Gönderen Konu: 2010 yaşına girerken Hz. İsa ağlamasın  (Okunma sayısı 557 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı عباس

• GönülDostları
  • *
2010 yaşına girerken Hz. İsa ağlamasın
« : 27 Aralık 2009, 16:11:37 »

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Es- Selamünaleyküm

Güzel insanlar; biliyorsunuz ki hicri yılbaşını geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız bir şekilde sanki hiçbir şey yokmuş gibicesine sesssizce kutladık. Allah biliyor ya belki de birçok kimsenin haberi bile yoktu.

Malumunuzdur ki önümüzdeki günlerde miladi takvime göre yılbaşı olacak. Sizler biliyorsunuzdur gerçi ama ben yinede hatırlatma olması amacıyla yeniden yazayım inşallah.

Hicri yılbaşı; Peygamberimizin (a.s) hicret olayını esas alarak hazırlanmıştır. Zamanında müşriklerin müslümanlara yaptıkları işkence ve kötülüklerin ulaşılabilecek son safhaya ulaşması ve müslümanlara yaşama hakkının tanınmaması üzerine Cenab-ı Hakkın müsadesiyle gerçekleşen ve müslümanların rahata ve huzura kavuşmalarına vesile olan bu hicret olayı o kadar çok önemli bir hadiseydi ki insanlar o zamanı hiç unutmadan hep hatırlamışlar gelişen ve yaşanan olayları anarken hicretin 5. yılı, 7.yılı gibi isimler vermişler, nihayetinde bu hicret olayı bi dönüm başı olarak kabul edilip insanların yaşantısında ki doğal yerini almış.

Miladi takvim ise Hz. İsa’nın doğum gününü esas alarak hazırlanmıştır. Cahiliye döneminde ki gibi çok kötü yaşam şartlarının olduğu ortamda insanlığın kurtarıcısı olarak beklenen, Hz. İsa aleyhisselamın doğumuda insanlığın üzerine adeta karanlığın üzerine doğan güneş  gibi olmuş insanların bir kısmı onun yüce bir peygamber olduğunu anlayıp ona iman etmişler. Bir kısmıda cahiliye döneminde olduğu gibi inkar etmişlerdir.

Hz. İsa aleyhisselam kendisine inanan 12 kişi ile (sonradan bunlar 12 Havari diye anılacaklardır) mücadelesine devam ederken Kur’an-ı Kerim’in ifadesine göre; O vakit ki, Allah Teâlâ buyurdu: «Ya İsâ! Muhakkak seni vefat ettirecek olan Ben'im ve seni Bana yükselteceğim ve seni küfredenlerden tertemiz kılacağım ve sana tâbi olanları kıyamete kadar seni inkâr edenlerin fevkinde bulunduracağım. Sonra dönüşünüz Bana olacaktır. İşte o zaman, kendisinde ihtilâf etmiş olduğunuz şeyler hakkında Ben hükmedeceğim.» (Al-i İmran Suresi 55. Ayet)

Ve "Allah elçisi Meryem oğlu İsa'yı öldürdük" demeleri yüzünden (onları lânetledik). Halbuki onu ne öldürdüler, ne de astılar; fakat (öldürdükleri) onlara İsa gibi gösterildi. Onun hakkında ihtilâfa düşenler bundan dolayı tam bir kararsızlık içindedirler; bu hususta zanna uymak dışında hiçbir (sağlam) bilgileri yoktur ve kesin olarak onu öldürmediler. (Nisa Suresi 157. Ayet)

Bilâkis Allah onu (İsa'yı) kendi nezdine kaldırmıştır. Allah izzet ve hikmet sahibidir. (Nisa Suresi 158. Ayet )

Hz. İsa aleyhisselamı öldürmeye çalışmışlar ancak kendisini Cenab-ı Allah’ın müsadesiyle kendi nezdine kaldırmış ve kıyametten evvel tekrar yeryüzüne gelerek  islamı yaşayıp, yayacağı anlatılıyor.

Hz. İsa aleyhisselamın ahir zamanda  yeryüzüne geleceğini ve Şam’a ineceğinden bahs olunur. Hristiyanlarda bu konuda Hz. İsa aleyhisselamın yeryüzüne gelişinde çam’a ineceğinden bahsedip bu sebeble her yılbaşında çam ağaçlarını keserek evlerinde ve iş yerlerinde süslerler, hatta Hz. İsa aleyhisselamın kendi çamlarına insin beklentisinden dolayı; çam ağaçlarına lambalar takarak aydınlatırlar.

