniz sizde aynı işi yapar aynı şeyleri giyersiniz deyip MEDENİYET’i icat etmişler.

Gündelik hayatımızın her aşamasında kadın ve erkek iç içe çalışıyorlar. Bu ateşle barutun yan yana durmasına benziyor. Ben çok insanlarla muhatab olduğum için biliyorum ki; beraber çalıştıkları insanlarla metres/dost hayatı yaşayan  insanlar var. Toplumun ahlaki  yaşantısının  dibine dinamit döşemekten beter. Çünkü birini bu halde gören kocam/karım  yapıyor bende yapıyorum diye kendini savunmaya geçiyor.

İnternet yaşantımızın zamanla ayrılmaz bi parçası haline geldi. İnsanlar gündelik işlerini teknelojinin nimetlerinden istifade ederek yaparlarken bazen istenmeyen olaylarda vuku bulabiliyor.

Her insanda nefis ve şeytan ortaklaşa çalıştığı için bazı zaman ve durumlarda aklımız ve kalbimiz nefsimizin emrine girebiliyor.
Ya Rabbi sen bizleri bundan muhafaza eyle  :aminn:

İnternette ki sitelerde özellikle form’larda açılan bi konu altına kişiler kendi düşüncelerini yorum olarak yazabiliyorlar. Kullanıcıları iki kategoriye ayırmak uygun olur bence birinci grub kullanıcıların isimleri gündelik hayatta ki isimler olurken (benim gibi), isimlerinden bay/bayan ayırımı yapılabiliyor, bazılarıda kimliğini ve cinsiyetini belirtmeyen isimleri tercih ediyorlar.

Kişi her ne olarak ismini yazarsa yazsın, kişinin kendi öz  kimliğini değiştirmesi zordur, yani yazdığı yazı ve yorumlardan o kişinin o anki ruh halini, cinsiyetini, ortalama yaşını, hayata bakış açısını ve hatta imkan olsa kişinin kendi el yazısıyla yazması mümkün olsa karakterini bile görmek mümkün olur.

İşte böyle bir ahir zaman içindeyiz ki; nefsimiz ve şeytan internetide  vesile ederek dünyamızı ve ahiretimizi yıkmak için sürekli çabalamaktadır. Böyle bi ortamda uzun zaman yorum yazan kişiler zaman içinde birbirlerine aşina olurlar, muhabbetleride koyulaşır. Bazıları hem cinsleri içinde birbirleriyle telefonda veya gündelik hayatta da görüşmeye başlarlar. Buraya kadar söylediklerim olanlar ve olması gerekenler.

Demiştim: nefis ve şeytan sürekli  ortaklaşa çalıştığı için; interneti de  vesile ederek dünyamızı ve ahiretimizi yıkmak için sürekli çabalamaktadır.

Bizler  evvela müslüman olduğumuz için kadın ve erkek ayrı yerlerde olmalıyız.

İnsan olduğumuz için de bize yorum olarak yazılan yazılardan, yazdığımız yorumların veya yazılardan dolayı hislerimizin tesir ve etkisinde kalmamak için kadın ve erkek ayrı yerlerde olmalıyız.

Unutmamak gerekir ki; internet denilen bu hengam’da çok çeşitli siteler ve çok çeşitli kişiler var, Bugün itibariyle internette ki sitelerin içinde yazı ve yorum yazan; evli, bekar, boşanmış, dul kadınlar ve erkekler mevcut.

Evvela evli kişilerin yaşaması  ihtimali yüksek olan  bi örnek vereyim:

Gerek erkek, gerekse kadın bi internet sitesinde yazı ve yorum yazıyor olsa, bundan eşine bahsetse eşi de nefsinin ve şeytanın kışkırtmaları sonucu bi vesveseye kapılsa sen bu erkeğe/kadına “böyle bi yorum yazmakla ne demek istedin" diye birbirlerine sorsalar bu yuvada mutlulukdan ve huzurdan eser kalmaz, evlilik müessesesi yıkılır. Allah muhafaza. İnsanların vesvese’ye kapılmalarını önlemek için kadın ve erkek ayrı yerlerde olmalıyız.

