Gönderen Konu: Hikmet Pırıltıları'ndan  (Okunma sayısı 436 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nur_yolcusu

• Ziyaretçi
Hikmet Pırıltıları'ndan
« : 07 Ağustos 2008, 09:48:27 »

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

* Hikmet Pırıltıları'ndan *

Hatırlanması Gereken Kim?

İnsan bir heykele bakınca hemen ustasını hatırlıyor. Buna karşılık aynada kendisine bakınca, sadece kendisiyle alakadar oluyor. Oysa, bu halde kendisinin yaratıcısı olan Yüce Allah'ı hatırlaması gerekmez mi?

Arıya Hürmet!

Arının yaptığı işi yüzlerce fen adamı yapamadığı halde, odamızdan içeriye bir arının girmesi halinde ona ne hürmet gösteriyor ve ne de ayağa kalkıyoruz. Bal yapmak arıyı hayvanlıktan kurtaramadığı gibi, maneviyatı unutarak sadece dünyevi bir meslekte terakki etmek de, bir kimsenin insaniyetini tekamül ettirmemektedir. Madde ile manayı, akıl ile kalbi beraber götürenler bahsimizden hariçtir.

İş Odunda Değil

İnsanlar Cenab-ı Hakk'ın yarattığı odundan ancak tahta, tahtadan masa ve sandalye gibi şeyler yapabilmektedir. O Kadir-i Mutlak ise odundan meyve yapıyor, yaprak ve çiçek çıkarıyor. Demek ki iş odunda değil, ustadadır.

Dünya

Dünya süslü, bezekli bir gelin gibi herkesin yüzüne gülmüş, fakat kimseyle evlenmemiştir. Dünyanın bu keyfiyetini anlayan zatlar, ona yüz vermemişler...

İsyan

İnsanın sofrasıyla kedinin sofrasını mukayese ediniz. Buna rağmen, ikincisi büyük bir memnuniyet gösterirken, birincisi isyan etmekte...

İsteyen İnsan

Dünya gemisi üzerinde her an seyahat eden insanın "ben ahirete gitmem" demesi ne kadar ahmakanedir. Bu gemi ahirete gitmektedir. Gitmemeye kudreti yeten var ise, buyursun aşağı insin...

Görmek ve İnanmak

Bir adam bize hitaben, "ben senin varlığına inanıyorum; çünkü, seni görüyorum" dese, asabımız bozulur ve ona şöyle bir soru sorarız; senin gözlerin şu anda kör olsa, benim bu dünyadaki varlığım sona mı erecek?

İşte melekleri görmediği için inkar eden adam, hakikat nazarında olduğu gibi, melekler katında da böyle maskara olmaktadır...
{Mehmed Kırkıncı}

Ateşten Kelimeler

Ders kitapları, cansız toprağın, suyun ve minerallerin bitkilerin yardımına, bitkilerin hayvanların imdadına, hayvanların da insanın yardımına koşturulduğu şu yardımlaşma dünyasını bir mücadele dünyası olarak görür. O yüzden de şefkat, merhamet, ihsan sahibi bir Rabb-ı Rahimi reddeder...
{Metin Karabaşoğlu}

Determinizm

Sebeplere tesir veren bir felsefe. Bizim tefekkür dünyamızda icabiye diye bilinir. Bunlar, neticeleri sebeplerin, yani vesile ve vasıtaların yaptığını söylüyorlar. Kalemi yazar, fırçayı ressam ve çiviyi marangoz zannediyorlar. O aletleri kullanan sanatkarı unutuyorlar...
{Ömer Sevinçgül}
Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

Çevrimdışı كنج مسلمان

• WebMaster
  • *
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com
Ynt: Hikmet Pırıltıları'ndan
« Yanıtla #1 : 08 Ağustos 2008, 21:33:55 »
Allah razı olsun güzel bilgiler  :maşAllah:  ::alkis::

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler