Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Quran Flash
Google Tagged
Giriş Yap
Kayıt Ol
NurunYolcusu.com Forum “Risale-i Nur’dan yazdığınız ve yazmakta olduğunuz harflerin sayısınca, Allah’ın selamı ve rahmeti ve bereketi üzerinize olsun!”
»
İslamî Multimedya - اسلامي مولتي مديه
»
Yazarlarımız - يازارلريمز
»
Muhammedî Duruş
»
Hayat Dediğimiz Şey
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Hayat Dediğimiz Şey (Okunma sayısı 412 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
muhammediDuruş
Ziyaretçi
Hayat Dediğimiz Şey
«
:
17 Ocak 2010, 19:46:05 »
NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler
Zahirde beş harften oluşan, yaşamı, bir ömrü ifade eden bir kelime gibi görünse de çok çeşitli anlamlar yükleyebileceğimiz ve de yüklediğimiz bir mefhum *hayat*.
Kimisine göre Arap saçına dönmüş, karmakarışık olmuş, çözülmeyecek bir kördüğüm, kimisine göre umut güneşinin söndüğü, hep karanlıkların yaşandığı, mutluluğun sözünün dahi edilmediği bir süreç, kimisine göre ise tadına varılarak, en son zerresine kadar teneffüs edilmesi gereken, tebessümlerim husule geldiği, çikolata tadında ve belki de daha tatlı anlar bütünü hayat…
Aslında hayat herkesin baktığı yönden değişen, düşünce ve inancıyla şekillenen, kendisinin nasıl yaşandığına bağlı olarak süregelip devam eden zamandır.
Hayat; kendisine yüklenen anlamlara rağmen, yaşayanın yaşamak istediği yönde şekillenir muhakkak: bir sabah, tüm kinlerini, üzüntülerini dünde bırakarak ümitle uyanan, güzel niyetli kimsenin hayatı belki aksini düşününce kötü gidecekken, buna rağmen o insanın güzel niyeti doğrultusunda şekilleniverir.
Kaza yapan, dişi kırılan, dudağı patlayan insan, “keşke daha dikkatli olsaydım, keşke şunu böyle yapsaydım” vb. düşüncelerle zaten uykusuz geçen gecesini bir de gözyaşlarına boğarak kendisine zindan edebilir. Ama “Allah' tan geldi, her an sınanıyorum, sabır ve ihlas derecem ölçülüyor,
‘Allah kuluna zulmetmez, ancak insan kendi nefsine zulmeder’
” diye düşünerek hem başına gelen hadiseden ibret alır hem de yaşadığı zamanı zehir etmez kendine.
(tecrübe ile sabittir)
Hayat: Evet çok zordur. Zorluklarla yüzleşen kişi de bu yaşadıkları ile bilendiğini düşünürse gerçekten keskinleşir, mukavemeti artar. Ancak ezildiğini, pörsüdüğünü düşünürse de gerçekten hayat onu eritir, yer bitirir.
Müslüman da zaten sırtına Rabbine dayadığı için bu hayat yolculuğunda ezelden beri sonsuz bir güce sahip olduğunu bilmektedir.
Bütün bunlara rağmen, o zaman artık var mıdır pes etmek, dünyamızı karartmak ya da öylesine yaşamak?..
Muhammedi Duruş,,,
Konuyu Paylaş:
طلبه لگه - طالب
يَا مُكَوِّنُ يَاشَافىِ يَاطََبِيبُ يَام
Ynt: Hayat Dediğimiz Şey
«
Yanıtla #1 :
18 Ocak 2010, 10:16:36 »
aslında okuduklarımdan şunu çıkardım ben
ALLAH-Ü TEALA insana verdiği iradede beyin gücü iradeside bulunuyor beyinde kötü sinyaller oluştu ise hayat denilen yaşam bundan etkilenip bir şekilleşme peyda oluyor .güzel düşünen güzel görüyor diğeride tam aksi oluyor
.
1. Andolsun kuşluk vaktine وَالضُّحَىٰ
2. Ve sükuna erdiğinde geceye ki, وَاللَّيْلِ إِذَا سَجَىٰ
3. Rabbin seni bırakmadı ve sana darılmadı. * مَا وَدَّعَكَ رَبُّكَ وَمَا قَلَىٰ
4. Gerçekten senin için ahiret dünyadan daha hayırlıdır. وَلَلْآخِرَةُ خَيْرٌ لَكَ مِنَ الْأُولَىٰ
5. Pek yakında Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın. وَلَسَوْفَ يُعْطِيكَ رَبُّكَ فَتَرْضَىٰ
muhammediDuruş
Ziyaretçi
«
Yanıtla #2 :
18 Ocak 2010, 22:54:19 »
evet kardeşim, uyguladığımız zaman buna bizatihi şahid oluruz zaten,,, (;
Okuyan gözleriniz dert görmesin, yorumunuz için teşekkür ediyorum
كنج مسلمان
WebMaster
Site emanetçisi
«
Yanıtla #3 :
18 Şubat 2010, 17:48:35 »
Teşekkür ederiz yazınız
Devamını dilerim kaleminize kuvvet
www.karatopcularmefrusat.com
www.denizliperdeci.com
,
طوبى
II. Üyelerarası Avatar Yarışması İkincisi
«
Yanıtla #4 :
19 Şubat 2010, 11:58:50 »
kardeş güzel bir yazı
NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Seo4Smf Tagleri:
NurunYolcusu.com Forum “Risale-i Nur’dan yazdığınız ve yazmakta olduğunuz harflerin sayısınca, Allah’ın selamı ve rahmeti ve bereketi üzerinize olsun!”
»
İslamî Multimedya - اسلامي مولتي مديه
»
Yazarlarımız - يازارلريمز
»
Muhammedî Duruş
»
Hayat Dediğimiz Şey