Bekar birisi gün  ola nişanlansa veya evlense eşine muhabbet arasında “ben filan siteye aboneyim, yorum yazıyorum güzel istifade edilebilecek bi yer” dese, nişanlısı veya eşide aynı sitede yorum yazıyor olabilme ihtimali yüksek sitede ki  ismin ne dese ve tanışmazdan evvelki  yazdığı yazı ve yorumlardan burda ne demek istedin, bu kim, o kim  deyip bir sürü soru sorsa bu iki kişi arasında ki nişanlılık veya  evlilik ne kadar sürer. Mutlu ve huzurlu bir evliliğimizin olabilmesi için kadın ve erkek ayrı yerlerde olmalıyız.

Boşanmış veya dul birisi ailesine yani anne, babasına veyahut tanıdığı birine “ben  sitede şöyle okudum, böyle olmuş diye anlatsa, yorum yazıyorum”  diye beyan etse veya etmese aile fertleri belki o an bişey demeyip  şüpheyle yaklaşırlar sitenin içeriğine bi bakarlar sonra tepki verirler,  belkide hemen “boşanmış/dulsun kendine koca/kadın mı arıyon?” diye duymak istemediği bi laf gelebilir. Bunun önüne geçmek ve insanların aile yaşantısının huzurlu ve mutlu bi şekilde devam etmesi için kadın ve erkek ayrı yerlerde olmalıyız.

Günümüzde  normal  bir şeymiş gibi görülen lakin şahsi ve toplum hayatımız için çook tehlikeli olan:  kadın erkek  arkadaşlığın’da böyle  ortamlardan dolayı yuvaların yıkılmasına engel olmak için, gayri meşru hayatın artmasına engel olmak için, kadın ve erkek ayrı yerlerde olmalıyız.  Yusuf (a.s.)  dediği gibi: “nefsi emmereye itimat edilmez” diyoruz.

internet adeta dipsiz karanlıklar içinde bir kuyu.. işte Bizler, Risale-i Nurlara talebe olmaya çalışanlar; NURUNYOLCUSU olarak Kur’an ve İman hizmeti yolunda emin ve kararlı adımlarla ilerlerken, bu yoldan sapmadan yürüyebilmek ve önümüze gelen engelleri el birliğiyle aşabilmek, sahili selamet yurduna  eksiksiz ve sağlamca varabilmek için, birbirimizi korumalı ve  kollamalıyız, bunun için; kadın ve erkek fikren bir, cismen ayrı yerlerde olmalıyız.

Necip Abbas
 ::gul1::  ::xgul::

Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy

Çevrimdışı جودت

• *
 :rıza: kardeş
"Nimetleriyle sizi gıdalandırdığı için ALLAH'ı sevin.Beni de ALLAH'a olan sevginiz sebebiyle sevin.Ehl-i Beytimi de,benim onlara olan sevgim sebebiyle sevin.(HADİS-İ ŞERİF)

Çevrimdışı عمر فاروق

• Mütalaacı
  • *
  • Elhamdülillah düzeliyor!
Kardeşim  :maş: şimdiye kadar sitede okuduğum en güzel yorum diyebilirim.
  :cicek5: :cicek5: :cicek5::rıza: :rıza: :rıza: :rıza: :rıza: :rıza: :rıza: :rıza: :rıza: :rıza: :cicek: :cicek: :cicek:

Bu mevzuyu sabitleyebilirmisiniz.
Mübarek kabemizin içi (Video)
En fedakar ANNELER (Video)

Hz. Lokman’a Bu edebi kimden öğrendin? diye sorduklarında şöyle cevap vermişdir.