Miladi yılbaşını bizler Hz. İsa aleyhisselamın doğum günü için kutluyorsak durup bi düşünelim.   Hz. İsa aleyhisselam kavmine Kur’an’ın ifadesine göre “Hani Meryem oğlu İsa da: "Ey İsrailoğulları, gerçekten ben, sizin için Allah'tan gönderilmiş bir elçiyim. Benden önceki Tevrat'ı doğrulayıcı ve benden sonra ismi "Ahmed" olan bir elçinin de müjdeleyicisiyim" demişti. Fakat o, onlara apaçık belgelerle gelince: "Bu, açıkça bir büyüdür" dediler. (Saff Suresi 6. Ayet )” 

Bizler Hz. İsa aleyhisselamı seviyor ve değer veriyoruzki onun doğum gününe bu kadar önem veriyoruz? onun işaret ettiği alemlerin Efendisine aleyhisselatü vesselama ne kadar değer veriyoruz?
Bizler Hz. İsa aleyhisselamın doğum gününü nasıl kutlamalıyız? sorusuna, ilahi kelimetullahı yani Kur’an-ı o gece çok okumalıyız, o geceyi yazı ile namazla, tövbe ile ve dualarla kutlamalıyız derim.  Çünkü Hz. İsa aleyhisselamı insanlara gönderen Allah celle celalühü onu hak din üzerine gönderdi, malesef ki insanlar heva ve heveslerine uyarak incili kendilerine göre yorumlayıp çok bariz bi şekilde tahrip etmişlerdi. Oluşturulan bi komisyon incillerin sayısını ancak  4’e kadar düşürebildi.

Malesef ki bizler toplum olarak bu gece için çılgınlar gibi eğlenmek üzere yine çılgıncasına alış verişler yapılıp kişilerin israfa sürüklendiği görülmektir. İnsanlar sistemli bi şekilde kumar belasına sevk edilip, fuhuş ve alkole adeta davetiye cıkarılmaktadır. Emniyet güçlerimizde sabaha kadar teyakkuzda olup, kendinden geçinceye kadar ve patlayıncaya kadar içen sarhoşlara bi bakıcı edasıyla hizmet  etmekteler.

Sonra da avrupadan imrenerek yaptığımız bi uygulama 1 ocak günü resmi tatil Neden? Neden olacak yaw, bu millet sabahlara kadar çılgınlar gibi eğlendi, her türlü eğlence ortamına aktılar, kör kütük sarhoş oldular. Piyango biletiyle ümitlendiler, çıkmayınca hüzünlendiler. Kimi sevincinden kimi kahrından içti. Sabahlalara kadar eğlenen bu insanlar nasıl ertesi gün çalışacak? Doğal olarak kimisi öğleye kadar, kimiside akşama kadar yatacak. Halk arasında bi laf vardır; “nasıl başlarsa öyle gider” diye. Bizler yıllar yılı hep izindeyiz,  hep yatıp uyuyoruz hiç çalıştığımız yok.

İyi ki şimdilerde Hz. İsa aleyhisselam bu yaşananları dünya gözüyle görmüyor görse idi zannımca hüngür hüngür ağlardı. Belki de maide suresinde geçen; Andolsun ki, «Şüphesiz Allah, o Meryem'in oğlu Mesih'tir» diyenler kâfir olmuşlardır. Halbuki Mesih demiştir ki: "Ey İsrailoğulları! Benim Rabbim ve sizin Rabbiniz olan Allah Teâlâ'ya ibadet ediniz. Şüphe yok ki, her kim Allah Teâlâ'ya şerik koşarsa muhakkak Allah Teâlâ ona cenneti haram kılmış olur ve onun varacağı yer ateştir ve zalimler için yardımcılardan kimse yoktur." (Maide Suresi 72. Ayet)
diye tekrar ederek ben size Allah’ın dinini getirdim. Hakk’ı, doğruluğu tavsiye ettim. Sizler ne yapıyorsunuz, deyip üzülecekti.

Bizler müslümanlar olarak kendi dinimize ait yılbaşından haberimiz yok bi hale getirilmişiz. Hristiyanlara ait bi yılbaşını kutlar hale getirilmişiz. Bunun yegane sebebi ise insanımız ile Kur’an-ı Kerimi birbirinden ayırmışlar, uzaklaştırmışlar. Bu Osmanlı milleti öyle şanlı bir millet ki elinde Kur’an-ı Kerimini hep okumuş hem anlamış. Anladığını yaşamış ve İlahi Kelimetullah’ı cümle insanlığa ulaştırmayı  kendine dava edinip dünyaya uzun bi müddet hükmetmiştir.

