Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı
http://www.nurunyolcusu.com/radyo.jpg

http://ahmedhusrevaltinbasak.files.wordpress.com/2010/05/husrevefendi.png

http://mollahusrev.files.wordpress.com/2010/04/tomasoglu.gif
Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı Reklam Alanı
Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin
Malumat İçin
Başvuru İçin
09 Eylül 2010, 12:53:19Son üye: oğuz
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Başımdan geçen bir olay bu  (Okunma Sayısı 98 defa)
09 Haziran 2010, 13:53:48
Üye Bilgileri

ملا خسرو

WebMaster
*

Konum Nerden:
Giriş Kayit tarihi 09 Mayıs 2008, 17:03:28
Toplam İleti Mesaj Sayısı: 2031
Konu Sayısı: 324
İnadına Saracağız !!!

İrtibat
Durumum:

« : 09 Haziran 2010, 13:53:48 »

Bu hatıramı bir kardeşimizin açış olduğu konuyu okurken hatırladığım için yazıyorum.
Mezkur konu:
http://nurunyolcusu.com/forum/ekmegi_paylasmak_ekmekten_daha_lezzetlidir_email-t6960.0.html;msg40875#msg40875

Benim hatıram ise şu:

Lisede okuyordum. Açıkcası zengin bir aileden geldiğimi söyleyemem. Gençlik heveslerini bilirsiniz hepiniz. Her şeyiniz olsun istersiniz. Telefon bilgisayar bisiklet vs.

Bisiklet ile bilgisayarım olmadı hiç geçen seneye kadar. Bisikletim hala yok, bu yüzden kullanmayı da bilmiyorum  Cheesy  Cheesy  Tongue

Ve okuluma gidiyordum bir gün.

Onu gördüm. Bir KOLU olmayan, tahminimce en fazla 32-33 yaşında, çöpten yemek toplayan o adamı.

Bir müddet seyrettim. Ekmek parçalarını alıyordu. yarım bırakılmış meyve sularını, poğaçaları...

Yanına gidecektim ki, önce bir cebi kontrol edeyim dedim  smile sonra bş çıkar kalakalırız diye !

baktım üç beş birseyler var hamdolsun (not: henüz hizmetle şereflenmemiştim)

gittim yanına, selam verdim. selamımı aldı.

Abi dedim, "yani nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum affedin, cahilliğime ve küçüklüğüme verin, lakin ben size bir miktar yardım etmek istiyorum."

niye dedi?

donakaldım. bu ne biçim soru!

ve dedi ki;

" razı olsun güzel kardeşim. İhtiyacım yok! Bu insanlar zaten çöpleri tertemiz yiyecekler ile dolduruyorlar. Hamdolsun, bizim rızkımızı bu kapıdan veriyor demek ki.
Sen git, bu yardımı camiye bağışla. Bizim kursağımızdan lokma geçeceğine, bir çocuğun kursağından Kur'an geçsin.

ve bir de bu yardımı bereketten habersizlere yap. göreceksin ki, fakirlerin hayal ettiklerini bu küçücük miktarı, elinin tersiyle itecek, kendisine hakaret olarak anlayacaktır."

'ım!

Düşünmeye başladım kendimce, bu adam bir bilge mi? fakir olan his yoksunu yüzsüz insanlar mı, yoksa elindeki üç kuruşa hamdeden bahtiyarlar mı?

başımdan geçen bu hikayeyi hiç unutmam. ve sürekli etrafımdakilerle paylaşırım.

Molla Husrev

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Başımdan geçen bir olay bu
« Posted on: 09 Eylül 2010, 12:53:19 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olrak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Başımdan geçen bir olay bu oyunları, Başımdan geçen bir olay bu programı, Başımdan geçen bir olay bu oyunu indir, Başımdan geçen bir olay bu program yükle, Başımdan geçen bir olay bu download, Başımdan geçen bir olay bu hikayeleri, Başımdan geçen bir olay bu resimleri, Başımdan geçen bir olay bu haber, Başımdan geçen bir olay bu yükle, Başımdan geçen bir olay bu videosu, Başımdan geçen bir olay bu msn eklentisi, şarkı sözleri
09 Haziran 2010, 20:08:19
Üye Bilgileri

بدرقه

*

Konum Nerden: ALEM-İ ERVAHDAN
Giriş Kayit tarihi 14 Şubat 2009, 22:22:39
Toplam İleti Mesaj Sayısı: 2624
Konu Sayısı: 178
ALLAH BES---GAYRISI HEVES

İrtibat

Durumum:

« Yanıtla #1 : 09 Haziran 2010, 20:08:19 »

ağla ağla

efendimiz rose ne gzl buyurmuş

Kanaat tükenmez bir hazinedir !

10 Haziran 2010, 16:49:30
Üye Bilgileri

عمر فاروق

Mütalaacı
*

Konum Nerden:
Giriş Kayit tarihi 04 Şubat 2010, 14:39:48
Toplam İleti Mesaj Sayısı: 450
Konu Sayısı: 61
Elhamdülillah düzeliyor!

