Gönderen Konu: Ağzıma layık nefis çay nasıl demlenir?  (Okunma sayısı 624 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı عباس

• Mütalaacı
  • *
Ağzıma layık nefis çay nasıl demlenir?
« : 08 Eylül 2010, 19:04:07 »

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

şimdi kardeşler ben çook çay seven birisi olduğum için çayıda ince eler sık dokurum her çayı içmem beğenmezsem hatırolmasın içivereyim demem.

iyi bi çay demlemek için evvela çay demlediğiniz su çok önemlidir. Klorsuz kokusuz mümkünse dağ suyu ile bulamassanız arıtılmış su veya satın alacağınız su kullanınız, çeşme suyu genelde klorlu ve kireçli olduğundan tavsiye etmiyorum.

sonra önemli bi faktör ise çaydanlıktır. çay poşetlerinin üzerinde hep ağız birliği etmişcesine porselen demlikden bahsederler bizim evde yıllardır hala bi porselen demlik yok ama yıllardır güzel çayyyylarr demlenilir demekki çay demlemek için porselen çaydanlığa ihtiyaç yok ihtiyacımız olan tekşey aliminyum çaydanlık yanılıp yenilipde çelik çaydanlıkda çay demlemeyin aliminyum çaydanlıkta ki gibi olmuyo.. sebebi ise aliminyum çaydanlık suyun kirecini alıyo, çelik çaydanlık almıyor ::cay::

çaydanlığın üstünde su yok sadece altta var.. alttaki su kaynayınca ocakdan/ ateşden kenara alıyorum kaynaması ve suyun kireci otursun diye 3-5 dk  dinlendiriyorum.. dinlenince üstteki çaydanlığa suyu döküyorum çay demleyeceğim kadarını,

üstteki demliğin içine suyu döktükten sonra üzerine çayı döküyorum. Alttaki çaydanlığın suyu azaldı ise su ilave edip yeniden kaynamaya bırakıyorum. O kaynayıncaya kadar çay demleniyor   ::cay::

çay demlerken ateşin alevi mümkün olduğunca kısık ve az olmalıdır. Bilirsiniz ki odun ateşinde demlenen çaylar güzel olur ya işte öyle.. kahve de kısık ateşde lezzetli olur suyu soğuk olmalı :laugh:  :D  ::cay::

genelde bizler toplum olarak çaydanlığın içine çayı gatar üstüne sıcak suyu dökeriz ya işte bu yanlış suyun üzerine çayı dökünüz  ::cay::

çayın demini çok koymayın... az gatın çok demle güzel çay olmaz.. demleyince çayı 10-15 dakika demlenmesine müsade edin dem çökmeden hemen içmeyin..  ::cay::

çayın altında ki suyu sürekli kaynatmayın ve kaynar vaziyette bırakmayın. çayınızı tüketeceğiniz kadar demleyin yani sabah demleyipde akşama kadar aynı çayı içmeyin...  ::cay::

bu kadar konuştum tarif ettim hadi gari demle bi çayda içelim..   ::cay::

unutmadan kullandığınız çayın boyasız olduğundan emin olunuz nur çay güzeldir çaykur'un çaylarıda var altarnatif olarak

::cay::  ::cay::  ::cay::  ::cay::  ::cay::  ::cay::  ::cay::

::gul1:: ::xgul::

Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy

Çevrimdışı عباس

• Mütalaacı
  • *
Ynt: Ağzıma layık nefis çay nasıl demlenir?
« Yanıtla #1 : 15 Eylül 2010, 20:15:21 »
kardeşlerim yazıya ek ilaveler yaptım  :inşAllah: daha fazla istifade edebilirsiniz. :cicek5:

::gul1::  ::xgul::

Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy

Çevrimdışı جودت

• *
Ynt: Ağzıma layık nefis çay nasıl demlenir?
« Yanıtla #2 : 16 Eylül 2010, 14:00:11 »
 :rıza: kardeş
"Nimetleriyle sizi gıdalandırdığı için ALLAH'ı sevin.Beni de ALLAH'a olan sevginiz sebebiyle sevin.Ehl-i Beytimi de,benim onlara olan sevgim sebebiyle sevin.(HADİS-İ ŞERİF)

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Seo4Smf Tagleri:

GoogleTagged - Etiketler