| 09 Haziran 2010, 13:53:48 |
|
 |
« : 09 Haziran 2010, 13:53:48 » |
|
Bu hatıramı bir kardeşimizin açış olduğu konuyu okurken hatırladığım için yazıyorum. Mezkur konu: http://nurunyolcusu.com/forum/ekmegi_paylasmak_ekmekten_daha_lezzetlidir_email-t6960.0.html;msg40875#msg40875Benim hatıram ise şu:
Lisede okuyordum. Açıkcası zengin bir aileden geldiğimi söyleyemem. Gençlik heveslerini bilirsiniz hepiniz. Her şeyiniz olsun istersiniz. Telefon bilgisayar bisiklet vs.
Bisiklet ile bilgisayarım olmadı hiç geçen seneye kadar. Bisikletim hala yok, bu yüzden kullanmayı da bilmiyorum 
Ve okuluma gidiyordum bir gün.
Onu gördüm. Bir KOLU olmayan, tahminimce en fazla 32-33 yaşında, çöpten yemek toplayan o adamı.
Bir müddet seyrettim. Ekmek parçalarını alıyordu. yarım bırakılmış meyve sularını, poğaçaları...
Yanına gidecektim ki, önce bir cebi kontrol edeyim dedim sonra bş çıkar kalakalırız diye !
baktım üç beş birseyler var hamdolsun (not: henüz hizmetle şereflenmemiştim)
gittim yanına, selam verdim. selamımı aldı.
Abi dedim, "yani nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum affedin, cahilliğime ve küçüklüğüme verin, lakin ben size bir miktar yardım etmek istiyorum."
niye dedi?
donakaldım. bu ne biçim soru!
ve dedi ki;
" razı olsun güzel kardeşim. İhtiyacım yok! Bu insanlar zaten çöpleri tertemiz yiyecekler ile dolduruyorlar. Hamdolsun, bizim rızkımızı bu kapıdan veriyor demek ki. Sen git, bu yardımı camiye bağışla. Bizim kursağımızdan lokma geçeceğine, bir çocuğun kursağından Kur'an geçsin.
ve bir de bu yardımı bereketten habersizlere yap. göreceksin ki, fakirlerin hayal ettiklerini bu küçücük miktarı, elinin tersiyle itecek, kendisine hakaret olarak anlayacaktır."
'ım!
Düşünmeye başladım kendimce, bu adam bir bilge mi? fakir olan his yoksunu yüzsüz insanlar mı, yoksa elindeki üç kuruşa hamdeden bahtiyarlar mı?
başımdan geçen bu hikayeyi hiç unutmam. ve sürekli etrafımdakilerle paylaşırım.
Molla Husrev
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Robot Moderatör
|
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olrak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.
Anahtar Kelimeler: Başımdan geçen bir olay bu oyunları, Başımdan geçen bir olay bu programı, Başımdan geçen bir olay bu oyunu indir, Başımdan geçen bir olay bu program yükle, Başımdan geçen bir olay bu download, Başımdan geçen bir olay bu hikayeleri, Başımdan geçen bir olay bu resimleri, Başımdan geçen bir olay bu haber, Başımdan geçen bir olay bu yükle,
Başımdan geçen bir olay bu videosu, Başımdan geçen bir olay bu msn eklentisi, şarkı sözleri
|
|
|
|
|
|
| 09 Haziran 2010, 20:08:19 |
|
|
|
| 10 Haziran 2010, 16:49:30 |
|
|
|
| 11 Haziran 2010, 08:30:08 |
Konu Sayısı: 14
ALLAHA yar olana her şey yar olur her şey yarar...
