Gönderen Konu: Hakk Böyle İster Husrev!  (Okunma sayısı 905 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı كهكشان

• Mütalaacı
  • *
Hakk Böyle İster Husrev!
« : 14 Mart 2010, 18:40:29 »

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

İrfan Mektebi 40. sayı “Ölüm nevruz günümüzdür, bayramımızdır” adlı yazıdan, tamamını ilk defa okudum,paylaşmak istedim:

Bir gün Bedîüzzaman Hazretleri Husrev Efendiye hitaben: “Husrev! Melekü’l-Mevt Azrâil Aleyhisselâm gelse ‘Seni mi alayım, Husrevi mi alayım?’ dese ben ‘Beni al, Husrev hem benim yerime hem de kendi yerine hizmet eder’ derim” deyince Husrev Efendi, “Hayır Üstâdım! Ben zâten hastayım! Azrâil Aleyhisselâm beni alsın, ben sizi âhirette istikbâl ederim” diye mukabele etmişti.

Bunun üzerine Hazret-i Bedîüzzaman “Hayır Husrev! Hakk böyle ister! Melekü’l-Mevt beni alacak, sen hem benim yerime hem de kendi yerine hizmet edeceksin!” demiş ve kendi ömründen sekiz seneyi Husrev Efendi’ye verdiğini ifâde etmiş ve kendisine hizmet eden sâir Nûr Talebelerini de “Bana hizmet ettiğiniz gibi Husrev’e de hizmet edeceksiniz!” diyerek her birisinden söz almıştı.
Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

Çevrimdışı ملا خسرو

• WebMaster
  • *
  • İnadına Saracağız !!!
Ynt: Hak Böyle İster Husrev!
« Yanıtla #1 : 14 Mart 2010, 18:41:56 »
 ::alkis:: ::alkis:: ::alkis:: ::alkis:: ::alkis:: ::alkis:: :alkis1: :alkis1: :alkis1: :alkis1: ::alkis:: ::alkis:: ::alkis:: ::alkis:: :alkis1: :alkis1: :alkis1: :alkis1: ::alkis:: ::alkis:: :cicek1: :cicek1: :cicek1: :cicek1: :cicek1: :cicek1: ::razi::

Çevrimdışı فرزان بداع

• *
Ynt: Hakk Böyle İster Husrev!
« Yanıtla #2 : 14 Mart 2010, 18:52:50 »
 ::razi::     :alkis1: ::alkis:: :alkis1: ::alkis::    :gul3:

Çevrimdışı بدرقه

• *
  • ALLAH BES---GAYRISI HEVES
« Yanıtla #3 : 14 Mart 2010, 20:11:46 »
 ::razi::

da ben 8 sene ömründen verdigini ilk defa duyuyorum

çok şaşırdım :o

Çevrimdışı Hakan ISLAM

• II. Üyelerarası Avatar Yarışması Üçüncüsü
  • *
« Yanıtla #4 : 27 Mart 2010, 17:45:44 »
Bende böyle birşeyi ilk defa duyuyorum.
Aslı nedir ? Bir hikmeti,bir manası var mıdır ?
"Her söylediğin hak olsun. Fakat her hakkı söylemeye senin hakkın yoktur. Her dediğin doğru olmalı. Fakat her doğruyu demek doğru değildir." (Bediuzzaman)

Çevrimdışı بدرقه

• *
  • ALLAH BES---GAYRISI HEVES
« Yanıtla #5 : 27 Mart 2010, 18:21:04 »
amenna ben inanıyorum :evt:

lakin bu zamana kadar bilmeyişim benim için büyük bir kayıp :utn:

Çevrimdışı Hakan ISLAM

• *
« Yanıtla #6 : 27 Mart 2010, 18:30:37 »
Elbetteki Rabbimiz herşeye kadirdir.
Böyle bir durumun aslını ve gerçekliğini merak etmek haşa Allahı acz ile itham etmek degildir.
Bu konuya başka hiçbiryerde rastlamadım.
Fakat Araştırmaya devam edeceğim inşaAllah.
Nasılki İbrahim a.s kalbi mutmain olsun diye Allah'In ölüleri nasıl diriltigini görmek istedi.
Bende burda yazılanların hakikat olup olmadıgını merak ediyor ve kalbim mutmain olsun diye hakikati bilmek istiyorum.
Başka ve kesin kaynaklarınız varsa buna dair, paylaşırsanız sevinirim.  ::gul1::
"Her söylediğin hak olsun. Fakat her hakkı söylemeye senin hakkın yoktur. Her dediğin doğru olmalı. Fakat her doğruyu demek doğru değildir." (Bediuzzaman)

