Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Quran Flash
Google Tagged
Giriş Yap
Kayıt Ol
NurunYolcusu.com Forum “Risale-i Nur’dan yazdığınız ve yazmakta olduğunuz harflerin sayısınca, Allah’ın selamı ve rahmeti ve bereketi üzerinize olsun!”
»
İslamî Multimedya - اسلامي مولتي مديه
»
Yazarlarımız - يازارلريمز
»
Abbas
(Moderatör:
عباس
) »
Hayatımız ve Sorular
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Hayatımız ve Sorular (Okunma sayısı 270 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
عباس
GönülDostları
Hayatımız ve Sorular
«
:
14 Ağustos 2010, 15:35:48 »
NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler
Hayatımız ve Sorular
Güzel insanlar; yaşantımızın her anında değişik kişilerin soru ve sorunlarıyla karşılaşıyoruz. Sorulan bu soruların bazıları değişik kişiler tarafından da olsa aynı sorular olduğundan cevabını dilim döndüğünce vermeye uğraşıyorum. Lisanımızda ki bi süçme veya küsurumdan dolayı hatam varsa evvela Allah (c.c.) ve sizler affediniz inşallah.
İnsanoğlu, ruhunun yaratılmasıyla soruyla muhatap olmuştur. Cenab-ı Hak’ın (c.c.)
“Ben sizin Rabbiniz miyim?”
sorusu bizim bildiğimiz ilk sorudur. Sonrasında soruların ardı arkası kesilmeden gelmektedir.
Bizimle alakalı sorular evvela anne ve babamıza gelmekteydi, kaç aylık? Doğum ne zaman? Kızmı, erkek mi? Soruların ardından sorular bize yönelir, adın ne senin? Kaç yaşındasın gibi sonu gelmeyen sorulara muhatap oluruz.
Hadis kitaplarında okumuştum Efendimiz (sav) demişler ki:
Kendisinden bi ilim sual edilipde cevabını gizleyen kimse huzuru mahşere ağzına ateşten bir gem vurulmuş olarak çıkartılır
mealinde bir hadisti Allah böyle durumlardan hepimizi korusun.
Amin
Yaşantımız içinde de her zaman değişik sorulara maruz kalırız. Bazen cevap vermek istemediğimiz şahsi sorular bile sorulur bizlere, ya yuvarlak kelimelerle geçiştireceğiz veya “her soru itina ile dinlenilir, her soruya cevap verilmez” diyerek cevapsız bırakacağız ama asla ve kesinlikle yalan beyanda bulunmayacağız. Çünkü Peygamberimiz (sav)
“müslüman yalan söylemez”
diye üstüne basa basa belitmiş ve yaşantısıyla bunu tescil etmiştir.
Ömrümüz biter ecel gelir ruhumuzu kabz eder gider, sorular yine devam eder. Kabirde sorgu melekleri gelir yanımıza
Rabbin kim? Peygamberin kim? Kitabın ne? Dinin ne? Gençliğini nerede harcadın?
Gibi sorulara maruz kalırız bu sorulardan en önemlisi ise
NAMAZ
sorusudur. Bizler bu sorulardan geçer notu alabilirsek ne ala, alamazsak işte o vakit yandığımızın, koca bir ömür sermayesini boşa harcadığımızın,
“Ben sizin Rabbiniz miyim?”
sorusuna verdiğimiz cevabın yalan olduğunun bir işaretidir.
Güzel soru ilmin yarısıdır denilmiştir. Kütübü Sitte de geçen bi hadis de;
(2231)- Hz. Ebû Hüreyre anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:
"Ben sizi terkettikçe siz de beni bırakınız. Zîra, sizden öncekileri, suallerinin çokluğu ve peygamberleri üzerindeki ihtilafları helâk etmiştir. Öyle ise sizi birşeyden nehiy mi ettim (niçin, neden? diye sormaya kalkmadan) ondan kaçının. Bir şey emrettiğim zaman da onu elinizden geldiğince yapmaya çalışın, (soru sormayın)."
Buhârî, İ'tisâm: 2; Müslim, Hacc: 412, (1337); Tirmizî, İlm: 17, (2681); Nesâî, Hacc: 1, (5, 110); İbrahim Canan, Kutub-i Sitte Tercüme ve Şerhi, Akçağ Yayınları: 8/77
Ayrıca şunu da unutmamak gerekir ki; soru soran kişinin sorulan sorudan iki niyeti olabilir. Birisi: bilmediği bi konuyu öğrenmek diğeri ise; bildiği bi konunun diğer kişilerce de öğrenilmesini istemek.
Allah (c.c.) bizleri güzel soru soran ve güzel cevaplar verebilenlerden eylesin. Amin
Abbas
Konuyu Paylaş:
yazılarım ve yorumlarınız
Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy
عباس
GönülDostları
Ynt: Hayatımız ve Sorular
«
Yanıtla #1 :
14 Ağustos 2010, 15:40:17 »
Yazılarınız da ve yorumlarınızın altında
gül resimlerini kullanıyorsunuz bunlar ne manaya geliyorlar ?
Bu güller sevilen ile seveni anlatırlar.
Birinci gül Peygamberimiz(sav) dir, ikinci gül Allah (c.c.) ifade eder öyle bi sevgi muhabbet hasıl olmuşki Efendimiz hürmetine eflakları bütün herşeyi yaratmış Allah (c.c.)
Birinci gül Allah (c.c.) dir, ikinci gül Peygamberimiz(sav) ifade eder, Efendimiz (sav) Allah’a öyle bi sevgi ile bağlıdır ki cennetle müjdelendiği halde sabahlara kadar ibadet, hamd ve şükür ederdi.
Birinci gül ümmeti Muhammedi dir, ikinci gül Peygamberimiz(sav) ifade eder. Efendimiz (sav) ümmetine öyle sevdalı idi ki doğumunda, ölümünde ve mahşer için diriltildiğinde “ümmeti, ümmeti” diyordu.
Birinci gül Peygamberimiz(sav) dir, ikinci gül ümmeti Muhammedi ifade eder. Efendimizi (sav) öyle sevdik ki ona benzeyebilmek adına sünnetine ittiba etmeye çalışıyoruz. İnşallah başarılı oluruz.
Birinci gül Allah (c.c.) dir, ikinci gül yaratılanları ifade eder, tesbihat ve zikirleriyle her daim yaradanı hamd ve tesbih ederler.
Birinci gül sevilenler dir, ikinci gül sevenlerleri ifade eder. Birinci gül ne kadar gururlu olsada sevenler maşuklarına karşı o kadar mütevazi ve mahçup olurlar.
Rabbim bizleri hakiki maşuğa ulaşanlardan eylesin inşallah. Amin
Abbas
yazılarım ve yorumlarınız
Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy
جودت
Ynt: Hayatımız ve Sorular
«
Yanıtla #2 :
14 Ağustos 2010, 17:12:52 »
kardeş
"Nimetleriyle sizi gıdalandırdığı için ALLAH'ı sevin.Beni de ALLAH'a olan sevginiz sebebiyle sevin.Ehl-i Beytimi de,benim onlara olan sevgim sebebiyle sevin.(HADİS-İ ŞERİF)
NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Seo4Smf Tagleri:
NurunYolcusu.com Forum “Risale-i Nur’dan yazdığınız ve yazmakta olduğunuz harflerin sayısınca, Allah’ın selamı ve rahmeti ve bereketi üzerinize olsun!”
»
İslamî Multimedya - اسلامي مولتي مديه
»
Yazarlarımız - يازارلريمز
»
Abbas
(Moderatör:
عباس
) »
Hayatımız ve Sorular
GoogleTagged - Etiketler
akif sorulara cevaplar