Durumum:
|
 |
« Yanıtla #3 : 11 Haziran 2010, 08:30:08 » |
|
|
|
|
|
|
|
 hizmet-i kuaniyyede bulunana ya dünya ona küsmeli veya o dünyaya küsmeli ta ihlas ile ciddiyyet ile hizmet-i kuraniyyede bulunsun ..... [/font]
|
|
|
| 11 Haziran 2010, 09:03:06 |
II. Üyelerarası Avatar Yarışması İkincisi
Kayit tarihi 10 Şubat 2009, 11:14:55
Konu Sayısı: 200
Durumum:
|
 |
« Yanıtla #4 : 11 Haziran 2010, 09:03:06 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 13 Haziran 2010, 11:42:37 |
|
|
 |
« Yanıtla #5 : 13 Haziran 2010, 11:42:37 » |
|
şükür sebebi berekettir... kimin fakir olduğu aşikar... varlık içinde yetinmeyi ve şükretmeyi bilmeyen nefislerimiz.. 
|
|
|
|
|
|
Asrın Cihadıyla Cihatlanmayan Cahiliye Ölümüyle Ölür... HADİSİ ŞERİF...
|
|
|
| 26 Temmuz 2010, 18:17:53 |
Mütalaacı
Kayit tarihi 02 Aralık 2008, 22:04:28
Konu Sayısı: 110
Durumum:
|
 |
« Yanıtla #6 : 26 Temmuz 2010, 18:17:53 » |
|
molla kardeşim güzel bi hadise yaşamışsınız yani yapmak istediğiniz takdire şayan bi olay sizi canı gönülden kucaklar tebrik ederim o adamın size söylediği esasen bize söylenmiş telakki edip gerekeni yapmalıyız.. 
bizler bu yaz başında abilerin öncülüğünde Camilerimizde açılan Kuran kursları için Elif-be tedarik etmeye çalıştık 7bin küsur vakfımıza ait elif-be yi çocuklara yani camilerimize ulaştıra bildik..
yazını okurken benimde aklıma hizmete yeni girdiğim yıllarda vuku bulan bi hadiseyi sizlere aktarayım 
"vatandaşın birisi bi işinin istediği gibi gitmesinin neticesinde arabalarından birisini din diyanetle uğraşan kimselere vermek istemiş, çevresindekilere bunu anlatmış. çevresinde kilerden birisi benim sevdiğim bi insana o kişiyi getirip bu abi ve yanındakiler insanlara dini imanı anlatıyorlar nevinden tanıştırmış.
Adam açık sözlü konuya doğrudan dalmış. Benim bi işim vardı istediğim gibi oldu arabamın birini size hediye etmek istiyorum lütfen kabul edin deyip kontağı uzatmış ruhsatıyla beraber.
Abi taviz vermeden kabul edemeyiz diyor. adam şaşırıyor, neticede bi araba, işin içinde.. Abi soruyor sen kimsin ne iş yaparsın kazancını nereden kazanıyorsun gibi sorulara muhatap oluyor bazılarına yuvarlak cevaplar verip kontağı ve ruhsatı bırakıp gidiyor.
Abi yanında bulunanlara diyor. Bu kimdir bi araştırın maişetini nereden tedarik eder. Helal ve harama riayet edermi islami yaşantısı varmı diye sorar.
Araştırırlar ve ertesi gün araba sahibine iade edilir. Kusura bakma biz kabul edemeyiz denilir.
Adam ne hale geldi veya ne düşündü bilemiyorum ama bildiğim ve beni düşündüren kısım şurası oldu:
Bizler bu dünyada yaptığımız işlerin neticesinde mahşer günü 'ın rahmetini ümit ediyoruz ya, Cemalini görüp güle oynaya Cennete gideceğimizi hayal falan ediyoruz ya, işte o gün Cenabı Hak (c.c.) bize sen benim için değil riya için yaptın veya iş yaptı desinler diye yaptın derse bizim yaptıklarımızı kabul etmez se ALLAH MUHAFAZA vay bize yazıklar bize..
büyük korkularımdan birisi bu konu..
dua eder dualarınızı beklerim inşallah
abbas 
|
|
|
|
|
|
[/url][/size] Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde Cenneti vaad etmeseydi eğer  'a bile etmezlerdi secde.. Mehmet Akif Ersoy [/b]
|
|
|
| 09 Ağustos 2010, 15:36:02 |
Konu Sayısı: 1
Durumum:
|
 |
« Yanıtla #7 : 09 Ağustos 2010, 15:36:02 » |
|
 kardeş ibretlik bir olay
|