Gönderen Konu: 40'lı yaşlarda evlenme imkanı bulamamış bir kızım  (Okunma sayısı 304 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı كنج مسلمان

• WebMaster
  • *
  • Site emanetçisi
    • www.nurunyolcusu.com

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

40’LI YAŞLARDA EVLENME İMKANI BULAMAMIŞ BİR KIZIM
Merhaba,
Size yazsam mı yazmasam kararsız bir şekilde başladım yine de yazmaya. Öncelikle belirtmek isterim ki halimden şikayet anlamında yazmıyorum bu maili. Evet, sıkıntılarım var ama o sıkıntıları vereni ve giderebilecek olanı ve de bütün bunların karşılığını kat be kat mutlulukla tebdil edebilecek olanı tanıyorum elhamdülillah. Biraz da şundan yazıyorum ben böyle bir sıkıntı içindeyim ama benim gibi başkaları da var şüphesiz ve bu konu da işlenirse köşenizde belki konuya duyarlılık gösteren birileri çıkar da birilerinin mutluluğuna sebep oldukları gibi kendileri de Allah'ın rızasını kazananlardan olurlar.
Rasulullah sallallahü aleyhi ve sellem buyurdu;
Allah azze ve celle, kıyamet gününde buyurur ki: - Ey ademoğlu, hasta oldum, beni sormadın.
Kul: - Ya Rabbi, sen âlemlerin Rabbiyken ben seni nasıl sormaya geleyim?
Allah buyurur ki: - Hatırlamıyor musun, falan kulum hasta olmuştu, onu sormaya gitmemiştin? Bilmiyor musun, onu sormaya gitseydin, beni onun yanında bulurdun? Ey ademoğlu, beni yedirip doyurmanı istedim, beni doyurmadın.
Kul: - Ya Rabbi, sen âlemlerin Rabbiyken ben seni nasıl doyurayım?
Allah buyurur ki: - Bilmiyor musun, falan kulum senden kendisine yemek vermeni istedi, ona yiyecek vermedin? Bilmiyor musun, ona yemek yedirmiş olsaydın, harcadığını benim yanımda bulurdun? Ey ademoğlu, senden su istedim, bana su vermedin.
Kul: - Ya Rabbi, sen âlemlerin Rabbiyken ben sana nasıl su vereyim?
Allah buyurur ki: - Falan kulum, senden su istedi, ona su vermedin. Şayet ona su verseydin, yaptığın iyiliği benim yanımda bulurdun? (Müslim. Birr, hadis: 43).

Böyle uzun bir girişten sonra konuya geleyim. Ben kırklı yaşlara gelmiş fakat evlenme imkânı bulamamış bir kızım. Biz erkeklerle aynı ortamlarda bulunmaktan, onlarla fazla konuşmaktan uzak durduk.  Çevremizle de bu konuyu konuşmaya çekindik. Biz diyorum çünkü biliyorum benim gibi çok kız var ülkemizde. Benim düşünceme göre bu, bizi bilen çevremizin, uygun kişileri tavsiye etmeleriyle olabilecek bir şeydi. Ama çevremiz de bu konulara karışmaktan adeta kaçar oldular.

Bizim sadece Rabbimizin bildiği ne sıkıntılarımız oluyor ama evli arkadaşlarımız eşleriyle ya da çocuklarıyla ilgili en basit meselelerde bile öyle sızlanıyorlar öyle sızlanıyorlar ki.. Bir de üstüne diyorlar "Vallahi en rahat sensin!" Sadece gülümsüyorum. Ama içimden de kendisine ziyafet sunulmuş, karnını fazlaca doyurmuş ve bunun sonucu midesinde sıkıntı hisseden birinin açlıktan karnına taş bağlamış birine "Sen ne rahatsın!" demesi gibi hissediyorum. :)
Her ne ise.. Her şey Allah’tan. O "kulum" desin de inşaallah.
Selamlarımla... Hayırlı çalışmalar

Bekar 

Sevgili Bekar,
Biz insanoğlu öyle nankör varlıklarız ki; varlığa da şikayet ederiz yokluğa da. Özellikle günümüzde evlilikler ateşten gömlek oldu. Giysen bir türlü, çıkarsan bir türlü…
Büyük şehirlerimizde o kadar çok dul ve evlenme yaşı geçmiş o kadar çok bekar bay ve bayan var ki, şaşırmamak ve üzülmemek mümkün değil. Eskiden evlilikler bir kez yapılır ve genelde ölünceye kadar devam ederdi. Şimdi ise araba değiştirirken gösterilen hassasiyet ve detaycılık evlilik müessesesi oluşturulurken gösterilmemekte, sonrasında da maalesef bir yığın boşanma bir yığın parçalanmış aile ve bunların bedelini ödeyen binlerce çocuk.
Peki ne yapmalıyız? Her şeyden öte evlilik yapmış olmak için evlilik yapmamalıyız. Önce kendimizi sonrasında evleneceğimiz kişiyi iyi ve kötü günde denemeliyiz.
Denemek zor derseniz benim kullandığım iki basit metot var; öfkelendirmek veya gereğinden fazla gevşetmek. Her iki türlü de insanlar gerçek yüzünü çabucacık açığa çıkarmakta ve gerçeği görebilmekteyiz.
Galiba esas sorun bizler gerçekleri görmek, bilmek, yaşamak istememekteyiz. Sonuçta da avcıdan kaçıp kafasını kuma sokan deve kuşu acı sonundan nasıl kaçabiliyorsa gerçeklerden kaçan çiftler de o kadar kaçabilmekte.

