Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Quran Flash
Google Tagged
Giriş Yap
Kayıt Ol
NurunYolcusu.com Forum “Risale-i Nur’dan yazdığınız ve yazmakta olduğunuz harflerin sayısınca, Allah’ın selamı ve rahmeti ve bereketi üzerinize olsun!”
»
İslamî Multimedya - اسلامي مولتي مديه
»
Yazarlarımız - يازارلريمز
»
Abbas
(Moderatör:
عباس
) »
İman nedir? (Sorular ve Cevapları 08)
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: İman nedir? (Sorular ve Cevapları 08) (Okunma sayısı 282 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
عباس
GönülDostları
«
:
02 Ekim 2010, 22:10:47 »
NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler
İman nedir?
İman;
İ
nanmak
demektir. Görerek veya görmeyerek ama bilerek inanmak demektir. Bizler bazen seviniz, bazen üzülürüz ama bu sevinç ve üzüntümüzün delilleri vardır ama kendilerini gözle göremeyiz. İmanda Allah’ın varlığını birliğini kabul etmek demektir. Aciz olduğumuz için Zatını dünya gözüyle görmemiz veya şu cüz-i, az olan aklımızla anlamamız mümkün değildir. Gözle göremesek bile varlığının delillerini görmek yeterlidir.
Hayır ve şerrin de Allah ‘dan olduğuna inanmalıyız
. Allah hayrı kendisi istediği için yaratır. Şerri ise biz istediğimiz için yaratır.
İman;
M
eleklere inanmak
demektir. Melekler Allah’ın yarattığı varlıklardır ve vardırlar onların var olduklarına inanmak imanın şartlarından birisidir.
İman;
A
hiret gününün varlığına
, yaptığımız herşeyden hesaba çekileceğimize yaşantımıza göre mükafat yeri olan cennete veya ceza yeri olan cehenneme gideceğimize inanmak demektir.
İman;
N
ebilerin Peygamberlerin Allah’ın kulu ve elçisi olduklarına inanmaktır
. İşte o elçilerin beyan ettikleri dinin emir ve yasaklarının yazılı olduğu
kitaplara da inanmak
ve kabul etmek gerekir.
İmanın bi sahtesi vardır. Bide hakikisi. Sahtesi: çevresinde ki insanların korkusundan veya çekintisinden neyi neden inandığını bilemeden inanmasıdır.
Hakikisi ise; neyi ve neden inandığını bilmesidir. İşte bizlere imanın hakikisini veren yani iman hakikatlerini elle tutulur gözle görülür dereceye getiren Risale-i Nurlardır. Bizler bu sebeble Risale-i Nurları yazıp okuyoruz.
Sadece okumakla olmaz bilirsiniz ki söz uçar, yazı kalır. Hem okullarda ki ders kitaplarından öğrendiklerimizi nasıl defterlerimize yazıp dersin kalıcı bi şekilde aklımızda kalmasını sağlıyorsak işte aynen onun gibi iman hakikatlerininde bizlerde kalıcı olması için yazmamız ve öğrenmemiz gerekir.
Allah hepimize hakiki imanı elde edenlerden eylesin
Abbas
Konuyu Paylaş:
yazılarım ve yorumlarınız
Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy
جودت
Ynt: İman nedir? (Sorular ve Cevapları 08)
«
Yanıtla #1 :
03 Ekim 2010, 14:27:03 »
güzel bir paylaşım
"Nimetleriyle sizi gıdalandırdığı için ALLAH'ı sevin.Beni de ALLAH'a olan sevginiz sebebiyle sevin.Ehl-i Beytimi de,benim onlara olan sevgim sebebiyle sevin.(HADİS-İ ŞERİF)
عمر فاروق
Mütalaacı
Elhamdülillah düzeliyor!
«
Yanıtla #2 :
03 Ekim 2010, 20:04:50 »
Mübarek kabemizin içi (Video)
En fedakar ANNELER (Video)
Hz. Lokman’a Bu edebi kimden öğrendin? diye sorduklarında şöyle cevap vermişdir.
“Bu edebi edepsizlerden öğrendim, Onlarda beğenilmeyen her ne gördümse onu yapmaktan kaçındım”
عباس
GönülDostları
«
Yanıtla #3 :
03 Ekim 2010, 22:34:19 »
Allah cümlemizden razı olsun
yazılarım ve yorumlarınız
Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy
زكريا
Mütalaacı
Şad-ı Renc
«
Yanıtla #4 :
04 Ekim 2010, 13:43:36 »
ellerine sağlık kardeşim
Kısa ve öz bana düşecek söz olursa haddime şudur İman ;
Allahın tan korkmak aynı zamanda hakiki aşık olmak sevmek gerek düşünün zıt gibi fakat değil onun yücelliginden korkup mükemmelligindende sevmek aşık olmak gerek düşünün akşamları sokak lambalarındaki böcekleri onlar ışıgın etrafında hatta yaklaştıkca yaklaşmak isterler aşk budur bence uğruna herşey feda edilmeli canımızı bile değilse sıkıntılı bir aşktır.
Rabbim ne olursun O nun (sav) seni sevdiği gibi sevip iman etme şerefini bizlere nasip et lütfen lütfen lütfen rabbim sadece ne cennet sevdasıdan dolayı nede cehennem korkusundan dolayı sana aşık olmak değil sadece rızanı istiyorum senin aşkınla yanmak istiyoruz bize nasip et amin amin binlerler amin Sen varsan herşey güzel sen yoksan hüzün dolu
NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Seo4Smf Tagleri:
NurunYolcusu.com Forum “Risale-i Nur’dan yazdığınız ve yazmakta olduğunuz harflerin sayısınca, Allah’ın selamı ve rahmeti ve bereketi üzerinize olsun!”
»
İslamî Multimedya - اسلامي مولتي مديه
»
Yazarlarımız - يازارلريمز
»
Abbas
(Moderatör:
عباس
) »