Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Quran Flash
Google Tagged
Giriş Yap
Kayıt Ol
NurunYolcusu.com Forum “Risale-i Nur’dan yazdığınız ve yazmakta olduğunuz harflerin sayısınca, Allah’ın selamı ve rahmeti ve bereketi üzerinize olsun!”
»
İslamî Multimedya - اسلامي مولتي مديه
»
Yazarlarımız - يازارلريمز
»
Misbah_ı _Nevvar
»
Hayata Ve Kulluğa Dair...
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Hayata Ve Kulluğa Dair... (Okunma sayısı 309 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ravza
Ziyaretçi
«
:
11 Ocak 2010, 17:04:26 »
NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler
MERHABAAA EYYY İNSANNNN
Şu kullukhanede ,kulluktan bihaber afaki alemle irtibattadır insan ..oysa hergünün ölmesi, hatırlatır fena (fanilik) mührünü… Her şeyi idrak eden insan, anlamaz o mesajı, algılamaz o şifreyi aldırmaz bile,devam eder fenaya…
İnsan bu, hem cahil,hem zalim’dir Kur’anın tabiriyle…
Aculiyyet mayasında vardır, o da babası adem gibi yasak meyveyi merak eder,ve sonunda kapılır dünya hayaline..oysa Rabbi uyarmıştır “Dünya bir oyun ve eğlenceden ibarettir..”diye..
İnsan bu serabı ,hayali,oyuncağı hakikatin ta kendisi zanneder,koşar peşinden sahralar boyu,koşar ama bir türlü yakalayamaz, tam tuttum der ellerinin arasından kayıp gider dünya oyuncağı…
Alem-i şehadete attığı ilk adımla başlar dünya serabı,alem-i berzahda nihayete erer.Kulluktan usanan,vazifesinden usanan,usanmaz dünya serabından ne garib bir çelişkidir oysa..
İşte alem-i berzahda yani kulluk istasyonunda beklerken idrak eder insan heyhattt…!!geçmiştir zaman, kapanmıştr perde ve oyun son bulmuştur, bir daha başlamamak üzere..
Bir hayale kapılmanın bedeli nar(ateş) olur o vakit.. : (
Keşkeler sarar fikrinin afakını(ufuklar), fakat keşke yoktur Efendisinin sarayında..
O vakit nedamet kaplar bütün ruhunu,”Rabbim ben ne ettim” diyebilir mahcup nadim ve mükedder bir vaziyetle…
Dünyada anlayamadğı, aklının terazisine sığdıramadığı, gerçeklerle arasından perdeler kalkmıştr şimdi, hakkal yakin olmuştur yani, bütün ruhu canıyla zerre-i kalbiyle hisseder hakikatı..
Anlar o vakit Rabbisinin ayatını…
“Rabbim der;” Ne olur son bir fırsat bu kez kulluğun hamuruyla yoğrulacağım.”
Fakat Rabbi “Okumadınmı fermanımı,idrak edemedin mi hakaiki (hakikatleri)”der.
Bütün ruhuyla nida eder “£laman el aman ya hannan ya Mennan beni günahlarımın ağır yükünden kurtar..” o vakit Rabbi belki affeder rahimiyyetyle, beklide azab eder kahhariyetiyle…Allahualemdir orası.. (Fakat umulurki Rabbi onu affetsin rahim ismine mazhar etsin)..
Misbah_ı_Nevvar
Konuyu Paylaş:
عباس
Mütalaacı
Ynt: Hayata Ve Kulluğa Dair...
«
Yanıtla #1 :
12 Şubat 2010, 21:04:05 »
ne güzel yazdırılmış
insan nisyandan geldigi için unutkanlık özümüzde var ve bi iş başımıza gelmeden boş ver deriz başımıza gelince de bizimi buldun deriz..
muhafaza etsin
yazılarım ve yorumlarınız
Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy
nur_yolcusu
Ziyaretçi
Ynt: Hayata Ve Kulluğa Dair...
«
Yanıtla #2 :
12 Haziran 2010, 18:25:36 »
NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Seo4Smf Tagleri:
NurunYolcusu.com Forum “Risale-i Nur’dan yazdığınız ve yazmakta olduğunuz harflerin sayısınca, Allah’ın selamı ve rahmeti ve bereketi üzerinize olsun!”
»
İslamî Multimedya - اسلامي مولتي مديه
»
Yazarlarımız - يازارلريمز
»
Misbah_ı _Nevvar
»