Çevrimdışı كهكشان

• Mütalaacı
  • *
« Yanıtla #7 : 27 Mart 2010, 18:47:04 »
hususan ettarık isimli üye için geçerli bir cevap yazdım, hikmeti ise Risale-i Nurda geçen şu cümleler ifade ediyor zannederim:

Alıntı
Risâle-i Nur’un kahramanı Husrev, benim bedelime ölmek ve benim yerimde hasta olmak samimî ve ciddî istiyor. Ben de derim: Te’lif zamanı değil, şimdi neşir zamanıdır. Senin yazın, benim yazımdan ne derece ziyade ve neşre faideli ise, hayatın dahi Hizmet-i Nuriye’de benim bu azablı hayatımdan o derece faidelidir. Eğer benim elimden gelseydi, hayatımdan ve sıhhatimden size memnuniyetle verirdim.

ancak yukarıdaki hadisenin aslı ise rivayettir, ama hikmete zıt mana ifade etmediğinden kabul etmek iktiza eder. ancak yine de merak eden hadiseye şahit olan zatlardan bizzat dinlemeli ki mutmain olsun. tabi bir kısmında anlatacak cesaret var mıdır tartışılır.  :cicek1:

Çevrimdışı كنج مسلمان

• WebMaster
  • *
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com
« Yanıtla #8 : 27 Mart 2010, 19:18:08 »

Hafız Ali abi,1943 senesinde Bediüzzaman ile birlikte Denizli Hapishanesinde bulunuyordu. O sıralarda Üstad Bediüzzaman, düşmanları tarafından kuvvetli bir zehir ile zehirlendirilerek öldürülmeye çalışılmıştı. Bu hadise sırasında Hafız Ali 17 mart 1944' de hastalanıp, kaldırıldığı hastanede vefat edince, Üstad, "Hafız Ali, benim bedelime berzah alemine seyahat eyledi." demiştir.

Çevrimdışı Nursun

• *
« Yanıtla #9 : 27 Mart 2010, 23:19:34 »
İmam Gazali İhya-yı ulumi'd-din adlı eserinde bu tür yaşananları ulu orta tartışmayın der.
Bizler biliyoruz ki Bediuzzaman Said-i Nursi yalandan uzaktır, hata her beşerin yaradılışda olan şeydir ama bazı kullar diğerlerine göre daha az hata yapar,   Bediuzzaman Said-i Nursi'nin bu tür yalanlara başvuracak kadar basit bir kişiliği olduğunu da düşünmüyoruz?
Resmin içindeki insanlar gibiyiz ancak bizi çerçeveleyen dünyayı idrak edebiliyoruz, nasıl ki miraç hadisesindeki olanları aklımızla ölçüp tartamıyorsak, bazı büyüklere rabbimiz katından verilenleri ölçemeyiz.
Büyüklerimizin hayatından almamız gereken çok çok dersler varken, cimbızla çekip bir an üzerinde yorum yaparak onların mubarek karekterlerini kendi safından kardeşleri olarak incitmeyelim, düşündüğümüzde kişiliği hakkında olmadık önyargılara varacağımız hadiselere çok takılmadan, o yaşadıkları anlarda gördüklerini ve duyduklarını ahirete bırakalım.
Allah bizleri firaset sahibi yarattı, biliyoruz ki o mubarek bir insan ve gene biliyoruz ki ömrünü bu dine hizmet için harcadı, çileler çekti. Yazdıkları ve yolu gideceğimiz bir yol, gerisi dediğim gibi  Allahın ve onu bileceği şeylerdir
Allah ondan razı olsun... :dua: .

Çevrimdışı Hakan ISLAM

• *
« Yanıtla #10 : 27 Mart 2010, 23:22:38 »
Allah razı olsun abla   ::gul1:: ::gul1:: ::gul1:: :dua: :dua:

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Seo4Smf Tagleri:

GoogleTagged - Etiketler