Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Quran Flash
Google Tagged
Giriş Yap
Kayıt Ol
NurunYolcusu.com Forum “Risale-i Nur’dan yazdığınız ve yazmakta olduğunuz harflerin sayısınca, Allah’ın selamı ve rahmeti ve bereketi üzerinize olsun!”
»
İslami Konular - اسلامي قونولر
»
Yeryüzünün Yıldızları - ير يوزينڭ ييلديزلري
»
HZ. şeddad ibni evs(r.anh)
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: HZ. şeddad ibni evs(r.anh) (Okunma sayısı 576 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
كل دالى
"Nur dergahında olsun da yerim, şakirtlik isterim"
«
:
20 Haziran 2009, 17:22:51 »
NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler
--------------------------------------------------------------------------------
şeddad İbni Evs radıyallahu anh âbid, zâhid bir zât... Allah korkusundan kalbi ürperen, devamlı vücudu titreyen ve derin tefekküre dalan bir yiğit... Gece yattığı zaman ilâhi rahmetin enginliğini düşünen ve ilâhi azâbın şiddetini de unutmayan bir zâhid...
O, Medineli müslümanlardandır. Hazrec kabilesinin Neccar koluna mensuptur. Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem efendimizin şâiri Hassan‘ın yakın akrabası. Babası Evs İbni Sâbit, Akabe‘de islâm‘la şereflendi. Bedir harbine iştirak etti. Uhud‘da şehid oldu. Annesi Harime de müslümandı. Seddat böyle güzel bir muhitte, müslüman bir aile ocağında yetişti. Geniş bir ilme sahipti.
Ubâde İbni Sâmit (r.a) onun, ilmî konularda herkesin kendisine başvurduğu zâhir ve bâtın ilimlerine vâkıf bir ilim eri olduğunu söyler. Seddat (r.a)‘ın ilmi ve hilmini “Mecmeu‘l-bahreyn“ olarak tavsif eder.
O, yumuşak huylu, açık sözlüydü. Ağzından lüzumsuz bir söz çıkmazdı. Bir defasında ağzından bir söz kaçmıştı. Zaman kaymetmeden şu açıklamayı yaptı: “İslâm‘a girdiğim günden beri sözlerimi dikkat ederek söylemeğe çalıştım. Fakat bu söz nasıl oldu ağzımdan kaçtı. Onu aklınızda tutmayın.“ dedi. Riyadan, gösterişten de çok sakınırdı. Namazlarından sonra duâ ve istiğfarı çok yapardı. Sık sık tefekküre dalardı. Allah korkusuyla kalbi ürperir ve: “Ya Rabbi! Cehennem ateşini düşündükçe uykum kaçıyor.“ derdi. Saman üzerindeki dâne gibi sabahlardı.
O, son derece halim selimdi. Kalbi rakik; yufka yürekli ve gözü yaşlıydı. Birgün ağlarken görüldü. Kendisine: “Niçin ağlıyorsun?“ diye soruldu. O da: “Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem‘in bir hadisini hatırladım da onun için ağlıyorum.“ dedi. Rasûlullah (s.a) bu hadisinde: “Ümmetim için şirk ve gizli şehvetten korkuyorum.“ buyurdu. O zaman ben: “Ya Rasûlallah! Ümmetin senden sonra şirke düşecek mi?“ diye sordum. Resûl-i Ekrem (s.a): “Evet, dediler. Gerçi onlar güneşe, aya ve puta tapmayacaklar, fakat işlerinde riyakârlık yapacaklar. (Allah için değil de ondan başkalarının rızası için hareket edecekler) Gizli şehvet ise şudur: Onlardan biri, oruç tutar, oruçlu olur. Sonra şehvete sebeb bir şeyi görür ve orucunu bozar.“ buyurdu.
Seddat İbni Evs (r.a) islâm‘ın emir ve nehiylerine uymakta çok titizdi. Hayatında tatbik eder, taviz vermezdi. Çevresine de Allah Teâlâ‘nın emir ve yasaklarını güleryüzle, tatlı dille anlatırdı. Her fırsatta tebliğ vazifesini unutmazdı. 50 kadar hadis-i şerif rivayet etti. Râvileri arasında Şâm‘ın en güzîde ricâli vardı. Oğulları, Ya‘lâ ve Muhammed ile Mahmud bin Lebid, Mahmud bin Rebi‘, Abdurrahman bin Ganem, Beşir bin Ka‘b bunlardan bazılarıdır
Konuyu Paylaş:
Kişi bırakmalı dünyaya bi eser , eser bırakmayanın yerinde yeller eser
Edirne
Ynt: HZ. şeddad ibni evs(r.anh)
«
Yanıtla #1 :
20 Haziran 2009, 20:21:18 »
Allah razı olsun güzel bir paylaşım...
قدوه
«
Yanıtla #2 :
20 Haziran 2009, 20:23:47 »
Efendime hasret gönlüm
كنج مسلمان
WebMaster
Site emanetçisi
«
Yanıtla #3 :
24 Haziran 2009, 22:45:35 »
www.karatopcularmefrusat.com
www.denizliperdeci.com
,
NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Seo4Smf Tagleri:
NurunYolcusu.com Forum “Risale-i Nur’dan yazdığınız ve yazmakta olduğunuz harflerin sayısınca, Allah’ın selamı ve rahmeti ve bereketi üzerinize olsun!”
»
İslami Konular - اسلامي قونولر
»
Yeryüzünün Yıldızları - ير يوزينڭ ييلديزلري
»
GoogleTagged - Etiketler
evs bin sabit -ev
seddad
evs
ibni evs
ibni