Eşref Edip Üstadımız Bediüzzaman Said Nursi’den şöyle rivayet eder: İstanbul seyahatinden muztarip olup olmadığını sordum:
"Bana ıztırap veren," dedi. "Yalnız İslâmın mâruz kaldığı tehlikelerdir. Eskiden tehlikeler hariçten gelirdi; onun için mukavemet kolaydı. Şimdi tehlike içeriden geliyor. Kurt, gövdenin içine girdi. Şimdi, mukavemet güçleşti. Korkarım ki, cemiyetin bünyesi buna dayanamaz. Çünkü düşmanı sezmez. Can damarını koparan, kanını içen en büyük hasmını dost zanneder. Cemiyetin basiret gözü böyle körleşirse, iman kalesi tehlikededir. İşte benim ıztırabım, yegâne ıztırabım budur. Yoksa şahsımın mâruz kaldığı zahmet ve meşakkatleri düşünmeye bile vaktim yoktur. Keşke bunun bin misli meşakkate mâruz kalsam da iman kalesinin istikbali selâmette olsa!" Tarihçe-i Hayat - Isparta Hayatı

Üstadımız hastalığımıza teşhisi koyup reçeteyi vermiş ama bizler hala gafilliğimizden uyanıpda uygulayamamışız.

Gelelim bize; ecdadımız elinde ki İlahi Kelimetullah’ı cümle insanlığa ulaştırmayı  kendine dava edinip,  at sırtında ömrünü tüketmiş, at üstünde yaşayıp ölmüşler. Bizler ellerimizde televizyon kumandası  kanallar arasında gezerken, dizi peşinde koşarken veya maçlarda ömrümüzü heba ediyoruz.

Ey kimliğinde müslüman yazıpda müslümanlık dan bi haber, bizi din geri bıraktı diyen biçareler;  ecdadımızın bize hedef koyduğu ölçülere ulaşmak ve insan gibi yaşamak istiyorsan kalk ve kendine gel!

Kimsin? Nereden gelip, nereye gidiyorsun? Necisin? Vazifen ne? Sorularına cevap ver.

Aradığını bulacağın adres sana bırakılan 2 emanette, o emanetlere sımsıkı sarılırsan onlara gerektiği gibi saygı gösterirsen; sen dünyaya değil, dünya sana hizmetçi olacakdır. Bunları göz önüne al ve kime hizmet ettiğini iyi düşün, avrupa dediğin bizim hiç bir özel günümüzü ve bayramımızı kutlamazken bizler onların bütün kötülüklerini benimsemişiz.

Şair ne güzel ifade etmiş;
Bize bir nazar oldu
Cuma’mız Pazar oldu
Bize ne oldu ise
Hep azar azar oldu

Allah’ım (c.c) yarattıkların adedince, razı olduğu kullarının nefesleri adedince ve kainatta ki zerreler adedince Efendimiz’e (a.s) ve ehli beytine salatu selâm olsun. Amin

Ey acı ve sıkıntıları kaldıran, Ey gam ve kederlerden kurtaran, Ey günahları bağışlayan, Ey bütün varlıkları yaratan, Ey yavruları şefkatle besleyen, Ey her sözünü her ahdini mutlaka yerine getiren, Ey en gizli sırları ve en küçük arzuları bilen Rabbim! Sen her türlü noksan ve kusurdan münezzehsin Senden başka ilah yok. Sen affetmeyi seversin, bizim hata ve  günahlarımızı affediver. Bizim dünyevi ve uhrevi sıkıntılarımızı kaldır, bizlere hem dünyada, hemde ahirette mutluluk ver. Bizlerden razı ol. Bizleri Cemalullahını daima görenlerden eyle.Amin

Rabbimiz ! İlmimizi ve anlayışımızı artır. Bizi salih kimselerden eyle. Ya ilahena hatalarımızı cahilliklerimizi ve bizden daha iyi bildiğin bütün kusurlarımızı af ve mağfiret eyleyiver. Amin

Rabbim dilimizden duayı, kalbimizden sevgini, yaşantımızdan güzelliğini eksik etme.  :aminn:
Allah’ım senden ilim, hidayet, takva, iffet, sevdiğin şeyleri sevmek ve zenginlik istiyorum.  :aminn:
Allahım! Furkan-ı Hakîmin kendisine indirildiği zâta ve bütün âl ve ashâbına salatu selâm et.  :aminn:
Hepimize mutlu ve neşeli günler dilerken; yüzümüz güleç, kalbimiz sevgi dolu olsun.  :aminn:

