Selamun ALeyküm arkadaşlar

İkinci dersimizi ekliyelim inşaAllah =)
Bu şekilde ufaktan ufaktan gidersek. İngilizce ögreneceginizden hiç şüpheniz kalmasın inşaAllah.
Bu dersler bittikten sonra belki Almanca ders notlarımıda gözden geçirir o konudada dersler hazırlarım.
Fakat biride bize Arapça öğretse çok iyi olucak : (( Bekliyoruz inşaAllah

Bismillahirrahmanirrahimİlk derste 'to be' yani 'am,is,are' filini incelemiştik..Şimdi ise, ingilizcede birşeye sahip oldugumuzu nasıl belirtebiliriz bunun yöntemlerinden birtanesini görecegiz. Misal ; Benim arabam,benim evim,senin arkadaşın vs.vs.Önce Şunları hafızamıza alalım : )My >>> Benim
Your >>> Senin
His >>> Onun - erkeklerde
Her >>>> Onun - Bayanlarda
Its >>>> Onun – hayvanlar ve cansız varlıklarda
Our >>> Bizim
Your >>> Sizin
Their >>> Onların
-----------------------
Türkçe - İngilizce Bu derste ezberlenmesi gerekenlerBook : Kitap
Red : Kırmızı
Pencil : Kalem
Good : İyi - Güzel
Father : Baba
Doctor : Doktor
Name : İsim - ad
Brother : Erkek kardeş
Tall : Uzun
Car : Araba
Blue : Mavi
--------------------------
Şimdi ise yukardaki kullanım şeklni ve kelimeleri örneklerle görelim.My book is red. >>>(Benim kitabım kırmızıdır)
Your pencil is good. >>>(Senin kalemin güzeldir)
His father is doctor. >>>(Onun babası doktordur)
Its name is maviş >>>(Onun adı maviştir)
Your brother is tall. >>>(Sizin Kardeşiniz uzundur)
Their car is blue. >>>(Onların arabası mavidir)
Not : Arkadaşlar , özellikle he ve she'nin kullanımını iyi kavramalıyız.Erkek se 'o' derken 'he' kullanıyoruz. Bayansa şayet 'o' derken 'she' kullanıyoruz. Tıpkı "his ve her" de oldugu gibi..Mesela : "O ayşedir." cümlesini ingilizceye çevirelim >> She is Ayşe >> 'she'yi kullandık çünkü Ayşe bayan ismidir.
"O Hakandır" cümlesini ise >>> He is Hakan >> olarak çeviriyoruz. Çünkü Hakan erkek ismidir.Bu derste ezebrlenmesi gereken kelimeleri ezberlemeyi unutmayın inşaAllah : )
Muhabbetle