Gönderen Konu: her soruya cevap verilir!! :) :) :)  (Okunma sayısı 149 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı عباس

• GönülDostları
  • *
her soruya cevap verilir!! :) :) :)
« : 08 Ocak 2012, 12:14:29 »

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

adamın biri bildiğim ve bilmediğim her soruya cevap veririm demiş
demişler ki: bildiğine cevap verirsinde bilmediğine nasıl cevap vereceksin demişler
adam da demiş: bilmiyorum derim neticede bi cevap vermiş olurum demiş

bizlerde o düsturla o konuyu sorar soruşturur öğreniriz :)

::cay:: ::cay:: ::cay::

abbas
 ::gul1:: ::xgul::

Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy

Çevrimdışı عباس

• GönülDostları
  • *
Ynt: her soruya cevap verilir!! :) :) :)
« Yanıtla #1 : 08 Ocak 2012, 12:15:07 »
değişik internet yollarından ve mail yoluyla bu soru çok kardeşlerden geldiği için onlara ithafen cevaptır

Alıntı
abi müsadenizle size bişey sormak istiyorum; risalede böyle geçen bi yer varmı? varsa üstad burada ne demek istiyor?

“Birinci Dünya Savaşı’nda bizimle savaşmış da olsa, bir Hristiyan ölmüşse şehit sayılır, ahirette mükafatı vardır.” (Kastamonu Lahikası,s.45)

“Ne dinden olursa olsun bir nevi şehit hükmündedir. Mükafatı büyüktür, belki onu cehennemden kurtarır. Elbette şimdi fetret gibi karanlıkta kalan ve Hz. İsa’ya mensup Hristiyanların mazlumlarının çektikleri felaketler, onlar hakkında bir nevi şehadet denebilir.” (Kastamonu Lahikası,s.75)

“Hatta o mazlumlar kafir de olsa, ahirette kendilerine göre o dünyevi afattan çektikleri belalara mukabil rahmet–i ilahiyenin hazinesinden öyle mükafatları var ki, eğer perde–i gayb açılsa o mazlumlar haklarında büyük bir tezahürü rahmet görünüp, “Ya Rabbi şükür elhamdü lillah diyeceklerini bildim ve kati surette kanaat getirdim.” (Kastamonu Lahikası,s.45)

Selamünaleyküm / ve aleykümselam

güzel insan evvela şunu belirtmek isterim ki: bir kısım art niyetli kişiler böyle adeta cımbızla seçilmiş kelime ve cümleleri göz önünde bulundurarak insanların bilmedikleri ve tam manasıyla öğrenemediğimiz şeyler hakkında kendi taraflı yorumlarıyla milletin öfkesini bediüzzaman hazretlerinin ve risalei nurun üzerine çekip gündem değiştirmek veya güncel şöhret olma yolunda ilerlemek istiyorlar olabilir

günümüz Türkiyesinde medya ve tv'lerde çarşaf çarşaf boy göstermek meşhur olmak için dini islam aleyhinde ve manevi değerlerimiz hakkında ileri geri konuşmak bu iş için yeterli sayılıyor ve o kesim medya ve tvler tarafından şakşak yağmuruna tutulup günlerce ekranlarda sergileniyor

yaptığım bi araştırma neticesinde; bu tip yazıların bazı sitelerde, forumlarda yer aldığını gördüm. Bu yazılardan anladığıma göre bu kişiler safi zihinleri bulandırmak istiyorlar.

mor yazılar şahsıma ait yorumlardır. Kırmızı yazılar risalede var olup adamın yazmadığı kısımlardır

sorularla risale sitesinde Risalei Nur Külliyatı içinde bulunan kastamonu lahikası isimli eserde 45. mektubda Ahmed Nazif abenin bi mektubu bulunmaktadır.

Ayriyeten bu birinci yazıyı hiç bir risalede bulamadım sanırım heva ve hevesinden uydurmuş olabilir.

Birinci Dünya Savaşı’nda bizimle savaşmış da olsa, bir Hristiyan ölmüşse şehit sayılır, ahirette mükafatı vardır.” (Kastamonu Lahikası,s.45)

O musibet-i semaviyeden ve beşerin zâlim kısmının cinayetinin neticesi olarak gelen felâketten vefat eden ve perişan olanlar, eğer on beş yaşına kadar olanlar ise, “Ne dinden olursa olsun bir nevi şehit hükmündedir. Mükafatı büyüktür, belki onu cehennemden kurtarır. Elbette şimdi fetret gibi karanlıkta kalan ve Hz. İsa’ya mensup Hristiyanların mazlumlarının çektikleri felaketler, onlar hakkında bir nevi şehadet denebilir.” (Kastamonu Lahikası,s.76) sorularla risale sitesinde 76. Mektub da geçiyor 75 de değil

On beşinden yukarı olanlar, eğer mâsum ve mazlum ise, mükâfatı büyüktür, belki onu Cehennemden kurtarır. Çünkü ahirzamanda madem fetret derecesinde din ve din-i Muhammedîye (a.s.m.) bir lâkaytlık perdesi gelmiş. Ve madem âhirzamanda Hazret-i İsâ’nın (a.s.) din-i hakikîsi hükmedecek, İslâmiyetle omuz omuza gelecek. Elbette şimdi, fetret gibi karanlıkta kalan ve Hazret-i İsa’ya (a.s.) mensup Hıristiyanların mazlumları, çektikleri felâketler onlar hakkında bir nevi şehadet denilebilir.

15 yaşından büyükler akıl baliğ olduklarından sorumluluk sahibi oluyorlar. Din-i islamdan bi haber olması yani hiç kimse ona tebliğ etmemiş, haberdar etmemiş olması gerekir.

Birden kalbime geldi ki, o maktul masumlar şehîd olup veli olurlar; fâni hayatları, bâki bir hayata tebdil ediliyor. Ve zâyi olan malları sadaka hükmünde olup bâki bir malla mübadele olur. “Hatta o mazlumlar kafir de olsa, ahirette kendilerine göre o dünyevi afattan çektikleri belalara mukabil rahmet–i ilahiyenin hazinesinden öyle mükafatları var ki, eğer perde–i gayb açılsa o mazlumlar haklarında büyük bir tezahürü rahmet görünüp, “Ya Rabbi şükür elhamdü lillah diyeceklerini bildim ve kati surette kanaat getirdim.” (Kastamonu Lahikası,s.46) sorularla risale sitesinde 46. Mektub da geçiyor 45 de değil

meşhur kıssadır bilirsiniz ya:

bektaşi bi adam ben namaz kılmam demiş,

niye diye sormuşlar

Kur’anda namaza yaklaşmayın diye yazıyo, bu sebeble kılmam demiş

Adam nefisinin, heva ve hevesinin arzusuna göre kendine fetva vermiş. Halbuki ayetin başında sarhoşken diyo adam o ibareyi çıkarıp geri kalanını kendine rehber etmiş ya..

İşte bu yazıyı yazan adamda satır içinden birkaç kelimeyi kendine rehber edip aklınca yorum yapıp ortalığı bulandırmak istemiş, internette google amcaya bunu sorduğumda çok sitelerde yer aldığını gördüm. Üzüldüm

Bi deli bi taş atmış kırk akıllı çıkaramamış ya bu da onun gibi olmuş

Bu konuda irfan mektebinde zakir hocamın bi yazısı var istifade edilebilir

>>>Ehl-i Fetretin Akıbeti <<<

Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Seo4Smf Tagleri: cevap soruya verilir 

GoogleTagged - Etiketler