Abbas

::gul1::::xgul::
Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy

Çevrimdışı طلبه لگه - طالب

• *
  • يَا مُكَوِّنُ يَاشَافىِ يَاطََبِيبُ يَام
Ynt: 2010 yaşına girerken Hz. İsa ağlamasın
« Yanıtla #1 : 03 Ocak 2010, 12:44:13 »
"Bana ıztırap veren," dedi. "Yalnız İslâmın mâruz kaldığı tehlikelerdir. Eskiden tehlikeler hariçten gelirdi; onun için mukavemet kolaydı. Şimdi tehlike içeriden geliyor. Kurt, gövdenin içine girdi. Şimdi, mukavemet güçleşti. Korkarım ki, cemiyetin bünyesi buna dayanamaz. Çünkü düşmanı sezmez. Can damarını koparan, kanını içen en büyük hasmını dost zanneder. Cemiyetin basiret gözü böyle körleşirse, iman kalesi tehlikededir. İşte benim ıztırabım, yegâne ıztırabım budur. Yoksa şahsımın mâruz kaldığı zahmet ve meşakkatleri düşünmeye bile vaktim yoktur. Keşke bunun bin misli meşakkate mâruz kalsam da iman kalesinin istikbali selâmette olsa!" Tarihçe-i Hayat - Isparta Hayatı

Bize bir nazar oldu
Cuma’mız Pazar oldu
Bize ne oldu ise
Hep azar azar oldu

tehlikeler karşısında uyanık olmayı doğru yola yönelmeyi yüce rabbim ihsan etsin.hristiyan adetlerinden uzak durup islami hakikatler üzerine yaşamayı ve iman ile şehadet ile can vermeyi nasib etsin rabbim cümlemize inşallah
 ::razi:: :gul3:

:bsm:
1. Andolsun kuşluk vaktine  وَالضُّحَىٰ
2. Ve sükuna erdiğinde geceye ki,  وَاللَّيْلِ إِذَا سَجَىٰ
3. Rabbin seni bırakmadı ve sana darılmadı. * مَا وَدَّعَكَ رَبُّكَ وَمَا قَلَىٰ
4. Gerçekten senin için ahiret dünyadan daha hayırlıdır. وَلَلْآخِرَةُ خَيْرٌ لَكَ مِنَ الْأُولَىٰ
5. Pek yakında Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın. وَلَسَوْفَ يُعْطِيكَ رَبُّكَ فَتَرْضَىٰ

Çevrimdışı استانبول

• *
« Yanıtla #2 : 09 Ocak 2010, 17:58:08 »
 ::razi:: yeni okumak nasip oldu  ::alkis::

Çevrimdışı عباس

• GönülDostları
  • *
« Yanıtla #3 : 04 Nisan 2010, 17:22:16 »
cümlemizden  :inşAllah:  :aminn:

::gul1:: ::xgul::

Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy

Çevrimdışı MSB

• *
  • ماهموت سامي بيستيل
    • www.kutupekseni.com
« Yanıtla #4 : 19 Nisan 2010, 12:38:07 »
 :ALLAH: razı olsun 
Yapayalniz gecelerde, anlamaz ki beni kimse
Olacak sensin tek care , dertlerime GUL AHMEDIM

GUL AHMEDIM , GUL AHMEDIM, can da canan MUHAMMED'IM
Kurban olsun canim tenim gozlerine GUL AHMEDIM

İşte şuramda ki yara ah ne yapsam ne yapsam
Senden başka yok ki saran kollarına Gül Ahmedim

GUL AHMEDIM , GUL AHMEDIM, can da canan MUHAMMED'IM
Kurban olsun canim tenim gozlerine GUL AHMEDIM

Geldim huzuruna senin işte sağında EbuBekrin
Eridi bitti ömerin yollarına Gül Ahmedim 
///////////bir grup yolcu\\\\\\\\\\

Çevrimdışı طوبى

• II. Üyelerarası Avatar Yarışması İkincisi
  • *
« Yanıtla #5 : 19 Nisan 2010, 13:17:49 »
 ::razi::  :cicek13:

Bize bir nazar oldu
Cuma’mız Pazar oldu
Bize ne oldu ise
Hep azar azar oldu

tehlikeler karşısında uyanık olmayı doğru yola yönelmeyi yüce rabbim ihsan etsin.hristiyan adetlerinden uzak durup islami hakikatler üzerine yaşamayı ve iman ile şehadet ile can vermeyi nasib etsin rabbim cümlemize inşallah
 ::razi:: :gul3:

:inşAllah: :cicek13:

Çevrimdışı عباس

• GönülDostları
  • *
« Yanıtla #6 : 02 Mayıs 2010, 11:39:09 »
cümlemizden  kardeşler  :inşAllah:  :aminn:

::gul1::  ::xgul::