Orhan ÇINAR / Haber 7
Konuyu Paylaş:
  digg  facebook  twitter  google  google

Çevrimdışı عمر فاروق

• Mütalaacı
  • *
  • Elhamdülillah düzeliyor!
Ynt: 40'lı yaşlarda evlenme imkanı bulamamış bir kızım
« Yanıtla #1 : 11 Haziran 2011, 11:27:19 »
 :rıza: kardeş, gerçekten de güzel bir yazıymış.

Aslında bu mevzu hakkında çok şeyler yazılabilir, lakin bazı esbabdan dolayı yazmadım.
Daha tecrübeliler yazar inşaAllah :)
Mübarek kabemizin içi (Video)
En fedakar ANNELER (Video)

Hz. Lokman’a Bu edebi kimden öğrendin? diye sorduklarında şöyle cevap vermişdir.

“Bu edebi edepsizlerden öğrendim, Onlarda beğenilmeyen her ne gördümse onu yapmaktan kaçındım”

Çevrimdışı عباس

• Mütalaacı
  • *
« Yanıtla #2 : 11 Haziran 2011, 18:26:21 »
evet bu yazıda can alıcı nokta şurası:

bizi bilen çevremizin, uygun kişileri tavsiye etmeleriyle olabilecek bir şeydi. Ama çevremiz de bu konulara karışmaktan adeta kaçar oldular.

yazıyı yazan kişi güzel tesbitte bulunmuş:)

Bizim sadece Rabbimizin bildiği ne sıkıntılarımız oluyor ama evli arkadaşlarımız eşleriyle ya da çocuklarıyla ilgili en basit meselelerde bile öyle sızlanıyorlar öyle sızlanıyorlar ki.. Bir de üstüne diyorlar "Vallahi en rahat sensin!" Sadece gülümsüyorum.

Ama içimden de kendisine ziyafet sunulmuş, karnını fazlaca doyurmuş ve bunun sonucu midesinde sıkıntı hisseden birinin açlıktan karnına taş bağlamış birine "Sen ne rahatsın!" demesi gibi hissediyorum.
:)

adamın birine arkadaşları her fırsatta evlenme diyorlarmış gün gelmiş yaşı epey ilerledikten sonra o kişi evlenmiş ertesi günü sormuşlar evlilik nasıl diye:yeni damat orada bulunan arkadaşlarına sinirlenmiş: ulan siz hergün cennete giriyormuşsunuz, böle arkadaşlıkmı olur demiş

nihayetinde hastanede bi yaşlı teyze bana dedi ki:
oğlum; erkeğin evlenmediği koç olur, kızın evlenmediği cılk olur dedi

bu konuda çok şeyler yazılabilir ama.. ? bit meselesi işte uzadıkça uzar ama siz yine de çevrenizde ki cennete girmek isteyenlere yardımcı olunuz

bu konuda bana da dua ediniz hayırlısını versin Allah

Aldanma insanların samimiyetine
Menfaatleri uğruna gelirler vecde
Cenneti vaad etmeseydi eğer
Allah'a bile etmezlerdi secde..
Mehmet Akif Ersoy

Çevrimdışı عمر فاروق

• Mütalaacı
  • *
  • Elhamdülillah düzeliyor!
« Yanıtla #3 : 11 Haziran 2011, 21:06:54 »
Rabbim hayırlısıyla versin abbas kardeşim.
Ayrıca, mevzu ne kadar merak-ı avermiş. Zira, şuan mevzuyu 2 üye 18 adette ziyaretci okuyormuş :)
Mübarek kabemizin içi (Video)
En fedakar ANNELER (Video)

Hz. Lokman’a Bu edebi kimden öğrendin? diye sorduklarında şöyle cevap vermişdir.

“Bu edebi edepsizlerden öğrendim, Onlarda beğenilmeyen her ne gördümse onu yapmaktan kaçındım”

Çevrimdışı عباس

• Mütalaacı
  • *
« Yanıtla #4 : 25 Haziran 2011, 10:40:39 »
hacı yazıda diyo ya bekar evlenmek isteyen çok diye işte benim gibi   onlarda bakıyorlardır hayırlı biri vamı diye? :)

Mehmet Akif Ersoy

Çevrimdışı عباس

• Mütalaacı
  • *
« Yanıtla #5 : 15 Temmuz 2011, 01:33:57 »
bugün iyice anladım ki bu kızlarda iman eksikliği çok fazla çoook risalelerde okurlar yazarlar Allah vardır birdir samedtir rızkı verendir derler iş fiiliyata gelince kızlar geri vitese takıp giderler imanları istop eder çalışmaz kafaları basmaz

sonra böle mektup yazarlar evde kaldım diye ağlarlar eeeeee akılsız başın cezasını hep ayaklar çekecek değilya bide siz çekin :)

Mehmet Akif Ersoy

NurunYolcusu.com İrfan Medya Projelerini Destekler

Seo4Smf Tagleri: 40lı yaşlarda evlenme imkanı bulamamış kızım 

GoogleTagged - Etiketler