Selamun ALeyküm
Allah lutfetti bundan 4,5 sene önce filan ingilizce öğrendim, bilginin herzaman paylaşılması gerektigini düşünüyorum,özellikle müslümanlar arasında ; ) , dolayısıyla elimden geldigince ingilizce derslerini yayınlamaya çalışacagım hem sizler birşeyler ögrenirsiniz hemde 3,4 yıl aradan sonra bende biraz pratik yapmış olur ve unuttuklarımı hatırlarım inşaAllah, zira çok fazla unuttum : s

Aklınıza takılan yerleri sorabilirsiniz.

İngilizcesi iyi olan birkardeş varsa şayet, yardımcı olursa sevinirim,malum bazı şeyleri hatırlamakta zorlanıyorum =)

Yeri geldiginde videolu derslerde eklerim Allah'ın izniyle, tabi videodaki ben olmuyacagım
BismillahirrahmanirrahimÖncelikle ufak telaffuz yöntemlerini paylaşayım inşaAllah
P+H= F
İngilizcede P ve H harfleri yan yana gelmiş ise F sesi çıkartılır.
Phone=Fon
Telephone= Telefon
T+H=DH
T ve H harfleri yan yana getirilirse bizim Türkçede kullanmadığımız bir ses çıkartılır.
Dilimizin ucu üst dişlerimizin altına getirilir ve D ve H harfini aynı anda çıkartılmaya çalışılır.
Three= Dhırii
Theatre= Dhiitı:
C+H=Ç
C ve H harfleri yan yana geldiğinde biz onu Ç olarak okuruz.
Chief=Çef
China= Çayna
R=:
R harfi ingilizce de telaffuz edilmez. Aynı biz nasıl Ğ harfini yutuyorsak İngilizcede de R harfi yutulur. Bu harf üzerine basılarak asla okunmamalı üzerinden hafifçe geçilmelidir.
Şimdi ufaktan zamirlere geçiş yapalım 
Bunları ezberlersek işimiz kolaylaşacaktır ; )
i -----> ben
you -----> sen
he (erkeklerde)-----> o
she (bayanlarda)----->o
it (hayvan,eşya vb cansız varlıklarda)-----> o
we -----> biz
you ----->siz
they -----> onlar
"BE" fiilinin kullanımına göz atalım birazcıkta : )Be fiili > 'am' , 'is' ve 'are' dan oluşur..
i >> da 'am' kullanılır.
you
we >> Bu üçünde 'are' kullanılır.
They
He
She >> Bu üçünde 'is' kullanılır.
İt
Örnek cümlelerimize geçelim..Teacher > Öğretmen
Muslim > Müslüman
Student > Öğrenci
Woman > Bayan
He - is - a - teacher ///// O bir öğretmendir. (buradaki 'a' harfi 'bir' anlamındadır)
O - dir-bir- ögretmen
Gördügünüz gibi bu cümlede 'is' dir olarak kullanılmaktadır.
Örneklere devam edelim..
We are muslims ///// Biz Müslümanlarız
i'am a student ///// Be bir öğrenciyim.
You are a woman //// Siz bir bayansınız
She is Ayşe //// O Ayşedir
He is Ahmet //// O Ahmettir.
Şimdilik bukadar yeter sanıyorum.
Anlamadıgınız yerleri sorabilirsiniz
Dua ile