Gönderen Konu: Günün Âyet-i ve Tefsir-i 05..05..2009  (Okunma sayısı 275 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı كنج مسلمان

• WebMaster
  • *
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com
Günün Âyet-i ve Tefsir-i 05..05..2009
« : 05 Mayıs 2009, 20:14:00 »

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

2 - البقرة
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ

56.     ثُمَّ بَعَثْنَاكُمْ مِنْ بَعْدِ مَوْتِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ

Bakara Süresi

56- Sonra (yine de) belki şükredersiniz diye, sizi ölümünüzden sonra dirilttik.

Açıklama

56- Hz. Musa (a.s.) kırk gün, kırk gece için Tur dağına gittiği zaman kendisine İsrailoğulları'nın yetmiş kabile reisini de beraber getirmesi söylenmişti. Allah, O'na Furkan'ı indirdi ve üzerinde insanların hidayeti için emirlerin yazılı olduğu taş levhalar verdi. Hz. Musa (a.s.) da bunları reislere sundu. Kur'an, o zaman aralarından bazılarının bu konuda şöyle dediklerini haber verir: "Sadece senin sözünle Allah'ın seninle konuştuğuna nasıl inanırız?" Allah onların bu küstahlığına çok kızdı ve onları cezalandırdı. Fakat Kitab-ı Mukaddes şöyle der:
"Ve Musa ile Harun, Nabad ve Abihu ve İsrail'in ihtiyarlarından 70 kişi çıktılar ve İsrail'in Allah'ını gördüler ve O'nun ayakları altında gök, yakuttan tuğla döşeme gibi aydınlandıkça asıl göğe benzer birşey vardı ve İsrailoğularının asilzadelerine dokunmadı ve Allah'ı gördüler ve yiyip içtiler."
"Yalvarırım, bana cemalini göster." Fakat, O şöyle cevap verir: "Sen benim yüzümü göremezsin, çünkü, kimse beni görüp de yaşayamaz."
Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

Çevrimdışı ESLEM

• *
Ynt: Günün Âyet-i ve Tefsir-i 05..05..2009
« Yanıtla #1 : 09 Mayıs 2009, 01:04:07 »
 ::razi::
"Bacımın başaörtüsü batmakta zalimin gözüne, acırım tükrüğe vallahi tükürsem yüzüne"
                M.Akif ERSOY

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Seo4Smf Tagleri: