Gönderen Konu: İğne vurulması orucu bozar mı ?  (Okunma sayısı 1589 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı bulutbeyazi

• *
İğne vurulması orucu bozar mı ?
« : 21 Ağustos 2009, 10:12:18 »

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Arkadaşlar.
Bir durumla karşılaştım kulaktan dolma değilde fıkhi bilgisi olan varsa yada fıkhi bilgisi olan abilere sorma imkanı olan kardeşler varsa yardımcı olmalarını rica ediyorum.

19 Agustos çarşamba akşamı yani Ramazandan 1 gün önce dişim kırıldı ve 20 ağustos yani dün dişciye gittim. Dişe kaplama ve kanal tedavisi uygulanması gerekiyor, kanal tedavisi gerektiği için ilaç kullanmam ve ilaç bitince tedavinin yapılması gerekiyor,yani 1 hafta sonra tekrar kanal tedavi yapılacak ve mecburen uyuşturmak için iğne vurulması gerekmekte. gittiğim dişçi ise sadece gündüzleri çalışmakta, bense şu anda ağzımın bir tarafıyla yemek yiyebilmekte kırık dişin olduğu tarafı kullanamamaktayım.
sorum şu :
Tedavi maksatlı vurulacak olan iğne orucu bozar mı ? bu konuda mezheplerin farklı görüşleri var çünkü.
yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler.

Çevrimdışı عباس

• Mütalaacı
  • *
Ynt: İğne vurulması orucu bozar mı ?
« Yanıtla #1 : 21 Ağustos 2009, 18:01:11 »
geçmiş olsun..

bu konuda bazı rivayetler var kimisi bozar kimisi bozmaz diyorlar.. ancak ben bi kitapta okumuştum, Hz. Ayşe validemiş şöyle buyurmuşlar "vücuda giren herşey orucu, çıkan her şeyde abdesti bozar" demiş..

::gul1::  ::xgul::

Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy

Çevrimdışı مجاهد

• *
Ynt: İğne vurulması orucu bozar mı ?
« Yanıtla #2 : 21 Ağustos 2009, 21:39:44 »
ömer nasuhi  bilmenin fıkıhına göre şırınga bozuyor ama enjeksiyon bozmuyor (yani vucuddan iğne ile sıvı alınması orucu bozmuyor ama verilmesi bozuyor)

:ALLAH: şifalar versin

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Seo4Smf Tagleri:

GoogleTagged - Etiketler