İrtibat
Durumum:

« Yanıtla #2 : 10 Haziran 2010, 16:49:30 »

molla kardeş çok güzel ibretlik bir hadise, ders alarak halimize şükür ederiz inşAllah

11 Haziran 2010, 08:30:08
Üye Bilgileri

زهره نور

*

Konum Nerden:
Giriş Kayit tarihi 08 Ocak 2010, 13:47:17
Toplam İleti Mesaj Sayısı: 483
Konu Sayısı: 14
ALLAHA yar olana her şey yar olur her şey yarar...

İrtibat

Durumum:

« Yanıtla #3 : 11 Haziran 2010, 08:30:08 »

teşekkür

hizmet-i kuaniyyede bulunana
ya dünya ona küsmeli veya
o dünyaya küsmeli ta ihlas ile ciddiyyet ile
hizmet-i kuraniyyede bulunsun .....
[/font]
11 Haziran 2010, 09:03:06
Üye Bilgileri

طوبى

II. Üyelerarası Avatar Yarışması İkincisi
*

Konum Nerden: Yazın Isparta İnşallah....
Giriş Kayit tarihi 10 Şubat 2009, 11:14:55
Toplam İleti Mesaj Sayısı: 2259
Konu Sayısı: 200
İrtibat

Durumum:

« Yanıtla #4 : 11 Haziran 2010, 09:03:06 »

tamam gerçekten çok güzel bir  ibretlik hadise 

13 Haziran 2010, 11:42:37
Üye Bilgileri

divine571

*

Konum Nerden:
Giriş Kayit tarihi 27 Mayıs 2010, 22:55:25
Toplam İleti Mesaj Sayısı: 45
Konu Sayısı: 3
I'm muslim don't panic...

İrtibat
Durumum:

« Yanıtla #5 : 13 Haziran 2010, 11:42:37 »

şükür sebebi berekettir... kimin fakir olduğu aşikar... varlık içinde yetinmeyi ve  şükretmeyi bilmeyen nefislerimiz.. uzgun 

Asrın Cihadıyla Cihatlanmayan Cahiliye Ölümüyle Ölür... HADİSİ ŞERİF...

26 Temmuz 2010, 18:17:53
Üye Bilgileri

عباس

Mütalaacı
*

Konum Nerden: DENiZLi
Giriş Kayit tarihi 02 Aralık 2008, 22:04:28
Toplam İleti Mesaj Sayısı: 1097
Konu Sayısı: 110
İrtibat

Durumum:

« Yanıtla #6 : 26 Temmuz 2010, 18:17:53 »

molla kardeşim güzel bi hadise yaşamışsınız yani yapmak istediğiniz takdire şayan bi olay sizi canı gönülden kucaklar tebrik ederim alkış  çiçek
o adamın size söylediği esasen bize söylenmiş telakki edip gerekeni yapmalıyız..  inşAllah

bizler bu yaz başında abilerin öncülüğünde Camilerimizde açılan Kuran kursları için Elif-be tedarik etmeye çalıştık  7bin küsur vakfımıza ait elif-be yi çocuklara yani camilerimize ulaştıra bildik..

yazını okurken benimde aklıma hizmete yeni girdiğim yıllarda vuku bulan bi hadiseyi sizlere aktarayım  inşAllah

"vatandaşın birisi bi işinin istediği gibi gitmesinin neticesinde arabalarından birisini din diyanetle uğraşan kimselere vermek istemiş, çevresindekilere bunu anlatmış. çevresinde kilerden birisi benim sevdiğim bi insana o kişiyi getirip bu abi ve yanındakiler insanlara dini imanı anlatıyorlar nevinden tanıştırmış.

Adam açık sözlü konuya doğrudan dalmış. Benim bi işim vardı istediğim gibi oldu arabamın birini size hediye etmek istiyorum lütfen kabul edin deyip kontağı uzatmış ruhsatıyla beraber.

Abi taviz vermeden kabul edemeyiz diyor. adam şaşırıyor, neticede bi araba, işin içinde..
Abi soruyor sen kimsin ne iş yaparsın kazancını nereden kazanıyorsun gibi sorulara muhatap oluyor bazılarına yuvarlak cevaplar verip kontağı ve ruhsatı bırakıp gidiyor.

Abi yanında bulunanlara diyor. Bu kimdir bi araştırın maişetini nereden tedarik eder. Helal ve harama riayet edermi islami yaşantısı varmı diye sorar.

Araştırırlar ve ertesi gün araba sahibine iade edilir. Kusura bakma biz kabul edemeyiz denilir.

Adam ne hale geldi veya ne düşündü bilemiyorum ama bildiğim ve beni düşündüren kısım şurası oldu:

Bizler bu dünyada yaptığımız işlerin neticesinde mahşer günü 'ın rahmetini ümit ediyoruz ya, Cemalini görüp güle oynaya Cennete gideceğimizi hayal falan ediyoruz ya, işte o gün Cenabı Hak (c.c.) bize sen benim için değil riya için yaptın veya iş yaptı desinler diye yaptın derse bizim yaptıklarımızı kabul etmez se ALLAH MUHAFAZA vay bize yazıklar bize..

büyük korkularımdan birisi bu konu..

dua eder dualarınızı beklerim inşallah

abbas
 gul boynu bukuk gul

[/url][/size]

Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy
[/b]
09 Ağustos 2010, 15:36:02