“Bu edebi edepsizlerden öğrendim, Onlarda beğenilmeyen her ne gördümse onu yapmaktan kaçındım”

Çevrimdışı عباس

• GönülDostları
  • *
isteğiniz üzerine sabitledim  :inşAllah:

hepimizden  :rıza:

::gul1:: ::xgul::

Mehmet Akif Ersoy

Çevrimdışı yüreklibatur

• Mütalaacı
  • *
evet bayanlar ayrı olacak yoksa problem çıkıyor  hemde maneviyat zedeleniyor..aslında bir şeyler daha yazıcam ama sonra ne kadar bayan varsa  ateş püskürecek bana...
YA RABBİ BİZİ İMTİHAN ETME BİZE LUTFET...

Ahmet Husrev Altınbaşak  hz

Çevrimdışı عمر فاروق

• Mütalaacı
  • *
  • Elhamdülillah düzeliyor!
Kardeş, :rıza:

Merak etme buraya yorum yazamazlar :)

Ayrıca, bu yazıyı okuyan hanım kardeşlerde Bilmukabele diye cevap veriyor gibi :)
Mübarek kabemizin içi (Video)
En fedakar ANNELER (Video)

Hz. Lokman’a Bu edebi kimden öğrendin? diye sorduklarında şöyle cevap vermişdir.

“Bu edebi edepsizlerden öğrendim, Onlarda beğenilmeyen her ne gördümse onu yapmaktan kaçındım”

Çevrimdışı عباس

• GönülDostları
  • *
evet bayanlar ayrı olacak yoksa problem çıkıyor  hemde maneviyat zedeleniyor..aslında bir şeyler daha yazıcam ama sonra ne kadar bayan varsa  ateş püskürecek bana...

sen ne yazmak istiyorsan benim cep telefonuma mesaj olarak yaz sıkıntı olmasın kardeşim.. hem biliyorsun Cenabı Hak bayanlar için kaburga kemiği gibidir diye ifade kullanıyor yani oldukları gibi kabül etmek lazım düzeltmek için çabalama kırarsın olduğu gibi kabul et. ::razi::

:cicek5:   ::alkis::  ::cay::   :D  :laugh:  ;D   :evt:

Ayrıca, bu yazıyı okuyan hanım kardeşlerde Bilmukabele diye cevap veriyor gibi :)

evet bu konuda çook haklısınız  :cicek5:

::gul1:: ::xgul::

Mehmet Akif Ersoy

Çevrimdışı زكريا

• Mütalaacı
  • *
  • Şad-ı Renc
Kardeşler bu konuları çok uzatmışsız gibi hakkınızı helal edin bilmiyormusunuz ki siz bir kişiye 40 defa deli deyince alametleri belilir. direk problem çıkartıyorlar denilmesi uygun degil maneviyatı onlar degil hem erkeklerin hem bayanların biyerde olması kaçırıyor yani karşılıklı. kusura bakmayın kadınları yada erkekleri savunmuyorum. insaflı olalım sitenin ayrılması %100 dogru zaten her yazılanı görülebiliyor zannediyorum sadece erkek bayanlara yorum yazamıyor kadın erkeklere yazamıyor herneyse tam bilmiyorum ama bu olayı fazla uzatmayın. erkekler yüksek tepedeki ormana bakınca ormanı tamamen görür bu mantıktır kadınlar ise ormandaki ağacı çicekleri yanı ayrıntıları görür yani detaycıdır. bunları kabullenelim .  Unutmayın ne kadın erkeksiz nede erkek kadınsız dünyada yaşayabilir. eğer zıttını düşünüyorsanız Allah (cc) sizden daha iyi bilir. (Ben size şahdamarınızdan daha yakınım) ALLAH (CC)

Hakkınız helal edin lütfen

Çevrimdışı yüreklibatur

• Mütalaacı
  • *
geçen sefer geçen dönemde ayrı değildide ne oldu ...hep problem hep boş muhabbet ..hep hikaye...bu ttarz çok iyi ...düşünenden yapandan allah razı olsun...
YA RABBİ BİZİ İMTİHAN ETME BİZE LUTFET...

Ahmet Husrev Altınbaşak  hz

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Seo4Smf Tagleri: